С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 22 903
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
Е, нямам предвид всекидневно и по цял ден, а тогава, когато са помолени и необходими.

# 436
Нито една от 60-65-годишните ми колежки, не е едва кретаща жена. Всичките, подчертавам всичките ходят на работа с удоволствие и нямат никакво намерение да се пенсионират по желание. Добре облечени, добре поддържани, енергични, знаещи и можещи. Една от колежките ми работи до 75 г., а сега след пенсионирането не пропуска обяди и купони с бившите си колеги. Та не знам какви си ги представяте. Помагат на децата си, но точно помагат.

# 437
Нито една от 60-65-годишните ми колежки, не е едва кретаща жена. Всичките, подчертавам всичките ходят на работа с удоволствие и нямат никакво намерение да се пенсионират по желание. Добре облечени, добре поддържани, енергични, знаещи и можещи. Една от колежките ми работи до 75 г., а сега след пенсионирането не пропуска обяди и купони с бившите си колеги. Та не знам какви си ги представяте. Помагат на децата си, но точно помагат.
Нали имам колежки 60+ и ги гледам - едната от 5 години брои кога ще навърши заветната възраст и друго не я вълнува, друга е с ревматизъм и ставни болки едва върви и куца, трета получи микро инсулт миналата година и още е в болнични. Направо да им завидиш.

# 438
За мен е нормално бабите да гледат внучетата, защото са едно семейство. Все едно да не ти пука какво се случва със собственото ти дете.

Освен това, (поне преди) беше много модерно, като станеш на 25-26 години да почнат да ти натякват да раждаш и че искали да "стават баби". Който иска да е баба, да гледа внучета.
В определени случаи сте права. Но не винаги бабите и дядовците се приемат като част от семейството. Има двойки, които живеят по-отделено от родителите си и се виждат само по Коледа и Великден. В тези случаи не може да се очаква, че като се роди дете, изведнъж бабата и дядото стават част от семейството и трябва да поемат отговорност за внучето.

# 439
Е, явно живеем в различни балони. При мен са си екстра жените, дай боже всеки му.
В същото време, тази със здравословните проблеми, също няма да гледат внуци, само ще им се радват. Та това е положението. Които могат - работят, тези които не могат да работят, обичайно са със здравословни проблеми. Та все не става.

# 440
Добре де, но то много тъпо само така да злорадствате, че майките ни не ни били научили младите жени, как да не сме евтини в очите на свекървите и техните синове.
Кажете ни как?
Аз не успях да разбера кое му е лошото, в една дълга връзка двамата да заживеят заедно? Ще съм богиня, ще ходя по рокли и после какво - направо сватба? Как без живеене заедно?
Защото и аз така правя и приятелките ми също, но и мъжете около мен и те - като тези наританите снахи на Тайс. Гаджета сме, после заживяваме у който там е по-удобно или в съвсем отделна квартира и каквото стане.
Никоя от приятелките ми не е евтина, никоя не си ''играе на съпруга'' и да когато сме влюбени и в дълга връзка си представяме и какво било да имаме дете с тоя мъж (не ''да му раждаме''). Мъжете около мен впрочем също правят така. Не са някакви извънземни, нормални хора, живеят си с приятелките, мечтаят си за деца, някой път връзката прераства в нещо повече, а някой път се разделяме (никой никого не наритва Sad ).
Този юноша бледен на 30 години, добра партия - не ги ли е обичал тези жени, не ги ли е поканил да живеят заедно? Не си ли е мечтал и той за деца и общо бъдеще? И полсе нещо не се е получило, за което може би, евентуално поне понякога има двама виновни?

# 441
Много е грозно не просто да се говори как супер добрата партия, която е синът, "наритвал" момичетата, а и как те били евтини. Направо е възмутително

# 442
Аз съм винаги за проба. Докато не  се сблъскаш челно  и  усетиш човека, няма решения, на късмет е , от улицата не знаеш кой  какъв е .
 Но нека  е между двамата, някакво запознаване, редки гости  и без много обвързване, без всички роднини , или що не ме показва на  роднини - за приятели   е обяснимо в общи компании.
 И тези проби не са по сто години, ако не видиш  скоро нещо , няма да го видиш и за дълго. Мине ли време, си е семейство .
 И семейства с деца се разделят лесно сега и разни бръмчалки дават тон колко е хубаво да  си реклама.
 Сами , заедно , ако не се грижите един за друг,  не делите работа , задачи, не се подкрепяте - няма смисъл от мечти за бебе.
 Вържете ли семействата си с подробности,  вмешателството е осигурено , няма нормален родител да не даде акъл, да не разсъждава и намесва, с мисъл искам най-доброто.
 Евтиното идва когато  не се усещаш и мечтаеш самотно, във връзка с друг. Всеки за себе си.  Във конвейер на връзки.  Все пак  от 18 до 28 трябва да има разлика в преценката и опит, да надушваш човека.

# 443
За мен е нормално бабите да гледат внучетата, защото са едно семейство. Все едно да не ти пука какво се случва със собственото ти дете.

Освен това, (поне преди) беше много модерно, като станеш на 25-26 години да почнат да ти натякват да раждаш и че искали да "стават баби". Който иска да е баба, да гледа внучета.
По принцип съм на мнение, че децата са отговорност на родителите. Баби и дядовци не са длъжни да гледат внуци. Ако проявяват желание - да, но в противен случай не бих настоявала. Има детски градини, детегледачки .. варианти бол. А и едно е да проявяват интерес към децата (да попитат как са, да помогнат финансово), друго е да се загърбват по цял ден с тях - разбирай готвене, къпане, забавляване, извеждане навън и т.н. Всеки си преценява ресурса и времето.

