Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 31 533
  • 757
  •   1
Отговори
# 735
Много благодаря, drago_2008! Най-вероятно ще заложа на масовка от Виденов с добри матраци, леглата ще се вдигат и отдолу е място за съхранение, за едната стая със сигурност с матрак 164 на 190 защото имам точно 270 см за цялото легло с мястото за минаване.

# 736
Габаритните размери на леглата винаги са повече поне с 5-10 см. от матрака. Просто да го имате предвид.
Освен това, бих проверила и цените на матраците според размера. 164 см. ширина не дава много повече от 160 см. Ако се окаже, че 164 см. е "нестандартен" или по-рядко срещан размер, тогава цената е по-висока, често. Едно предварително онлайн проучване за цените и на леглата, и на съответно матраци, ще покаже каква тотал цена може да се очаква.

Пиша това от собствен опит, и то съвсем пресен. Потроши ми се едно легло 90/190 см., бях го купувала доста изгодно от немския амазон преди години. Имам хубав, много малко използван матрак за него. Но като тръгнах да търся легло за този матрак и стана страшно. Само тип сандъци, от ПДЧ, което не ме устройваше. И в немския амазон се оказа тесла, май на 190 см., а не на 200 см. е някакъв британски стандарт и изборът (съчетание от конструкция, визия и цена) доста се стесни. Накрая поръчах от vidaXL, метално, да видим докога ще изкара на голямо натоварване. Поне не е скъпо.

# 737
Не е настандартен този размер. На Нани матраците са такива и си се води съвсем стандарт и обичаен размер!

Нашите старите бяха така. На мен тогава 160 на 200 ми се виждаше НЕстандартен...защото имахме 144 на 190.

# 738
  • Бургас
Аз имам 144 на 200.
Голямата драма е с матрака, еднолицев освен това. Няма голямо предлагане.

# 739
Тя ще е 164 на 190..а такива има. На Нани със сигурност.
Канкретно каза. Конкретно него размер коментирам .

# 740
НаБаба Детето - изключително добро решение си взела леглото да има място за съхранение. Ами то половин гардероб може да се побере там!

# 741
  • Бургас
Много е практично такова легло.
Навсякъде имам такива, вкъщи също.
Има обаче един кофти момент - някои мухлясват.
Вкъщи съм направила вентилационни отвори на леглата. И допълнително държа влагоуловители при багажа.

# 742
А при мен няма да има мухъл - на високо е, доста високо, вътрешен апартамент изцяло, даже в момента спя на такова легло и отдолу държа завивки които сменям - примерно сега там са зимните по-дебели, после ще ги извадя, използвам пера и връщам обратно, много багаж се събира от долу. Да ви призная Икеа ми се вижда много скъпо, Юск една идея по-евтино но с по-ограничен асортимент. Пропуснах публично да се похваля - а то си е за хвалене - преборих се със себе си и купих бял латекс - всичко ще е чисто бяло, миещ се уж с висока покривност 10 кв на литър за 2 слоя. Матрак 164 на 190 не е рядкост - Нани и Тед са добри матраци не най-евтините им модели, средните по цена купувам обикновено и драми няма с тях. Наясно съм също така с габаритните размери на мебелите да уточня и точно затова ще избера дори по-евтините комплекти, има много хубави във Виденов но са с големи гардероби и спални а нямам такова място и ги пропускам. Ако някой търси изгодно и хубаво качествено тапицирано боксспринг легло има в мебели хоп за 999 лв с включен матрак и топ матрак - идеално е  пробвах го, но ще ми запълни едната стая която е направо квадратна, за другата тясна и дълга също не става.

# 743
Преди време обмислях да купя легло от Икея, не беше тип сандък, 120/200 и без матрак - т.е. нямаше да е много тежко или обемисто ....  Но само качването да четвърти етаж щеше да е 100 лв. и се отказах. (не си спомням колко щеше да е доставката).
Все още ли е толкова скъпа тази услуга?
Сега пак търся  легло 120/200 , предпочитам да е с ниски табли или дори само рамка с крачета, за да не е тежко и да се мести лесно.  Ако някой е видял такова , мола да пише. Благодаря Simple Smile

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 22:17 от ellll

# 744
  • Варна
Матраци с дължина 190 и ширина 82, 144 или 164 са по стар български стандарт. В скандинавските магазини като юск и икеа не се предлагат, но всеки български производител ги има, а те са десетки. Не виждам драма. Има модели легла, при които габаритните размери съвпадат с тези на матрака - например боксспринг. А за мухлясването в раклата - ако е повдигната на крачета, няма проблем.
Ако се търси с ограничен бюджет, все с някоя екстра ще трябва да си направи компромис обаче. Иначе ако не се гледа цената, аз за вкъщи си взех такава тапицирана спалня за матрак 160/190, с ракла отдолу и на високи крачета, да минава робото отдолу. Тънка табла само 10 см, пет френдли водо, космо и нокто устойчива, цвят по мой избор. Габаритите в широчина са точно колкото матрака. Няма надстърчане.

В икеа има ценоразпис за качване и монтаж според килограмите.

# 745
Доставка и качване на Икейско легло последно като гледах беше 110-120 лв. Понякога доставката е безплатна, но качването пак е ок. 65-70 лв.

# 746
  • София
Е нали има асансьори, защо е толкова скъпо.

# 747
Иначе ако не се гледа цената, аз за вкъщи си взех такава тапицирана спалня за матрак 160/190, с ракла отдолу и на високи крачета, да минава робото отдолу. Тънка табла само 10 см, пет френдли водо, космо и нокто устойчива, цвят по мой избор. Габаритите в широчина са точно колкото матрака. Няма надстърчане.
Може ли да помоля за линк към тази спалня? Търся нещо подобно за вкъщи.

# 748
95 лв само качването на малко диванче..искат икеята. Транспорта е отделно. Снощи проверявах...

# 749
Поръчах от Виденов спалня със страхотно удобен матрак на 40% отстъпка до края на юли. Имах ограничение да бъде с макс. дължина 210 см, с тапицирана табла. В Икеа всичко, което ми хареса започваше от 217 см. Същата работа и в Айко, Еником и т.н.
Но се лиших от място за съхранение, на крачета е и си ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт