С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 21 679
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Ще се видите Еди къде си с един кого си.....Това дъщерята го казва на майка си?
    Силно се надявам дъщерята да не иска да има отношения с майка си, а не да е жертва на дом насилие.
   Малинка , тук хулим свекървите.

# 151
Това са модерни родители. Отглеждат си детето сами, с помощта на бейбифон. Разпределят времето с тъща и свекърва под разчет, да няма сърдити или получили повече. Нали тук все така казваме, че трябва да бъде? И да било честно.

Извън това, на мен ми изглеждат много странни всички, наистина сякаш липсва елементарна комуникация.

А какво значи елементарна комуникация?
Аз нещо наистина не разбирам. Дъщеря и няма да я покани да види бебето, тя не разбира потребността на бабата от общуване. За нея е навлек.
Ако попита, защото е питала, не е удобно и толкоз. Ще се видите еди къде си с еди кого си и ще доведа бебето. Така се общува там.
Странно , или не. Това е положението засега.
Ъ? Това ми идва малко прекалено. Дори и майка ти постоянно да се меси, не би трябвало да я мислиш за навлек и да смяташ, че тя няма нужда от време с дъщеря си и внучето.
P.S. Червеният флаг стана още по-голям. И понеже съм виждала подобна ситуация, не изключвам възможността зетят да настройва жена си срещу тъщата.

# 152
  • София
Ама разбира се, че ще пита дали е удобно. Нищо лошо няма в това. И децата очаквам да ме питат удобно ли е да дойдат.
Търсите теле под вол. Родителите си имат режим и баби, дядовци, лели и вуйчовци трябва да се съобразяват с него.
Нищо нередно няма. Като поотрасне бебето и се установи режим всички ще са по-спокойни.

# 153
Здр. не знам дали тук е темата но търся добър адвокат по семейно право от Пазарджик. Бабата и дядото ме съдят за контакт с детето. Но това е за да упражняват психически тормоз върху мен и детето. До преди призовката не са показвали никаква загриженост към детето. А ако са го искали да го видят има и други начини не чрез съд.Когато получих призовката беше края на декември детето болно а аз тогава не работех.
На колко години е детето? От кога не са го виждали бабата и дядото? Над 10 години ги изслушват в съда. ще си намерите адвокат. Трябва да се установи дали те поддържат отношения с детето, и дали вие сте препятствали контактите. Ако не са виждали детето в последните години, и то е над 10, успеваемост на тези дела- нула. Друг е въпросът защо не искате те да общуват с внучето?

# 154
  • София
Ре, не е проблемът, че пита, а че винаги й се отговаря, че не може. Абе много взеха да светят фенерите. Вечерта на сватбата таткото е нахлул и е взел бебето след като дъщеря и майка са били насаме с бебето, сакън да не останат само двете.
Тайс, много да внимава приятелката ти и да слуша с двете уши.

# 155
Четири месеца не се е установил режим ли?
Как пък един път дори не е било удобно.
Някакви парвенюта са това, може и дъщерята да се е главозамаяла.
Тайс, ако кажеш, че майката и е дала пари и за джуки и други такива екстри преди да си хване богаташа, направо ще падна.

# 156
И не само че винаги се отговаря, че не може, ами и като се вижда с дъщеря си - присъства свекървата. И се виждат винаги навън, никога в домашна обстановка. Абе, не са добре нещата.

# 157
Ре, не е проблемът, че пита, а че винаги й се отговаря, че не може. Абе много взеха да светят фенерите. Вечерта на сватбата таткото е нахлул и е взел бебето след като дъщеря и майка са били насаме с бебето, сакън да не останат само двете.
Тайс, много да внимава приятелката ти и да слуша с двете уши.
Тя за това е тревожна. И въобще, защото си имаше близост с дъщеря си. Навсякъде идваше с нас, сядаше на обяд, просто си бяха близки и като приятелки.
Опосум, не, няма джуки, ама е хубава Blush
Става за партия за богаташ, защото и престижна работа и осигури с контакти майка и. Не е на произвола. И образование има, и визия.

# 158
Е, сега си има мъж, с който ходи на обяд и дете което да гледа. Нормално да се вижда по-рядко с майка си. Има си нейно семейство. Тя мъж и дете.

