С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 22 900
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Първо, далеч не вярвам, че знатният ерген издържа девойките, второ, не става дума да не се запознаваме с приятелите на децата си, а просто да спазваме някаква дистанция.

# 466
Освен ако не са в едно домакинство и сядат заедно на масата, винаги има начин за дистанция, като при трети братовчеди да кажем - здравейте,  честит празник,  как сте, с отговор добре сме.
 Като добри познати. Това с очакване не момите да ги прегърнат като дъщери е  опасно.

# 467
То въобще нищо не налага да контактуват насаме. Когато синът води на гости приятелката си,  нали се води общ неангажиращ разговор.  Такива откровения, касаещи сина могат да се обсъждат само насаме и ме знам при каква обстановка, чудя се, нарочна среща? Или докато е в тоалетната, или си мие ръцете.
За мен никаква трудност не е било никога да се поддържа формален разговор с родителите на любимия/партньора. Обикновено питат за твоите родители и предават поздрави, дори и да не ги познават.

Иначе съм чувала и аз майки на момчета да определят потенциални снахи като евтини, използвачки и прочие. Може и такива да са били. Но трябва да се има предвид и че  каквито са възможностите на мъжа, такава ще е и приятелката му, а макар и нашите деца да ни се виждат супер, в социалния им живот не винаги е така.
Чувала съм и майка на момче да казва, че синът и  прибира някакви за да има кого да чука, понеже младите мъже имат нужда от секс. Тя беше една доста цапната в устата...

# 468
  • Най-красивата страна
Не смятам,че непременно младите трябва да живеят в жилището на момчето.
Не го разбирам това -младо момиче да си пренесе багажа в къщата на приятеля си и да се прави на съпруга,след като не е.Ами много ясно,че ще бъде ,,натирена,, ако не се получи.Защото е никоя.Нито е съпругата,нито е майката на децата на момчето..Не е удобна вече,изритват я.

И после какво прави това момиче-нова връзка и пак си пренася багажа в къщата на следващия...а може да има и трети и четвърти...
Да остане да спи в къщата на момчето веднъж-два пъти-да.

Няма никаква гаранция ,че като живеят заедно младите и ще се стигне до брак или дете.Има хора,които живеят заедно,женят се,ражда се дете и пак се разделят...И от какъв зор тогава момичето ще си играе на домакиня в чуждата къща?
Разбирам ,ако двамата са на квартира примерно..

Имам дъщеря.Осигурена е с жилище ,но даже и да не беше пак щях да съм против това да ходи от къща на къща..
Има варианти-брак и кредит за жилище,или на квартира..

# 469
  • София
А как точно си ги представяте нещата? Двамата млади се запознават, той има апартамент, тяживее с техните или на квартира. Решават да живеят заедно и какво правят? Може би той отива в детската и стая или си зарязва апартамента и отиват на квартира?
Същото е и в обратния вариант.  Хората и след 2 и след 20 години може да се разделят. Това дребнаво и материалистично отношение ми е супер закостеняло.

# 470
Вариант - това е   жената, тя ще  е, отнасяй се като със съпругата ми, дори не става дума за брак,  а за решение. Което пак не е сигурно със времето , но има заявка. Другото , без обиди,  си е преходно  по презумпция. Може да прерасне , но  може и да не  стане нищо. Когато един мъж е   избрал си казва.
 Не знам за жена - там  по-особено.

# 471
  • София
Аз нямам нужда да ми казват каквото и да е, за да се държа възпитано, а ако синът ми използва изрази като "наритам", държи се зле и неуважително към жена ще съм много огорчена и ще се питам къде съм сбъркала с възпитанието.

# 472
  • София
И за мен това редовно съжителстване с всеки следващ не е добра идея.

# 473
Коя  от нас отрича възпитанието , но то не е равно на приятелство  и привързване.

# 474
Да се съберат да живеят заедно едва ли е хрумване за "Добро утро". Предполага се, че е помислено и от двете страни.  Нямма предвид всеки следващ.
   Аз съм ЗА съвместно съжителство преди брака.Много е лесно всеки да е при мама и тати, ама като заидват сметките и кофата за боклук трябва да се изхвърли, се проявяват доста черти от характера.
    Аз живях със съпруга си почти две години, преди да ми предложи брак.

# 475
Аз не знам как се сближавате с някакви хора, дето ви ги "водят" у вас на гости. На каква база чак пък толкова ще се сближите, не е ли достатъчно да сте учтиви и добронамерени, без да си ровите из личния живот?

# 476
На 30 да живеят заедно "младите" ми е съвсем нормално.
На 18 да завърши училище момичето и да се нанесе при приятеля обаче не ми е, признавам си.
Точно тогава смятам е моментът да се поживее сам или със съквартиранти, да имаш твое място, на което да се прибереш.
Да откриеш кой си сам.
Има време за живеене заедно.

# 477
  • Варна
Според мен съжителството е за етап, в който вече са готови да създадат семейство. Иначе не бих живяла аз така,  и не бих дала такъв съвет. Дори да остане някоя вече или уикенд единия при другия , в никакъв случай да не се пренася багаж ако не са със сериозни намерения с цел семейство / без или със брак няма никакво значение/.Съжителството е съзнателен избор и сериозна стъпка и в  никакъв случай не трябва да е с цел топла храна, изпрано пране и редовен секс. Или в обратния случай на момичето - да си е намерила "добра партия " и да не изпусне случайно.

# 478
  • France
Наистина е сериозна стъпка, но и също много по-удобно от един момент нататък. А бракът за мен е нещо съвсем различно, което не е задължителен изход на една връзка

# 479
Моят опит- има 18 годишни, които са доста по-осъзнати от 30-годишни. И не им пречи да съжителстват като семейни и да живеят живота на млади хора.А пък може и моят случай да е изключение, знам ли?

Общи условия

Активация на акаунт