Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 31 647
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Добре се държат калъфите от Тему и подобни.
Но периодично трябва да се изпират и слагат отново.
Много често квартирантите си спестяват тези действия.
Калъфите с времето се замърсяват и всичко прониква върху дамаската.

# 466
Тези дивани не са ли сякаш сядаш върху бъчва?

# 467
Щом с калъфите се получава, цената им е повече от прилична. Дори наемателите да са мърлячи и да ги омажат непоправимо, пак нови няма да излязат толкова скъпо. При всички положения ще е по-евтино от професионално пране на диван с неясни резултати. А и има толкова много дизайни, че можеш да освежаваш визията след наемателите.

# 468
  • Бургас
Ползвах калъфи. Не са удобни. Не застават така, както е показано на снимките, а има едни издутини, които стоят грозно.
Ако всички възглавници и седалката са сваляеми и могат да се облекат - да, но при разтегателните дивани не винаги е възможно.
Облегалките също не влизат в калъфи.

Ето такъв тип ползвах. Няма го - затрила го е наемателката.
https://happykoala.bg/products/softstretch?variant=40304963813559#images-18

Сега като купя новия диван, ще огледам пак добре калъфите в Тему, ако намеря подходящ, ще опитам отново.

# 469
  • София
Кой човек би си купил светъл диван ? Еле за наематели .... Може да са хубави,  може всичко, ама е ясно че всеки съжалява после... някои хора даже от зор да е светъл, купуват кожен светъл. Confounded   То неудобно, и след 5 год кожата се напуква. Абе тъмен диван и това е , даже ако може да се свалят калъфите да се пере..  няма как.  Моите дивани в жилището под наем са от този тип: https://www.mebelinovdom.com/tapicirani-uglovi-legla  не баш същите, но подобни.... Тапицирани ъглови легла, като са два матрака с пружини, отдолу ракли за завивки. Имат големи възглавници за гръб. Хола е само хол и е 20тина кв.м. Кухнята е отделно.. Ами не е най- красиво, но са практични. Може да се спи спокойно с нормални матраци..за всеки наемател купувам нови калъфи на матрака и нови възглавници за гръб... т.е. свалят , перат.... абе става.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 16:25 от Cabo San Lucas 40

# 470
  • Варна
Тези дивани не са ли сякаш сядаш върху бъчва?

Баш като бъчва. Специално този е в пъти по-зле и от виденовските. Пробвала съм го, понеже търсех къс без подлакътници до 200 см дължина.  Още в магазина боли. За мен е мега отвратителен и не бих то причинила и на най-мърлявия наемател. И изобщо нямам предвид визуално как изглежда, а че наистина е болезнено неудобен. Ако не мога да намеря нищо по-евтино, по-скоро бих метнала 2 пуфа, отколкото този диван.

Тинтина, знам, че се целиш във вземането на някакъв по-сносен наем, но за такъв трябва жилището да е една идея по-добре обзаведено. И 4 възглавнички няма да му стигнат на това диванче за “гримиране”.  Ако бюджетът ми е 400 лева и нито стотинка повече, по-скоро бих потърсила нещо втора употреба, но да не се налага ампутация на опашен прешлен след 2 изгледани филма.

# 471
  • Бургас
Няма, много сте ми полезни със съветите и ще ходя тези дни лично да тествам.
Може и повече пари да дам, ама не 1000 лева Simple Smile

# 472
От юск взехме за работата един нелош сив за 300 ли беше...за 400 ли...на промо. Клик клак..без лежанка...ако искаш и там виж за бюджетен..те ги въртят на промо честичко.

500 тъмен https://jysk.bg/dnevna/divani/divan-aarhus-3-mesten-tmnosiv-tekstil

Пак тъмен 600 https://jysk.bg/dnevna/divani/divan-magleby-25-mesten-tmnokafyav-tekstil/cvyat-db

350 мослено зелен https://jysk.bg/dnevna/raztegatelni-divani/raztegatelen-divan-ju … adife/cvyat-orekh

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 18:28 от teta75

# 473
  • в пералнята
Можеш да видиш и в ИКЕА за върнати мебели. Те имат едно пале отстрани, където може да се намерят неща на -20%

# 474
Някои от диваните на Юск ми харесват. Пробвала съм ги на живо. Аз не харесвам много твърди дивани, по еърбиенби-тата обикновено са твърдички.
Този диван клик-клак, който е показала Тета, също ми харесва. И него съм го пробвала. Средномек е, има достатъчно пяна. А двата цвята - и синият, и зеленият (тъмномаслено зелен) са много стилни, според мен.

# 475
Днес сутринта качих обявите, до 11 ч. 2/3 от нещата вече бяха изнесени, включително закачени шкафове на стена.
Тинтина къде пусна обявите за подаряване ?

Можеш да видиш и в ИКЕА за върнати мебели. Те имат едно пале отстрани, където може да се намерят неща на -20%
а най хубаво е като сменят мострите по залите си - даже кухня уредих на приятелка така.
Между другото и много други магазини го практикуват - диван сме вземали от Мебелни къщи Ралица така.

# 476
  • Бургас
Знам ги аз преоценените мебели на Икеа - страхотен килим взех така съвсем случайно, но ми трябва за Бургас, а тук изкарват намалени мостри само на дребни неща.
Освен това - трябва да е ъгъл, разтегателен, за да става и за спане.

Casual - в olx, alo.bg и фейсбук групи с обяви за града.

# 477
  • Бургас
Аз стигнах до момента с оправяне на двустайния в Бургас. И сега имам спор с ММ по повод мивката в кухнята - той иска да сложим алпака, но на мен нещо не ми е ОК. Съвети?  Heart

# 478
  • Варна
Аз съм ЗА. Елементарно за поддръжка, евтино, устойчиво. Не четете ли по групите за ремонти - всеки втори пост е за мивка от ‘нам си към камък, дето са по няколко стотин лева, станала на петна и с нищо не се чистят. Такова нещо, на което да му робувам и да внимавам каква тенджера оставям вътре, не бих си сложила дори за себе си, камо ли за наемател. И за 1000 лв мивка да сложите, никой няма да го оцени и няма да ви плати и 5 лева по-висок наем.

# 479
Категорично съм за мивка алпака - Тека, може и друга марка разбира се, лесно и без проблемно се поддържа, на Хром Силистра имаме в един имот не е мръднала повече от 40 години

Общи условия

Активация на акаунт