МОН - промените продължават (7)

• 41 439
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ама наистина ли подобни въпроси ще зададат на нво 7 клас? Явно още някои господа от мон живеят в миналия век. Сигурна съм, че 7 класник не се интересува от мушмули и времето тогава. Да ги питат нещо от техния живот, от тяхното съвремие.
Не, нищо подобно. В тази статия като снимки са дадени няколко от формулираните от МОН примерни въпроси, които дават представа какво може да се очаква от интегралното НВО в областта на природните науки - нищо сложно не са и не изискват някакви особени познания: https://dnes.dir.bg/obshtestvo/mon-vklyuchva-intergralni-zadachi … ovete-po-predmeti

# 451
Ето и отговорът на задачата на една бъдеща седмокласничка Grinning
Цитат
Понеже вървят по един и същи път ще са набрали едно и също нещо като изчислим че се намират на Софийското поле което е разположен в държавата България и щом годината е 1904 значи елиминираме банани тогава трябва да вземем предвид и друг факт че едната баба се прибира в 9 часа вечерта а през тази година са се страхували много повече и са се прибирали по светло това значи че е лято а през лятото няма кокичета също знаем че са на равно поле където няма много плодове затова елиминираме и дивите ягоди при което ни остават две възможни опции свежа коприва и меки мушмули при които ми трябва информация какво са мушмули но смятам че мога да реша задачата ако получа тази информация

Баща ѝ допълни, че меките мушмули са готови късно есента Grinning

# 452
Мушмулите стават през ноември, което ги елиминира и остава копривата!
Сега нека авторът даде и верния отговор, че се изнервихме

# 453
Някоя от тези две възрастни дами може да е била гренито на откривателя на нивелина. Вярно, че той малко по-късно се е родил, но все от някъде трабва да е започнал. Да заложим на вкарването на традиции и биология ведно.
Винаги може да се избере за отговор и копривата, защото това е ценно средство за превъзпитаване на девойките, които си турят китки зад ухото и съсипват морала и ценностната система на обществото.

А в София има 12000 деца, 1/4 от които са подложени за зверски стрес заради това, че някое е решил да ползва НВО за прием. Все по-опростено, за да не дразним България, че София не е България.

# 454
  • София
Като видях толкова много нови отговори, реших, че МОН са публикували нов проект на нормативен акт и аз съм го изпуснала. Scream А то три страници се дискутират баби и мушмули. Joy Почти съм сигурна, че моите деца не знаят какво е мушмула.

# 455
Все пак има верен отговор, макар и без обяснение. И за да е още по интересно ще разкрия и от къде е тази задача Satisfied

# 456
  • European Union
Като изключим спама от последните страници, това, което аз разбрах от темата, е, че НВО-то е обидно лесно за децата от София и убийствено трудно за децата от провинцията. Моля, никой да не се обижда, все пак аз това прочетох между редовете в темата. Интересно е, че всички дружно са против новия формат.

# 457
  • София
Тази задача ми напомни за един случай с моя син, мисля, че беше първи клас. Решава домашно по математика и задачата е: На една върба имало 7 ябълки, Иван откъснал две, колко са останали? Нашият веднага вика: 5. Питам: На върбата растат ли ябълки? Той смело отговаря: Да. Викам: Отиди до върбата в двора и виж колко ябълки ще преброиш. Обу се, отиде при върбата, гледа, гледа и се върна. Питам: Откри ли ябълки? Отговаря: Не. - И защо според теб не откри? - Не им е сега сезонът. Joy

# 458
  • София
Докато си говорим за мушмули, законът е минал на първо четене на извънредно заседание на комисията, обявено час преди да се съспои.

# 459
Когато 3000 деца са с оценка, която се приравнява към отличен по БЕЛ /500 са с над 95 т./ и 2000 са така с математиката, това е ужасно за децата. Като се добавят и квотите, картината съвсем се влошава.
Задачите от вида 5 малини тежат колкото 3 ябълки или сметка, при която излиза, че пощальонът се движи с 450 км/ч, са много приятни.

# 460
  • Пловдив
Ето и отговорът на задачата на една бъдеща седмокласничка Grinning

Браво на детето! Laughing

# 461
  • София
Все пак има верен отговор, макар и без обяснение. И за да е още по интересно ще разкрия и от къде е тази задача Satisfied

Ама директно казвам - контестации. Съставителите няма да изкарат и 70 т по БЕЛ, че и по природни науки. Joy Кокичетата се късат, а копривата се бере Joy Да присъдят пълния брой точки и за двата отговора Joy
То като се замисля само това не им е хрумвало още на МОН-ците - интегриран изпит по МАТ и БЕЛ. Хем ще спестят пари за организация Joy

# 462
  • Майничка
Sadlady, ако кокичето е едно - ще го откъснете. Но ако са двайсетина и решите да правите букетчета и да ги продавате на Женския пазар, тогава ще си наберете или направо ще ги оберете.

Не ми се връща да погледна условието, но ако мушмулите са меки, а не просто зрели, тогава със сигурност не са ги късали или брали, а евентуално само събрали.

# 463
А тълковният речник казва, че значението на думата "бера" е:  "късам" цветя, плодове, треви.

# 464
  • София
Той, верният отговор, е "коприва". Rolling Eyes Няма какво да ги месим мушмулите. Ама как се къса коприва Joy
Както и да е...
За да не е само спам...Някой пращал ли е становище вече до МОН? Ще съм благодарна ако някой ми подскаже нещо добре формулирано на лични, че нямам никакво време, а ми се иска да им пратя. Естествено, няма да пращам същото. Joy До 22-ри е срокът, нали?

Общи условия

Активация на акаунт