С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 22 911
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
И децата са нещастни, ако ги гледат само родителите Simple Smile
А при това положение родителите задължително са изнервени.
Е, как да стане и деца, и родители, да са спокойни?
Има теза, че родителите трабва сами да се оправят, пък и помощ не щат.
Май ти е малко детето и момче. Ти добри теории имаш, Но нека и синът да почне да прави оценки. Ще се видиш през друга призма.

# 346
  • France
Ти първо стани баба пък после ни разказвай теории. Щото тук само хора без практика се изказват

# 347
  • София
Какво разбираш под "малко"?

# 348
Преди да ти доведе някоя малка булка в детската. Влюбен. От там започват свекървенските драми

# 349
  • София
Вярно, че отдавна беше, но не си спомням да сме се лишавали от нещо. И на ресторанти ходехме и на купони и на почивки и екскурзии.

# 350
  • София
Преди да ти доведе някоя малка булка в детската. Влюбен. От там започват свекървенските драми
А ти какъв практичен опит имаш в гледането на внуци?

# 351
Свекървенските драми имат двама участника Simple Smile не започват със ставането свекърва, малко по-раничко започват.

Абе родителите се изнервят с децата, ама бабите и дядовците са свръхчовеци, те нерви нямат и винаги са спокойни Grinning

# 352
А ти какъв практичен опит имаш в гледането на внуци?
Ако мен питаш, внуци нямам, но имам поредната снаха.
Чакам внуци и съм в готовност 😀
Синът ми е скандално млад, има време да се проявя и лично тук

# 353
  • France
Ставате смешни вече. Толкова ли пък искате да продължавате да имате важна роля в живота на порасналите си деца?
Аз защото никак. Колкото са повече независими, толкова по добре. Значи съм успяла като родител.

# 354
  • София
В такъв случай послушай собствения си съвет и изчакай да проимаш внуци. Може да се видиш през друга призма.
Скрит текст:
Май ти е малко детето и момче.
Ти добри теории имаш, Но нека и синът да почне да прави оценки. Ще се видиш през друга призма.

Скрит текст:
Скрит текст:
Май ти е малко детето и момче. Ти добри теории имаш, Но нека и синът да почне да прави оценки. Ще се видиш през друга призма.
Не говоря наизуст. Точно тази теза я прилагах на практика спрямо себе си. Обясних и защо отказах помощ.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 18:47 от milenaka

# 355
  • София
Ох, тя сега живее с драмите на разни приятелки, а като се сдобие със собствени ще трябва билети да купуваме, за да пишем в темата.

# 356
  • Варна

Ти генерализираш и оспорваш мнението на другите. До сега не видях някой да се чуди, как може да излизате без децата си и да ги оставяте с месеци на родителите си. Но през цялото време ми казваш, че няма как да ми е било добре. Ами има, добре ми беше, на мъжът ми също. И не, не сме съквартиранти.
И на никой не съм правила на инат, боже мой. Освен това и децата ми предпочитаха да излизат с нас, а не с бабите си. Не, че бабите са лоши, напротив. Но с нас им е било по-забавно.

Не се обръщах към теб, но сега точно на теб ще отговоря. Не един се обърна включително и ти , да пише как по дяволите, смея да искам да съм в приятелски отношения един ден с приятелката или съпругата на сина ми. Че било нездравословно, потискащо, грешно и не знам какво си.  Как трябвало и било правилно бабите да не гледат понякога децата и  само родители да си ги гледат и т н.
Благодарна съм , че познавам,  повече различни и доста по-широко скроени момичета и жени.
Обаче според вас не си обичаме децата и не сме ги желали Laughing щом сме ги оставили някой път при бабите им.
Даа , ние с месеци, даже с години си оставяме децата при бабите, направо що за глупости се говорят и сме всяка вечер по дискотеките, как мислиш Grinning Aбе направо не ги виждаме тия деца, как може такова нещо !!
Наистина  съм изненадана какви хора има..

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 18:53 от Vessi_to

# 357
  • France
Ще се повторя. Ти може да искаш, но другата страна да не иска. Аз например не искам. И ще трябва да се подготвиш да приемеш това. Нали, уж, си широко скроена.

# 358
Аз такова нещо за децата не съм казвала. Та ако обичаш, цитирай ме.
Иначе да, смятам че е много досадно свекървата да дава зор, да се сприятелява със снаха си. Но пак говоря само за мен. Нито като снаха съм го търсела, нито като свекърва бих се натрапвала. Иначе помощ, по изключение, не бих отказала.

# 359
Да ви кажа, прекрасно съм дистанцирана.
Утре синът ми ще ме вози на 400 км, така реши.
Снахата днес  ми отдели час и половина за наши общи теми 😀.
По нейна инициатива. Да не стане грешка.

Общи условия

Активация на акаунт