Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 31 537
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
По повод темата с освежаването на помещения ( офиси ) , която повдигнаххме с Диди - да ви попитам дали имате информация за този вид Самозалепващи винилови подови настилки       

И за Декоративни панели за стени имате ли мнение, лесно ли се заменят ?

предполагам и двете изискват идеално гладка повърхност ...

Това пак излиза 20 лева на квадрат. На картинка изглежда добре, но на живо нямам представа. Ти всъщност защо искаш да покриваш стария теракот? Аз бих застлала с балатум.

За панелите за стени - отлепят се с шпакловката. Не бих.

# 691
Ето така стои, не е кой знае какво, ама за разни такива случаи става. Иначе доста здраво се залепи.

# 692
  • Варна
Значи като се наложи да се махне, сигурно ще остане лепило по плочките.

# 693
Има такава вероятност, ще се разбере след време, ама като тука влизам само да пускам пералня...надявам се да пребъде Simple Smile)))

# 694
  • Бургас
Подкрепям идеята за балатум.
Има различни видове, не се лепи на плочките, сменя се лесно.

# 695
  • Варна
Има такава вероятност, ще се разбере след време, ама като тука влизам само да пускам пералня...надявам се да пребъде Simple Smile)))
Това в малката тераса с пералнята изглежда много симпатично. Но в търговско помещение под наем, където ще се сменят ползватели, видове бизнес и интериор, според мен е рисково.

# 696
В търговско да, по-добре винила, който се реди като ламинат и е дебел. Той убива и звука от стъпки. Клиенти, които си го сложиха и в дома, са много доволни, но все пак купиха от по-високия клас.

# 697
Интересното е, че зарази липсата на свързаност на базата данни на всички общини, можеш да имаш по едно основно жилище във всяка община, съответно да ползваш и данъчното облекчение.
[/quote]
До миналата година беше така и аз се възползвах, макар и неволно, но са свързали системите вече и получих акт от Общината, в която живея сега да си платя разликата за 3години назад с лихвите.
Аз бях декларирала основно жилище в София, когато живееха там и когато си закупих тук и декларирах настоящото като основно, си мислех, че автоматично се отписва другото, но не би. След като си платих акта, изпратих заявление до Софийска община, че вече не ми е основно.

# 698
Здравейте, имаме чужденка наемателка, която напуска и искаме да се отрегистрира от адреса. Знаете ли как става? Дадохме й декларация при наемането, беше студентка и се дипломира вече. Само тя ли може да направи отрегистрирането, необходимо ли е наше присъствие? Не сме имали такъв казус досега. Благодаря предварително!

# 699
  • София
Попитай в районната администрация.

# 700
Абе я я хвани под ръка и заедно отидете...да си сигурна че се е отписала.

# 701
А ти сигурна ли си, че има такава регистрация? На чужденците им е нужна тази декларация, която сте подписали за да си извадят временна лична карта, на която трябва да фигурира адрес. Декларацията е за пред служба "Миграция". Аз също съм подписвала нотариално заверена декларация, че съм съгласна да е на този адрес бившия ми наемател. Като напускаше го юрнах да се отрегистрира и даже отидох с него в общината, че не знаеше добре български. Нямаше адресна регистрация там.

# 702
Моите ми казаха, че дали личните си карти на приятел да ги върне в дирекция Миграция като свършиха с ученето. Така ставало отрегистрирането. Не съм проверявала излизат или не на адреса...

# 703
Не е регистрирана в общината, а само в служба миграция. Ще й кажа да отиде в тази служба и да си провери, ако трябва да си върне българската лична карта там. Много благодаря! Ох, и процесът по търсене на нов наемател сначале 😊

# 704
Влизам да се похваля, че бившия наемател, за който бях писала - преди много години се беше регистрирал на адреса ми, и после духнал за чужбина вече не се води в апартамента. Отидох в районното кметство да го отпиша докато съм във Варна, и приятно се изненадах Satisfied

Понеже алчните наемател/ки са врели и кипели да попитам дали сте купували от големите търговски вериги и да препоръчате бюджетни врати ( трябват ми входна , интериорна за стая и 1 за мокро помещение )

Бях ви споменала, че свалих обявата за партерното помещение, защото започнах подготовка за ремонта.
Но забравих да спомена че много хора ми писаха да разпитват за живеене, явно да наемеш офис е по изгодно от апартамент в централната част.....

Общи условия

Активация на акаунт