Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 31 534
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
Тапицираната спалня дава по така лукс привкус. В юск са евтини...бих взела такава.

# 721
Много хубави цени има в Юск.

# 722
  • Бургас
В ИКЕА има още по-евтини тапицирани легла:
https://www.ikea.bg/products/slattum-tapitsirano-leglo/40571248/
https://www.ikea.bg/products/ramnefjall-tapitsirano-leglo/90519658/

Всичко останало бих взела от Виденов и Юск.  Нищо им няма на видиновските гардероби. По 500-600 лева са големите. Вместо нощни шкафчета можеш да сложиш красиви масички, в Пепко, Сенсей, Джъмбо е пълно.

Пердета и килими напоследък купувам от Тему. Килимите са тънички, но пък имат красиви цветове.
Ще се събереш в 2000 лева.

# 723
  • София
Какво бихте купили за обзавеждане на спалня в апартамент за под наем с бюджет до 2000 лв всичко в това число гардероб, легло, скрин, нощни шкафчета матрак, пердета, килимче. Гледам, ровя най-евтино е Виденов. Как да го докарам да не е масовка с остри ръбове при нисък бюджет - въпрос с повишена трудност. Мебели втора употреба отпадат и не се вземат под внимание. Идеи приемам всякакви, мерси. Допълвам - единствено възможното място за поставяне на гардероб е в спалнята, в коридора няма къде никакво място за съхранение. Апартамента е с 2 спални - на спалня това е бюджета 2000 лв за обзавеждане.
вземете базов сет за спалня,,тип легло, гардероб и нощни шкафчета, млък скрин. Най -базов. Може без килимче и пердета, всеки има вкус , ще си добави. Но купете хубав по -скъп матрак
 Най- важен е матрака...хората го оценяват. Да не е евтин

# 724
Аз тези сетове не ги харесвам. Ретро ми стоят...пенсионерски някак.
Нощно шкафче не бих сложила. Масички от юск или пепко/синсей...вместо грозните квадратни шкафчета..

Пердета GOLTA от юск пак..с перделик са..няма нуждя от подгъване..директно закачаш..само кукички трабват. Това ако сте с корниз де. Имат ленен вид и стоят много добре. 16 лв е бройката..245 см са дълги...но тъкмо няма да ги мърлят ако са влачещи Nerd
И вкъщи сложих такива бели в спалнята. За под наема са бели и сини в края..

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 12:38 от teta75

# 725
Често съм виждала в двуспални апартаменти, едната се оставя празна. За да пасне за по-голям кръг търсещи. С деца/без деца/кабинет… може би е идея да вдигнеш леко бюджета за една, а да не обзавеждаш втора. Да кажем само едни тънки пердета за вид, останалото за бъдещия наемател.

# 726
Това последното и аз си го мислех - да направя едната спалня другата само по пердета. До сега никъде не съм слагала тапицирани легла - как се поддържа това във времето, не се ли цапа/къса? Вярно, че излъчва лукс, но ако е тапицирано да е боксспринг, тези от Икеа не са много лукс, намерих боксспринг 160 на 200 за 1000 лв с включен матрак и съм склонна да заложа на него + гардероб, скрин Виденов и за нощни шкафчета ще измисля нещо. Благодаря на всички - идеята на питането ми беше да се включат различни гледни точки и хора да споделят опита си. Пердета 245 см са къси - височина на тавани при готов под е 260 см, 300 см идват дълги.
Ако мебелирам и двете стаи остава вариантът с базов спален комплект + по-добър матрак. Надявам се и Azzy да се включи с мнение по казуса, знаем че е магьосница на интериорите.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 14:20 от НаБабаДетето

# 727
  • София
Красиви са, но се износват лесно.
Моето предложение би било метално легло, но не го дадох, защото повечето хора не ги харесват.
Само че за мен е топ. Здраво, издържа във времето, лесно се чисти, лесно се пренася (разглобява), под него лесно се чисти и лесно се боядисва. Но изглежда по- кофти, факт.

# 728
  • Варна
Изобщо не изглеждат кофти металните легла. Има много красиви с табли с орнаменти и не са скъпи. Придават по-различен вид на интериора. И аз съм на мнение, че са устойчиви и лесни за поддръжка. Даже има модели с вградена подматрачна рамка и от това ще се спести.

# 729
  • София
За мен също, просто мисля, че предавам масовите усещания Yum
Визирам точно с вградена метална подматрачна. А онзи ден видях в някакво видео в тиктока орнаменти, които пасват на четирите "крака" в горната част. И много приятно бохемски стил идваше. С перденцата като от лен, които Тета е линкнала, много феерично и леко, ненатоварено ще стане.

# 730
  • Бургас
ИКЕА има един такъв модел в бяло и черно, ама много скърцат...

# 731
  • София
Тапицираните и аз ги харесвам. Но за наематели ? Все си мисля че.лесно се захабяват ? Освен гърба да е кожа.. матрака да се облича с калъф , да се сменя и пере.

# 732
  • Бургас
Не бих купувала тапицирано за наематели.
Най-обикновена спалня на Виденов и бих сложила мек калъф от Тему на таблата.
Какво, като са ръбести, ще внимават да не се удрят Simple Smile

# 733
И аз имам впечатление че на икеа са доста паянтови. Пробвали сме с някакво еърбнб, не сме от най-грандиозните хора(не сме и фиданки де), но беше доста нестабилно и скърцаше.

# 734
Аз не разбрах тези легла място за съхранение ще имат ли? Бих предложила легло Малм, на което могат отделно да се купят чекмеджета в последствие.

Като няма гардероб в коридора следва гардеробът в спалнята да е по-голям. Аз харесвам много Пакс, защото са високи и могат всякак да се разместват и допълват аксесоарите. Имат евтини врати и става само с рафтове и лостове за бюджетен вариант.  Тях съм ги намирала често и в зоната за намалени стоки до касите.

Слагала съм линк към матраци на ТЕД, които са доста добър вариант и са удобни.

Завеси задължително бих сложила блекаут. Купувам от Икеа.

Ето примерен списък на стойност 2273 лв, като ако се махнат чекмеджетата на леглото и кошниците от гардероба цената пада на 2073 лв.

Икеа пускат намаления по 10-15% ваучер при следващо пазаруване, така че може да се влезе в бюджет 2000 лв, а техните мебели определено са по-добри от Виденов.

Вместо н.шкафчета съм слагала тези рафтове lack от снимката, а може и от тези масички
https://jysk.bg/dnevna/masichki-za-kafe/masichka-randerup-o47-cherna

Jysk също ги харесвам, но нямат такива функционални мебели, които можеш да допълваш и трансформираш ако на по-късен етап поискаш повече място за съхраненение.

Ако тапицираните легла не те плашат, то и това е доста добър вариант

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 17:12 от drago_2008

Общи условия

Активация на акаунт