С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 21 612
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ужас, преди месец ходихме на гости и аз уж се заиграх с бебето и двете заспахме, докато ММ си лафеше с родителите 🤣🤣🤣. Ама не бях спала през нощта. Не съм чула оплакване. Ако е имало, синът ми няма да ми го спести.

# 106
  • София
Скрит текст:
Цялата история какво общо има с оплаквания от свекървите?
Има общо с това докъде бабите са допускани да гледат децата на децата си.
В последните тема и половина това обсъждахте.
Да, тук е тъща, но и тя е баба.
Марулета и тя е тъща. Да и забраним да пише ли?

Но щом няма общо , спирам. Аз и казах на моята приятелка да не се натиска. И като имат нужда някой ден, да не се чудят, че тя няма да се отзове.
Подозирам, че зетят няма да бъде съкрушен от този отказ. А предвид факта, че е пренебрегнала забрана за снимки и на двамата родители, може би дъщерята е наясно с поведението на майка си.

# 107
Мен ми е странно как не са се разбрали предварително как ще бъде на тази сватба? Кой къде ще спи. Кой ще гледа бебето и такива неща. Ние винаги сме обсъждали как ще протече някакво събитие с преспиване.

# 108
  • София
Аз тук съм тим свекърва. Странно ми е и на мен, аз също бих се почувствала като нея. В правото си са да откажат родителите гледането й, но и тя има правото да се почувства зле, че бебето е само на бебефон, при предложение да стои при него. На мен лично си ми е супер странно.
Същото и за сутринта - извинявайте, ама с 4-месечно бебе няма значение дали сте купонясвали до 5 сутринта, няма никакъв начин да се надигнете по обяд чак.

# 109
Сега ще ти кажат, че родителите решават. И даже да е укоримо, бабата няма думата.
Тя и не се е намесила, де.
Уведомила ги е, че си тръгва.
Милена, снимката е на нейния телефон, показа ми бебка Blush
Ами радва се жената, забранено ли е. При положение, че си издъържаше дъщерята до скоро, докато не намери този богаташ.
За мен не е странно да се радва на внучето, доколкото и е позволено. То е ясно, че е дозирано.
Пък после нямало приемственост. Ми няма да има.

# 110
  • София
Те наистина родителите решават и тя се е съобразила, не е направила нищо укоримо.
Пък това как се е почувствала, за мен е напълно разбираемо.

# 111
  • София
Скрит текст:
Аз тук съм тим свекърва. Странно ми е и на мен, аз също бих се почувствала като нея. В правото си са да откажат родителите гледането й, но и тя има правото да се почувства зле, че бебето е само на бебефон, при предложение да стои при него. На мен лично си ми е супер странно.
Същото и за сутринта - извинявайте, ама с 4-месечно бебе няма значение дали сте купонясвали до 5 сутринта, няма никакъв начин да се надигнете по обяд чак.
Възможно е. Не че с мъжа ми сме купонясвали до 5 сутринта, но редувахме "нощните смени". Когато аз бях нощна, често сутрин слагах тапите и спях до обяд, а той се оправяше с малкия.

Скрит текст:
Сега ще ти кажат, че родителите решават. И даже да е укоримо, бабата няма думата.
Тя и не се е намесила, де.
Уведомила ги е, че си тръгва.
Милена, снимката е на нейния телефон, показа ми бебка Blush
Скрит текст:
Ами радва се жената, забранено ли е. При положение, че си издъържаше дъщерята до скоро, докато не намери този богаташ.
За мен не е странно да се радва на внучето, доколкото и е позволено. То е ясно, че е дозирано.
Пък после нямало приемственост. Ми няма да има.
Ясно е, че говорим за нейния телефон, не съм си и помисляла, че става въпрос за проф. фотоапарат примерно. Въпросът е, че има хора, които разпространяват снимки на деца (не техните) без въобще да се съобразяват, че това не е добра идея и без да имат разрешението на родителите. След като и дъщерята е казала "не снимай", бабата би трябвало да уважи желанието на дъщеря си. Не го е направила и това е показателно.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 13:58 от milenaka

# 112
Всъщност има. Ако като са се прибрали, са го нахранили и сменили, може пак всички дружно да са заспали. И да, звъннете сутринта е доста неприятна демонстрация. Пък вие се чудите, защо така.
Ако го бяха изговорили тя и дъщеря и, нямаше да има чак такава драма.

# 113
  • София
Е ти като си била нощна, мъжът ти е спал все пак през нощта Simple Smile
Но да, айде, приемам, че е възможно да са купонясвали до ранни зори и после той да я е оставил да спи и да си е изключила телефона.