Да питат дали всичко е окей, да дават парите и хич да не ти се вясват да ти развалят рахата. Супер стратегия Joy

Тайс, принизяваш жените по изключително груб начин. Ако имаше дъщеря, пак ли щеше да използваш подобни думи?

# 444
Много е грозно не просто да се говори как супер добрата партия, която е синът, "наритвал" момичетата, а и как те били евтини. Направо е възмутително
Грозно изказване, но си точно свекървенски стил. Както и "доведе снаха" (дори уличните кучета и котки ги осиновяваме и после си ги обичаме); "да си играе на съпруга" (вярно е, ако живее с играчка, а не с мъж). И вече отбелязаните "изгодна партия", "натирена (или наритана?)", "евтина" и сигурно пропускам нещо.

Момичета, запомнете, майката на мъжа, с когото живеете е само негова майка и нищо повече. Тя не ви е и не може да бъда ваша приятелка. Не споделяйте с нея лични неща, дори и за отношенията със сина й, нито по време, нито след като се разделите него (за тази цел си имате приятелки и майки). И най-важното, изобщо да не ви пука, че тези мъжки майки ползват злобен език за вашата (приключила) любов - те не са част от тази любов.

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 01:45 от biborana

# 445
  • France
Добре де, но то много тъпо само така да злорадствате, че майките ни не ни били научили младите жени, как да не сме евтини в очите на свекървите и техните синове.
Кажете ни как?
...
Какво се хващаш и ти на тези приказки под шипковия храст... написани на папирус и хванали паяжина. Ще кажеш, че не живеем в 2025та, а 1955 Rolling Eyes

# 446
  • Пловдив
То при нас наритването с предната беше, че дойде у нас. И стоя тука дни наред. Сега вече има две жилища.
Не ми беше хич приятно , да си кажа честно. До вчера любима жена, после се оказа, че това наритване си имало причина.
Толкова съм далече от драмите на сина ми, че не знам какво ме ковете.
Опосум, и трите последни са ми споделяли, че искат да му родят. Те. Не той. Е, убийте ме с камъни, не съм питала. Аман от напористи. Ама после аз виновна. Създала съм му уважение към жените, тачи си ме . Какво повече. Издържа ги, живеят при него, той чисти. За перални той пита, не те. Не знам какво да кажа.
Много грозно, много. И да, проблемът е в теб. Подобна близост води до такива споделяния и сега се опитваш да се изкараш невинна. Да, ама не. Ей за да нямам подобни циркове ще съм дистанцирано-любезна.

# 447
  • France
Разбрахте ли защо съм за дистанция в отношенията? Ето затова

# 448
Кажете ни как?
Аз не успях да разбера кое му е лошото, в една дълга връзка двамата да заживеят заедно? Ще съм богиня, ще ходя по рокли и после какво - направо сватба? Как без живеене заедно?
Скрит текст:
Защото и аз така правя и приятелките ми също, но и мъжете около мен и те - като тези наританите снахи на Тайс. Гаджета сме, после заживяваме у който там е по-удобно или в съвсем отделна квартира и каквото стане.
Никоя от приятелките ми не е евтина, никоя не си ''играе на съпруга'' и да когато сме влюбени и в дълга връзка си представяме и какво било да имаме дете с тоя мъж (не ''да му раждаме''). Мъжете около мен впрочем също правят така. Не са някакви извънземни, нормални хора, живеят си с приятелките, мечтаят си за деца, някой път връзката прераства в нещо повече, а някой път се разделяме (никой никого не наритва Sad ).
Този юноша бледен на 30 години, добра партия - не ги ли е обичал тези жени, не ги ли е поканил да живеят заедно? Не си ли е мечтал и той за деца и общо бъдеще? И полсе нещо не се е получило, за което може би, евентуално поне понякога има двама виновни?
За мене ключът е в подчертаено - живеене заедно ДА, но НЕ безкрайно дълго. Навремето съвместното съжителство го наричахме "пробен брак", без това не бива. Живеете 6-12 месеца, айде 1,5 години да видите как битовизмите се отразяват на любовта, съвпадат ли темпераментите. Това, ако сте завършили вече висше (или средно + професия) и работите. Преди това може и малко по-дълго.
Но за тази една година между готвенето, плащането на сметки и цуни-гуни, трябва да намерите време да помислите и поговорите за важни неща. И в края на периода да сте решили ще минете ли на друго ниво - брак, деца (колко и кога), кариера,  финанси, жилища, инвестиции....
Ако в края на тази година все още не сте планирали сватба или (кога ще правите) деца, не си губете взаимно времето. Следва "сбогом казах" (а специално за свекървата "наритвате сина й") и търсите "любовта без, която не можем", търсите човека, който не се колебае с години, че за него сте правилният тизбор.

Сори, но 3+ години съвместен живот, без да сте направили конкретни планове, не е нищо друго освен глупост и загуба на време. По-добре пътувайте, живейте и дайте шанс да ви намери онзи мъж, който няма да се колебае, че ви обича истински. Лично мнение.

# 449
Тайс, шегуваш се, нали?!

Общи условия

Активация на акаунт