С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 22 903
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Къде се бутам, бре.
Един път в седмицата се чуваме дали сме живи.
А живее на 2000 крачки.
Ох .
Той си купи жилище тук, щото кварталът е престжен. Не съм му го избрала аз😀

# 421
  • София
Таис, чети преди да пишеш.
Никой не говори, че ти се буташ.

# 422
Таис, чети преди да пишеш.
Никой не говори, че ти се буташ.
Извинявай, но минах  в кръгова отбрана
От последите постове разбрах, че аз съм виновна да му ходят в къщата.

# 423
Видно от писанията в темата отношението на сина едва ли е толкова различно от това на майката.

Ако се опитваш да засегнеш мен, по-добре не се хаби. Simple Smile
Моят син досега е живял само с едно-единствено момиче. Няколко години в съжителство и под наем, след това в брак и в собствен дом (с ипотека, която изплащат двамата).
Но пък никога не е ходил с евтини момичета.

# 424
След като така го разбират младите, няма какво старите да дават акъл. Може би е и вид еманципация. Събират се, живеят заедно, ако не си допаднат - раздяла. Вече е прието да се женят след 30 години хората.

# 425
  • София
Самото отношение е грозно. Съмнявам се те да се натрисат в къщата му без покана. Вероятно и си имат техни къщи, а не са прибрани от улицата.

# 426
Dincho, не става въпрос за съжителството, а за наритването. Наритва този, чието е жилището.

# 427
Ако той предварителна е изговорил, че ги кани само като гостенки или неангажиращо съжителство, или да ги пробва е едно.
Но ако поканиш жена да живее с теб, кажеш и че я обичаш, и живеете заедно над две години, това си е живеене на семейни начала.
Какво да си помислят тези жени и на какви да се правят?
Иначе съм много за това жените да живеят първо с мъжа и много внимателно до го наблюдават, преди нещата до станат сериозни. И при червени флагове, до се розделят, преди да се стигне до деца и нещастни семейства. Но и двамата трябва да знаят кога е просто проба и кога става съжителство и семейство. Никой не трябва да заблуждава другия.

# 428
То при нас наритването с предната беше, че дойде у нас. И стоя тука дни наред. Сега вече има две жилища.
Не ми беше хич приятно , да си кажа честно. До вчера любима жена, после се оказа, че това наритване си имало причина.
Толкова съм далече от драмите на сина ми, че не знам какво ме ковете.
Опосум, и трите последни са ми споделяли, че искат да му родят. Те. Не той. Е, убийте ме с камъни, не съм питала. Аман от напористи. Ама после аз виновна. Създала съм му уважение към жените, тачи си ме . Какво повече. Издържа ги, живеят при него, той чисти. За перални той пита, не те. Не знам какво да кажа.

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 20:17 от tays

# 429
Наритване за мен е изключително грозна дума. Не може всички млади хора да имат осигурен от грижовните родители самостоятелен дом. Даже се чудя като осигуряваме на децата си отделни жилища, не им ли правим лоша услуга. Точно с това отношение, което някои им внушават. Жилището е твое, другият е просяк, можеш да го нариташ.
Тайс, къде е седяла бившата? При теб и мъжа ти ли? Моля те, престани с тази ужасна дума "наритване". Много е грозно, все едно псуваш. Разделиха се, скъсаха и т.н.

# 430
Заприлича на лоша пързалка направо.

# 431
Включвам се по дискусията от първите страници на темата. Едно време жените се пенсионираха на 52 години, бяха още млади, имаха енергия, както и цялото време на света да гледат внуци. Сега гледам едва кретащи отегчени от живота жени на 65 години още ходят на работа, че кога да гледат внуци?

Освен това забелязвам, че много често жени станали наскоро баби освен за бебета се грижат и за много възрастни родители. Моята свекърва (тогава живеехме у тях) изнемогваше с три малки внучета (едно бебе, едно в детска градина и едно в началните класове) + двама 90-годишни старци на легло с деменция и куп болежки (нейните родители). Но евала правя на жената, че никога не се оплака. Никога не каза децата са си ваши, гледайте си ги. Винаги съм можела да разчитам на нея за детето.

Аз за съжаление с тази прогресивно нарастваща пенсионна възраст не се виждам да бъда пълноценна баба, ако изобщо доживея да видя внуци.

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 21:01 от Margarita1976

# 432
За мен е нормално бабите да гледат внучетата, защото са едно семейство. Все едно да не ти пука какво се случва със собственото ти дете.

Освен това, (поне преди) беше много модерно, като станеш на 25-26 години да почнат да ти натякват да раждаш и че искали да "стават баби". Който иска да е баба, да гледа внучета.

# 433
За мен е нормално бабите да гледат внучетата, защото са едно семейство. Все едно да не ти пука какво се случва със собственото ти дете.

Освен това, (поне преди) беше много модерно, като станеш на 25-26 години да почнат да ти натякват да раждаш и че искали да "стават баби". Който иска да е баба, да гледа внучета.
По принцип съм на мнение, че децата са отговорност на родителите. Баби и дядовци не са длъжни да гледат внуци. Ако проявяват желание - да, но в противен случай не бих настоявала. Има детски градини, детегледачки .. варианти бол. А и едно е да проявяват интерес към децата (да попитат как са, да помогнат финансово), друго е да се загърбват по цял ден с тях - разбирай готвене, къпане, забавляване, извеждане навън и т.н. Всеки си преценява ресурса и времето.

# 434
Cafe, а какво разбираш под бабите да гледат внуците?

Общи условия

Активация на акаунт