Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 32 747
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Мисля вариант за проточна батерия. В апартамента на "младото семейство" има топла вода от ТЕЦ, но вече е много скъпо, защото само 2-3 апартамента я ползват. Ще купувам бойлер за банята, но от него няма възможност да се захранва и кухнята, защото са с отделни тръби и водомери.
Имате ли опит с проточни батерии, това съм харесала:
https://zora.bg/product/e32-33-a-protochen

# 211
Да не ти падне бушона от него..провери си мощностите...на бушончето към което ще го вържеш.

# 212
Имам опит с по-обикновена,за 2-3 години сдаде багажа. Малко грозно стърчи кабела на плота,но откъм работа е перфектна. Нашата е с гъвкав маркуч и е много удобна. Бързо загрява.

# 213
  • Бургас
На тази елдомската кабелът и щепселът са под плота.
Затова хвърлих око.
А като се счупи, какво става? Спира да нагрява, или изобщо не минава вода? Не мога да си го представя някак си.

# 214
Кое да се счупи...може да изгори нагревател, не топли.

# 215
  • Варна
Преди… може би 10 години сложих такъв тип батерия в една тоалетна. Само че от най-евтините по 40 лв. В някакъв момент ѝ се счупи дръжката (пластмасова) и не можах да я залепя с няколко вида лепила. затова сменихме цялата батерия с нова от същия вид и още е ок. Наематели я ползват.

# 216
При нас протече и я сменихме.
Проблемът беше,че щепселът е по-широк от дупката на мивката (която е стандартна). При тази елдомската трябва по-голяма дупка,че да мине щепсела ли? Или е някакъв по-тънък? Питам,че в единия ап. редовно се прецакват батериите и от време на време спира ТЕЦ-а,бих се възползвала ако има нещо интелигентно и красиво. Дали става и под бордова мивка?

# 217
  • Бургас
Виж монтажната схема.
Не е по-различна от стандартна батерия.
Скрит текст:

# 218
  • Вече на светло в София
Привет.
Чудех се къде да попитам - тук или при покупките на имоти, май тук е по-удачно.
Как стои въпроса ако се купи апартамент с наемател, който има дългосрочен договор с предишния собственик, примерно до края 2027 година? Новия собственик е длъжен да се съобрази с това или...?

# 219
До 1г.

Да поясня..три хипотези има:
1. Вписан в АВ...задължителен за новия с-к до края на срока..какъвто е по договор.
2.С достоверта дата - до 1г от покупката.
3.Нито вписан, нито е с достоверна дата - като безсрочен, тоест можеш да развалиш с месечно предизвестие

Договорът е частен документ. Ето кога е с достоверна дата по ГПК
https://tomovi.org/%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1 … 0%B0%D1%82%D0%B0/

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 17:02 от teta75

# 220
  • Вече на светло в София
Сърдечно благодаря, teta!

# 221
Здравейте и от мен! И аз да попитам - разрешавате ли на наемателите да ползват скара на терасата? Сградата е нова. Притесняват ме евентуални щети по мазилката (минерална, релефна) от мазните изпарения.

# 222
  • в пералнята
Не,щом те притеснява, не разрешаваш.

# 223
Това е трябвало да се реши с продавача, още преди покупката. Можело е да му кажеш, че не искаш наемател и той да се оправи с него, ако трябва неустойки да му плаща.
Аз бих му предложила да прекратим стария договор по взаимно съгласие и да подпишем нов с моите условия.  Изгоден ли ти е този наем? Може да му кажеш, че искаш да си ползваш жилището (за каквото си измислиш, примерно ремонт, да живееш ти самият и тн). Затова прочети какво се казва за Наемодателят, има ли клауза, да прекратиш договора в случай, че ти трябва жилището?

# 224
  • София
А как ще разбереш, че ползват скара на терасата?
Или допускаш да те попитат предварително?
Големи хора са, надявам се плащат редовно.
А ти всеки месец имаш  с 10% намален облагаем наем за да ремонтираш след като се изнесат. И поне 1 депозит имаш за целта.  Няма как след ползването имота ти да е точно като нов.
От друга страна от скарата  на балкона ще се оплаче някой съсед, ще се вдигне дандания и бързо ще се откажат. Подобни простотии не се толерират по блоковете.

Общи условия

Активация на акаунт