С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 21 488
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
Съвет за каква точно би искала снахата от свекървата?
За интимните отношения със сина й ли ?

# 706
Аз съм искала съвети от моята свекърва.
Не за отношенията ни с ММ, ние не сме имали и проблеми досега.
Говорила съм с нея когато подадохме документи за осиновяването.
Също така съм я питала много и за работата, като ни се наложи да работим с ММ нещо, от което се бяхме откъснали за доста години.
И за готвене я разпитвам, и двете готвим хубаво, но сме от различни крайща на България, и все има какво да науча.
Освен това прави перфектен ориз, а моя в повечето случаи излиза като лепило за тапети. Сто пъти съм искала съвет и не става, и не става.
А оризът е любимото ядене на ММ. Joy

# 707
Освен това прави перфектен ориз, а моя в повечето случаи излиза като лепило за тапети. Сто пъти съм искала съвет и не става, и не става.
А оризът е любимото ядене на ММ. Joy

Mай крие нещо тая свекърва Grinning

# 708
Може, може, голяма конкуренция ми е в готвенето. Grinning
С предишната беше лесно, там готвеше свекъра, тя все не можеше, все не разбираше... Не само за готвенето. Много удобно и беше така.
Обаче това не и пречеше да ми прави забележки как са нарязани морковите в супата. Confused
И да не е съвсем спам, свеки настояща ме дразни с това, че настоява да ядем. Тя така си изразява обичта и загрижеността, обаче е дразнещо като се събудиш и сто пъти да те пита - яде ли, няма ли да хапнеш, ама няма ли да закусваш. А аз не ям веднага заради л тироксина и сто пъти съм и го казвала.
Като си бяхме сега в България ни дойде на гости, да прекараме повече време заедно и всеки ден имаше петстепенно меню, а беше излишно, трябваше да си почине, че и без това готви и шета за много хора.
Обаче не слуша.
Не сме се карали, то си личи когато някой дразни, защото се престарава от обич и загриженост, и когато е от проклетия или простотия.
Затова и в повечето случаи съм на страната на снахите, те си усещат най-добре отношението.

# 709
  • France
И аз съм искала съвет от моите свекъри. Но винаги съм си запазвала правото да правя както си го реша

# 710
Искам да видя снахата, дето доброволно ще иска съвет от свекърва си.Като чета  тая тема, ще е нещо извънземно.
Аз не мисля , че някога ще поискам съвет от моята свекърва за каквото и да е. Просто тя не чете, не се информира от достоверни източници, а от другите клюкарки пред входа, но пък после дочутите клюки ги твърде пред мен с пълна сигурност. Та не  може да и се има доверие. Но пък "пра-свекървата" 😁 (бабата на мъжа ми) си я питам за съвети - главно за готвене, но ми дава и препоръки за книги, защото и двете четем историческа литература.

# 711
Ами ето, до човек си е, а не че снахите са толкова предубедени, че никога няма да поискат съвет.

# 712
Сестра ми има за свекърва една откровено проста жена, чийто мироглед се свежда до клюките в селското кафене и общественото мнение на съседите. Аз имах по-голям късмет в това отношение и моята е читава и интелигентна жена, до която съм се допитвала за доста неща, включително за детето и домакинството. До човек си е.

# 713
Аз лично съвети много рядко искам от някой. Когато засяга пряко мен решавам сама, защото всеки пречупва през своята призма и колкото и да иска някой да ти помогне рядко съвета ще се отнася точно за твоя случай. Най-вече сме и големи хора, които сами трябва да взимат решения и да си носят последствията.
Много рядко да споделя на някой, но и затова съжалявам. Затова казвам при свършен факт.

# 714
  • някъде в орбита...
Много рядко искам съвет, за каквото и да е. Но не ми е проблема в свекървата, в мене си е. И бившата свекърва не питах, ама там и други неща утежняваха отношенията...

# 715
To много зависи и каква е възрастовата разлика според мен. С моята ни делят почти 50 години, нямаме общи теми на разговор, не може нито да готви, нито да домакинства, топ специалитетът й е грис с мляко за другите внуци, дотам. Какво да я питам?! Разбирам, че възрастните хора харесват, когато се чувстват полезни, но просто не виждам наистина какво бих могла, дори и общи теми на разговор нямаме. В малкото случаи, в които си говорим, е за детето, работата и общи приказки, а по подаръците, които понякога НИ прави си личи, че изобщо не познава нито мен, нито сина си, оттам и внучка си, разбира се. И то си е заради нея и нейния характер това дистанциране, но май по-добре така.
А сетих се тя какво говори на мен/нас - няма никакво критично мислене и всяка прочетена онлайн глупост, от сорта от фолиото ще умреш, няма ориз, това е пластмаса, телефоните са вредни, трябва да говорим само на високоговорител и тн, се споделя задължително и то се натъртва, докато не се съгласим, че е вярно.

# 716
To много зависи и каква е възрастовата разлика според мен. С моята ни делят почти 50 години, нямаме общи теми на разговор, не може нито да готви, нито да домакинства, топ специалитетът й е грис с мляко за другите внуци, дотам. Какво да я питам?! Разбирам, че възрастните хора харесват, когато се чувстват полезни, но просто не виждам наистина какво бих могла, дори и общи теми на разговор нямаме. В малкото случаи, в които си говорим, е за детето, работата и общи приказки, а по подаръците, които понякога НИ прави си личи, че изобщо не познава нито мен, нито сина си, оттам и внучка си, разбира се. И то си е заради нея и нейния характер това дистанциране, но май по-добре така.
А сетих се тя какво говори на мен/нас - няма никакво критично мислене и всяка прочетена онлайн глупост, от сорта от фолиото ще умреш, няма ориз, това е пластмаса, телефоните са вредни, трябва да говорим само на високоговорител и тн, се споделя задължително и то се натъртва, докато не се съгласим, че е вярно.
През едното ухо да ти влиза, през другото да излиза. Не се впрягай. В същото време не влизай в излишни спорове и обяснения, че ще стане по-зле. Ако не живеете заедно и общувате рядко, не виждам проблем да я изтърпиш за час-два. Аз и с моята не съм първа приятелка и нямам теми за разговор извън синът й и внучката й, както и разни общи приказки - какво сготви, как върви работата, какво ще е времето и подобни. Важното е, че се уважаваме и поддържаме възпитани отношения.

# 717
  • France
Не е необходимо да ставате приятелки със свекървите - само small talk и любезно отношение. И между другото и фолиото и телефоните наистина са вредни и трябва да се внимава с тяхното използване

# 718
Не е необходимо да ставате приятелки със свекървите - само small talk и любезно отношение. И между другото и фолиото и телефоните наистина са вредни и трябва да се внимава с тяхното използване

Не знам фолиото колко е вредно, но го ползвам 3 пъти в годината да си покривам питките да не прегорят. Дори не допира храната. А за телефоните - то всичко е вредно, но  за мен това на обществени места или пред други хора да говориш на високоговорител е меко казано нетактично и невъзпитано.

А ако ние даваме любезно отношение, но получаваме съскане отсреща, какво следва?!

# 719
  • София
Жената, ако е 50 години по-възрасна от теб, отива към 80. Да се връзваш на толкова възрастен човек е много глупаво.

Общи условия

Активация на акаунт