Става въпрос за магазин. Купих го за себе си, понеже цената и локацията не бяха за изпускане, но планирам да започна дейност след 3 години. През това време не искам да стои празен. По първоначални проучвания би могъл да ми носи около 1000 лева месечно. Ремонтирахме тоалетната, сега е чисто нова, с монтиран голям бойлер и изведени изводи за вода и канал в основното помещение (подходящо за салон). Таванът и стените имат нужда от освежаване.
За стените имам дилема дали да ги мацна в бяло или да ги направя в светлосиво, както съм предвидила за моя салон. Идеята ми е ако наемателят не ги изцапа, да си спестя едно боядисване, но го има и рискът да не му хареса цвета и да реши да го сменя.
Подът е от стар и протъркан теракот и за себе си съм предвидила да го покрия с балатум. Дали да го правя сега или после? Доколко е вероятно наемател да го съсипе? Доколко е вероятно ако го оставя както си е, по грозните плочки, това да отблъсне кандидатите и да доведе до по-нисък наем?
И вертикални щори си бях предвидила - от това пък май съвсем няма смисъл аз да го правя сега?
Няма климатик и монтажът на такъв ми се струва наложителен. Удачно ли е да се разберем да го сложа след като ми платят първия наем и депозит?
Един депозит дали ще е достатъчен, предвид че е просто едно празно помещение с голяма витрина?