С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 21 666
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Явно приятелката ти е доста властна жена, която счита че след като е отгледала дъщеря си, което все пак е нормално, нали, то девойката трябва да продължава да живее според правилата и желанията на майка си. Ами не, не работят така нещата.
И при положение, че са и осигурили няколко часа да е сама с бебето и само тя лично да му се радва, пак е недоволна и прави сцени. Да, това със звъненето сутринта е баш сцена. Как пък не се е сетила, че може да спят сутринта след сватбата.

# 136
От свекъра са. Ама той бил златен. Жена му се фукляви, а синът е престижен заради тати.
То това не знам какво общо има, де.
Явно там синът и дъщерята на приятелката ми са си родили, оженили, и създават основи на отношения.
Свекървата била с огромно самочувствие, но не спрямо приятелката ми, която пък е ерудит и с доста добра кариера, нищо, че като юрист няма как да станеш богат, ако си честен.

# 137
Milenaka, и аз имах в близкия си кръг такава обсебваща тъща.В крайна сметка двете дъщери разведени,с децата си, живеят при майка си.
    Ре, сложни са явно. За някои. Когато има ясни граници и уважение към заетостта на другия, и няма недомлъвки, отношенията са по-леки.

# 138
На мен ми е изключително странно да се предпочете да стои свекърва до спящо бебе, пред бейбифона.
Моята свекърва например е много шумна и дори като е идвала да спи у нас през няколко врати я чувам как тряска вратата, как стъпва супер тежко и буквално набива с крак или говори много високо.
Има си такива шумни хора. Така, че в случай, че бебето спи, не виждам с какво може да помогне тя в случая по-добре от една камера. Ако ставаше дума за будно дете/бебе, е съвсем различно.
То дори аз си оставям камерата да не тропам и отивам да си върша домакински неща през деня.

# 139
Е, тя може просто да си лежи и да му се наслаждава.Не е задължително да тряска и тропа.Просто е до него.

# 140
Проблемът е точно в приятелката ти, tays.
Пряко сили и сама е отгледала една глезена Богданка.
Такива деца не са благодарни, даже напротив, те смятат, че целият свят им е длъжен, тотални егоисти са.
Намерила си и богаташ, същия мамин и татин Богданчо.
Ужас, наистина.
И дъщерята не може или не иска да кани майка си вкъщи. Или е тотален егоист, или мъжът и я откъсва от семейството и приятелите и, т.е. червен флаг.
Случката в хотела е само върхът на айсберга, просто безобидно неразбирателство, но останалото звучи даже плашещо.
Мисля, че тепърва ще има оплаквания тази твоя приятелка, бъди готова да подлагаш рамо за подкрепа.

# 141
Проблемът е точно в приятелката ти, tays.
Пряко сили и сама е отгледала една глезена Богданка.
Такива деца не са благодарни, даже напротив, те смятат, че целият свят им е длъжен, тотални егоисти са.
Намерила си и богаташ, същия мамин и татин Богданчо.
Ужас, наистина.
И дъщерята не може или не иска да кани майка си вкъщи. Или е тотален егоист, или мъжът и я откъсва от семейството и приятелите и, т.е. червен флаг.
Случката в хотела е само върхът на айсберга, просто безобидно неразбирателство, но останалото звучи даже плашещо.
Мисля, че тепърва ще има оплаквания тази твоя приятелка, бъди готова да подлагаш рамо за подкрепа.
Ако знаеш колко си права за всичко.
Ние сме доста близки от много години. Още когато приятелката ми се напъваше да и осигурява стандарт, и казах, че ще пАти. понеже тя се разведе с бащата, който е много богат, и за да не и вземе той детето, правеше всичко за него.

# 142
  • София
Ох, ужас, това с вижданията направо страшно вече ми звучи, честно, няма да казвам домашно насилие, ама полека натам започва да ми бие. Да не може да се види с майка си насаме за мен е огромен червен флаг, фенер направо ми свети.
Така ми звучи и поведението на мъжа на сватбата, ама да не съм черна гарга, ще спра.
Ако беше моя дъщеря, със сигурност щеше да ми е притеснено и да наостря ушите.

# 143
Пропускате факта, че дъщерята може също да не иска да приема майка си вкъщи и да общува много с нея.

# 144
  • София
Не го пропускам - колкото и да не иска човек да общува с майка си, все 1-2 пъти ще се види с нея и насаме, не с целия катун. Абсурдно е да се виждат само под надзора на свекървата.

# 145
Те си бяха много близки, преди да се появи този хрантутник.
Дори заедно живееха.
Сега дъщеря и възприема друг модел и майка и ще се съобразява, какво ли друго и остава.

# 146
Бабата е била насаме с бебето, по време на част от сватбата.  И вижда регулярно бебето. Какво повече иска?
А на дъщерята, като нищо може да и харесва това положение. Тя, ако има притеснения, все ще намери начин да се види с майка си.
Може да се вижда с двете баби наведнъж, за да не се тръшка някоя от двете, че е пренебрегната. Че и бабите си ги мерят ... вижданията.

Аз също предпочитам да се виждам с близките си навън, не виждам нищо драматично в това.

Аха, ето го ключът от бараката. Мамата ревнува от гаджето, вече мъж на дъщерята. Иска си предишното послушни момиченце, което няма право на свое мнение и прави каквото каже мама. Ами пораснали е девойката. И обидите към зетя, само ще допрецакат отношенията.

# 147
tays, след написаното от теб как на кафе ходят дъщерята с майка си и свекървата, съм напълно съгласна с Опосум. Не е нормално не просто да не каниш майка си на гости, ами и като я видиш на кафе (даже не на ресторант за обяд или нещо подобно), с теб да е свекървата. На мястото на приятелката ти много ще внимавам какво се случва с детето ѝ (да, дъщерята може да е на 30 г, може да е галена Богданка, но все пак за майка си е дете). Проблемът е, че понеже и тя самата е властен и контролиращ тип, ще е трудно. Силно препоръчително е малко да се укроти, да си държи езика зад зъбите пред зетя и семейството му, защото следващата стъпка е тотално да я изолират от дъщеря ѝ. А всяко домашно насилие започва именно с изолиране на жертвата от близките ѝ. Сигурно звуча много параноично, но ми се вее огромен червен флаг и смятам, че човек е по-добре да е свръхпредпазлив в такива ситуации, отколкото да си затваря очите и да кара както си знае.

Бърди, писали сме заедно.

# 148
Това са модерни родители. Отглеждат си детето сами, с помощта на бейбифон. Разпределят времето с тъща и свекърва под разчет, да няма сърдити или получили повече. Нали тук все така казваме, че трябва да бъде? И да било честно.

Извън това, на мен ми изглеждат много странни всички, наистина сякаш липсва елементарна комуникация.

# 149
Това са модерни родители. Отглеждат си детето сами, с помощта на бейбифон. Разпределят времето с тъща и свекърва под разчет, да няма сърдити или получили повече. Нали тук все така казваме, че трябва да бъде? И да било честно.

Извън това, на мен ми изглеждат много странни всички, наистина сякаш липсва елементарна комуникация.

А какво значи елементарна комуникация?
Аз нещо наистина не разбирам. Дъщеря и няма да я покани да види бебето, тя не разбира потребността на бабата от общуване. За нея е навлек.
Ако попита, защото е питала, не е удобно и толкоз. Ще се видите еди къде си с еди кого си и ще доведа бебето. Така се общува там.
Странно , или не. Това е положението засега.

Общи условия

Активация на акаунт