# 159
Според мен всичко е наред и бабата-тъща е в някакъв луд филм. Хич не ми изглежда купонджийка, ами леко самотна и прилепчива.
Реално тя е гледала бебенцето докато е било будно и като е заспало са го взели, за да иде на сватба и тя?! Звучи ми мило и честно, а не че не го дават да го гледа. Та нали го е гледала?? Снимала се е, явно го дават?

Не, не младата майка е казала, че тъщата е навлек. Тя просто така си мисли като и отказват гости.
Не разбирам защо трябва да се настройва от сега та до завинаги - ми щом нещете оправяйте се. Бебето е на 4 месеца, за кога толкова да търсят помощкват, това е мнооого, много началото. Тепърва ще е (ако има нужда) гледането на бебе. Какво да му гледа и да им помага на хора с 4 месечно, което спи по цяла нощ явно. То първите месеци се водят още 4ти триместър. Майката основно кърми и гушка бебето, напасват се, Те за кога да са се уморили, двама възрастни хора с едно спящо бебе?

Друга причина да не искат да го оставят - искат си спестят големи заявки от бабата, колкооо много тя им е помагала. Точно както сигурно на всички е разказла, как си е гледала дъртата дъшеря докат се омъжи хубаво.
Това е толкова унизително. Ще съм аз на 30 години жена, с образование, професия, дете, мъж и майка ми навсякъде ще разправя как всичко ми била осигурила с контакти и връзки, докато ме вземе някой Sad Все пак нали е учила тая жена, нали работила... Стана ми тъпо от нейно име просто.
Всички сме благодарни на родителите си, ама чак пък всичко наготово и е дадено е унизително.

Това обаче е леко недоуточнено с гостито - сигурно ли е, никога и при ниаккви обстоятелства не се виждат майка и дъшеря насаме? Защото ако е така е или насилие или дъшерята просто не иска. И в двата случая бих говорила с детето си да видя какво става.
Но аз мисля, че това е леко преувеличено, да се засили парвенющината на недолюбваното семейсвто - зет и дъщеря, неблагодарници.

# 160
Ама тя не просто се вижда по-рядко с майка си, ами я вижда само в присъствието на свекървата и само на кафе. И логичният въпрос е защо е толкова изолирана от майка си и от кого?

# 161
  • София
Пропускате факта, че дъщерята може също да не иска да приема майка си вкъщи и да общува много с нея.
Да. Аз също вече не искам да се виждам насаме с майка ми след някои случки. Това е мое решение, никой не ме е карал. Предпочитам мъжът ми да присъства. Преди не беше така, но тя доведе нещата дотук.

Бабата е била насаме с бебето, по време на част от сватбата.  И вижда регулярно бебето. Какво повече иска?
...
Да. Явно е решила, че ще го вижда когато тя реши, а родителите имат право да козируват.

# 162
Ами така е научена дъщерята, нали? Не се е възпитавала сама. Пък не на всички им се случва да пискат за мама, научават се сами да се справят. И това е повече от чудесно.

# 163
Ами така е научена дъщерята, нали? Не се е възпитавала сама. Пък не на всички им се случва да пискат за мама, научават се сами да се справят. И това е повече от чудесно.
И аз съм за този подход.
Просто половината тук имат момичета, други са снахи , други тъщи.
Нищо, че темата е за свекървите.
Но майките дават мило и драго за ъщерите си. И после се явява някакъв доминант, който дори не е доминант, а продукт, и ти налага правила. Сега момичето е в розовия балон, но докога.
Нека са си добре, не съм зловредна, но дето пишете по-горе. Болно е. И не, че не са оставили бебче на 4 месеца при бабетка. Друг е ракурсът.

За мен беше ново, че така се оставя бебче и се наблюдава. Пък после кажете, че е трудно да се гледат деца

# 164
Може би вече иска да се еманципира от майка си.  Всъщност са доста рядко 30-годишни жени, които да ходят често на обяд с майка си и нейните колежки, обикновено имат своя среда. А да помогне на детето си с всички контакти и връзки, повечето родители го правят и без да излизат заедно и да са като приятелки.  Една красива и изучена дъщеря би трябвало и сама да се оправя , на тази може би не и е дадена възможност да види какво може сама, приема се, че не може нищо и трябва майка и да се погрижи за нея, включително и да я направи подходяща партия за богат мъж.

Възможно е и мъжът и да е доминантен насилник, не е изключено, но може и самата дъщеря вече да не иска да е доминирана от майка си.

Общи условия

Активация на акаунт