# 114
То е ясно, че бебето не е на произвола. Сменяни са памперси, хранено е. От родителите.
На 4 месеца си е слънчице  за гледане.
Но тя не е допускала, че ще го гледат на камера и да стои само. Може на тях така да им е по-удобно да го обслужват. Да приемем, че е за нейно добро.
Но тя имаше следният извод : Не ми дават да го гледам. Защо?

Отговор- защото се оправят и без теб. Точка.

# 115
Може нещо да е направила, което за нея не е грешно и даже не е разбрала защо я гонят деликатно.
Например, ако са и казали, че не приспиват на ръце, пък тя упорито не го оставя в кошарката, за тях е важно, пък за нея "е, голяма работа къде ще заспива".
Естествено, родители на които децата вече са на 20 години, виждат че нищо е нямало да стане, ако бебето заспи един път в ръцете на някаго, но за млади пресни родители всичко е важно и съдбоносно за бебето.
Никой не се отказва от безплатна детегледачка, ако е читава, дори и богатите хора.
Сгафила е нещо, ама не е разбрала какво.
(Иначе малко ме втрещи, че е гледала дъщеря си, докато се омъжи за богаташ. 
За колко годишна жена става дума?)

# 116
Може нещо да е направила, което за нея не е грешно и даже не е разбрала защо я гонят деликатно.
Например, ако са и казали, че не приспиват на ръце, пък тя упорито не го оставя в кошарката, за тях е важно, пък за нея "е, голяма работа къде ще заспива".
Естествено, родители на които децата вече са на 20 години, виждат че нищо е нямало да стане, ако бебето заспи един път в ръцете на някаго, но за млади пресни родители всичко е важно и съдбоносно за бебето.
Никой не се отказва от безплатна детегледачка, ако е читава, дори и богатите хора.
Под 30 е. Плащаше и образование , всичко.
Малка глезла, мен ако питаш.
Все с претенции и все майка и не прави достатъчно.
Сега си намери мъж да улесни майка си. За мен е добре.

# 117
  • София
Да, ето един възможен отговор:
Скрит текст:
То е ясно, че бебето не е на произвола. Сменяни са памперси, хранено е. От родителите.
На 4 месеца си е слънчице  за гледане.
Но тя не е допускала, че ще го гледат на камера и да стои само. Може на тях така да им е по-удобно да го обслужват. Да приемем, че е за нейно добро.
Но тя имаше следният извод : Не ми дават да го гледам. Защо?

Отговор- защото се оправят и без теб. Точка.
Друг възможен:
Скрит текст:

За мен трети възможен е, че съзнателно не уважава забраната им за снимане. Това го давам като пример за неуважение от нейна страна, не говоря конкретно за тази забрана. Когато има отношение тип "говори си не ми пречиш, аз ще си правя каквото си знам" се усеща. За мен това е много основателна причина да държа такъв човек далече от детето си.

Въобще, възможни причини има. Няма как да знаем коя е реалната. А и съвсем нормално родителите да си гледат детето.

# 118
Ох, то и нашето не е лесно. Още 10 години до пенсия, то бебката ще порастне. Аз съм привилегирована, че имам син, засега приятелките ми с дъщерите имат внуци.
Човек да реши да се включи инцидентно, и не се позволява.
Тя няма да отиде у тях да се радва на бебчето, защото и двамата родители си го гледат. Дори зетят  е по-активен, ама там тати и мама бутат бизнеса.
Пък той всеотдаен. Така му се е случило. нищо , де. Споделих. Тя , щото, много и беше болно и искаше съвет. Викам що ли да не пиша тук. Аз съвет съм и дала.

# 119
  • София
Скрит текст:
Ох, то и нашето не е лесно. Още 10 години до пенсия, то бебката ще порастне. Аз съм привилегирована, че имам син, засега приятелките ми с дъщерите имат внуци.
Човек да реши да се включи инцидентно, и не се позволява.
Скрит текст:
Тя няма да отиде у тях да се радва на бебчето, защото и двамата родители си го гледат. Дори зетят  е по-активен, ама там тати и мама бутат бизнеса.
Пък той всеотдаен. Така му се е случило. нищо , де. Споделих. Тя , щото, много и беше болно и искаше съвет. Викам що ли да не пиша тук. Аз съвет съм и дала.
Човек не решава такова нещо. Човек предлага. Решението не е нейно.

Общи условия

Активация на акаунт