С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 21 483
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
Една голяма част от 80 годишните упорито отказват да признаят, че са на 80 г. и времето им е минало и все напират да са първа писта и да нареждат кое и как, все те знаят най-добре, все те са най-компетентни. Това дразни, а не че са на такава възраст и си имат своите старчески немощи.

# 721
  • София
То и с две-три годишните е така. Специфики на възрастта. Просто по-леко трябва да се гледа на тези особености и с малко хумор и със съзнание, че и ние сме били на 2 и дай боже ще станем на 80.

# 722
Една голяма част от 80 годишните упорито отказват да признаят, че са на 80 г. и времето им е минало и все напират да са първа писта и да нареждат кое и как, все те знаят най-добре, все те са най-компетентни. Това дразни, а не че са на такава възраст и си имат своите старчески немощи.
Не можеш да превъзпиташ стар човек. Търпиш го, не се впечатляваш на коментарите му, ако е възможно ограничаваш контактите и така.

# 723
Ella11, казваш да, добре и подминаваш. Изобщо не се впечатляваш и не се занимаваш да я оборваш.

# 724
Знаете ли каква голяма разлика има във стандарта , включително този на разбиранията? Много време  е било едно и също ,сега някак стана развитие, на което остарелите не насмогваме,  вкарано ни  е  в основи старото.
 Надявам се като не се намесвам в живота на младите от мен да съм поносима, но не е сигурно.   Мълча като ми е чудно и  интересно, не коментирам, не знам мен доколко коментират, но от известно време нямаме  съвпадения, както имахме. Голяма разлика в стандарта води до разлики нататък.

Приемам недоволство от намеси, когато пречи нещо, но  че някой  има стари разбирания - не мога да приема за грях , негови са си. като не се бърка във вашите е ок.
 Обаче  се съмнявам, че пазите тесни връзки и  се опитвате да променяте старците да ви паснат.
 Няма да стане. И сбогом на илюзиите.

# 725
Според мен всички дрязги със старите хора идват от това, че когато са били млади са научени на покорство и послушание към възрастните, и сега изискват същото от поколенията след тях. Но днешните млади са свободни и си правят каквото искат, не се подчиняват и това ги дразни пенсионерите.

# 726
Не, не дразни неподчинението. Дразни невъзпитанието.

# 727
Абе точно липсата на сляпо подчинение ги дразни. Не свекърва ми - друг роднина искрено вярва, че като си намисли някоя глупост, аз и мъжа ми ще си зарежем нашата работа, че да му угаждаме на скуката.

# 728
Абе точно липсата на сляпо подчинение ги дразни. Не свекърва ми - друг роднина искрено вярва, че като си намисли някоя глупост, аз и мъжа ми ще си зарежем нашата работа, че да му угаждаме на скуката.
О, аз говоря за далеч по-сериозно подчинение. Например свекърите да кажат на снахата как да кръсти бебето (разбирай на някой от тях двамата) и тя да изпълни плана, да подарят на младите етаж от къща и те да се закотвят доживотно при тях и в знак на благодарност да изпълняват безропотно всичките им заповеди и всякакви такива.

# 729
Едно време така ни възпитаваха - по-умният отстъпва.
Кой да знае, че е тактика свекървите/тъщите да нареждат, а ние да изпълняваме с усмивка и радост в сърцето, че сме по-умни Joy

# 730
  • София
И невъзпитанието, и неподчинението дразнят, според мен. Аз дразнех с неподчинение, но напр. свекърите много обичаха да ходят неочаквана при девера ми и жена му, което е невъзпитание.

# 731
Свекърът е от 8 години в Германия-нищо не се е напънал да научи.Знае някакви думи от сорта на “Гутен Таг”,”Данке” и прочие,но винаги предпочита да ангажира сина си или мен,когато му се наложи да ходи някъде.Свекървата дойде по-късно-тя пък много притеснителна и се паникьосва.
Да,работят на пълен работен ден,а и са сред немци и ми е чудно как не са научили поне малко.Не е нужно да говориш правилен немски,немците са свикнали и умеят да разбират чужденците.
Познавам много хора,които са около тяхната възраст(45-55г.),които даже са си изкарали сертификат по немски на ниво B2.
Според мен всичко е до желание,защото и други хора работят тежка работа.
Таа,ходя,какво да правя,и те помагат на мен,ако се наложи някой да гледа малкия,но не ми заповядват.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 23:22 от Анонимен

# 732
Лютиче 2.0, тази тъпотия с "по-умният отстъпва" беше любим лаф на баба ми (свекърва, да не се чуди някой). Никога до този момент не съм го разбирала. Защо отстъпва? Кое му е по-умното? На кого му пука, че е по-умен? Според кого е па-умен?... Направо ми отвори очите. Цял живот не можех да си обясня защо е по-умно човек да не си отстоява позицията и да оставя някой да му танцува по нервите.

# 733
Лютиче 2.0, тази тъпотия с "по-умният отстъпва" беше любим лаф на баба ми (свекърва, да не се чуди някой). Никога до този момент не съм го разбирала. Защо отстъпва? Кое му е по-умното? На кого му пука, че е по-умен? Според кого е па-умен?... Направо ми отвори очите. Цял живот не можех да си обясня защо е по-умно човек да не си отстоява позицията и да оставя някой да му танцува по нервите.
Аз го разбирам като да не си хабиш нервите излишно да се бориш с вятърни мелници.

# 734
Не всеки може да научи език. Моят син завърши езикова гимназия. Първата година всяка неделя сядах с него с тетрадката речник и му казвах дума на български, той на чуждия език, после обратно. Той научи малко повече от 4 хиляди думи, а аз  не запомних нито една. Внучката ми пък сама научи руски само от ТВ. Аз знам малко от ученическите години, но не колкото нея. А в техникума учих френски. А познайте дали го мога. Горе - долу прочитам, но не мога да си го преведа. Просто не помня френските думи.
Може и този свекър да е такъв.

Общи условия

Активация на акаунт