С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 21 482
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
Това и аз го казвах, че не мога да уча езици.
И наистина не можех в България, защото не учех правилно. То не става самэ с четене на думи от речника, трябва да се учат в контекст за да се запомнят.
На 40 години заминах за Щатите, там записах ESL клас и го научих. Но положих доста усилия, писане на думи в речника с описание на английски, четене на книги, гледане на телевизия и слушане на радио само на английски.
По време на пандемията с Duolingo, анимационни филмчета и детски книжки от библиотеката понаучих сама и малко испански, и полски. Гледам в момента испанския Мастър шеф, къде разбирам, къде не, ама все хващам по нещо.
Така че, всеки може да научи език, но не става с мързел, а и е много важно да намериш твоя начин. Например аз не мога да уча с писане на думи, което е популярен метод, но пък лесно уча с анимация и книги.
На 49 съм и ми е смешно като тук се оправдават свекървите с такава "преклонна" възраст. Joy

# 736
  • Варна
Това сега като го прочетох кoлко е вредно  фолиото и телефоните и т н. се сетих как майка ми на 82 приема всичко, което прочете в нета за чиста монета и ми го разказва емоционално. Като я питам къде ги чете тия неща тя казва - Как къде, в телефона ми го пише / ?!!?/ , там пише много неща, по цял ден ми излизат новини..Ти не четеш ли ?! Как така ?  Grinning ../ вероятно в сайт от сорта samoistina.com Ta,  това е положението мили хора.. Майки, свекърви , на тази възраст са така.

# 737
  • София
Не е до възраст.

# 738
  • Варна
възможно е, но на тази възраст майка ми е доста по наивно доверчива, а не е изкукуригала.Смея да кажа че много книги чете , доста повече от много от нас . Просто доверието в интернет пространството и е повече от колкото трябва, не е свикнала с него и това е нормално.

# 739
  • София
Майка ми е на 85 и въобще не е толкова доверчива. Не е до възраст.

# 740
  • Варна
Явно е и до човек, но все пак няма начин възрастта да не окаже влияние, така мисля. Ако не в този, то в друг аспект Simple Smile Трябва да се прояви разбиране, това имах предвид. Не да се спори и т н..

# 741
Свекърът и свекървата са горе-долу на една и съща възраст, 70 годишни.
Тя вярва, той не.
Не е до възраст.

# 742
Това с доверието са някакви остатъци от соц-а. Тогава така учеха обществото да вярва сляпо и да няма критично мислене. Безропотно стадо. Всичко, което го пишеше във вестник Работническо дело се приемаше за чиста монета. А всъщност беше една жестока цензура, зад която имаше и убийства, и престъпления, и всякакви гадости, но държаха хората в неведение, а те горките вярваха сляпо в някакви фалшиви идеали.

# 743
То защото само в страните, в които е имало соц, е пълно с хора, които вярват на конспирации...

# 744
То защото само в страните, в които е имало соц, е пълно с хора, които вярват на конспирации...
Но тогава си беше цяла държавна политика да се създават илюзии. Бях ученичка и помня като падна режима какъв шок беше за някои върли комунисти да се сблъскат с реалността.

# 745
Абе аз живея в САЩ и тук комунизъм не е имало, а е пълно с хора, които вярват в какви ли не глупости. Лично познавам няколко

# 746
Абе аз живея в САЩ и тук комунизъм не е имало, а е пълно с хора, които вярват в какви ли не глупости. Лично познавам няколко
САЩ са си луди посвоему. Те са доста затъпяла нация, вярваща в извънземни, зомбита, конспирации и подобни.

# 747
Тези, които познавам, не вярват в извънземни, а във вредите от 5G, микровълновите и ваксините. Защото това четат по социалните мрежи

# 748
  • Варна
Тези, които познавам, не вярват в извънземни, а във вредите от 5G, микровълновите и ваксините. Защото това четат по социалните мрежи

Да, разбира се че не вярва в извънземни тем подобни, даже и за ваксините - ваксинирана е за ковид и т н. Вярва на някакви клюки за разни личности, кой какво казал и т н.. В някакви нечовешки тъпотии не е баш да се хваща.

В САЩ са много странни , така е. Колкото и да са тъпи обаче са светлинни години напред от нас Simple Smile. Вероятно защото не са повярвали в комунизма , като нас умните Simple Smile Тръмп ще ги върне назад леко , ама пак няма на нашето положение да са със сигурност.

# 749
До човек е и според мен. Познавам такива без критично мислене и на 30. Не е от възрастта само.

И принципно мен не ме интересува, нито й отговарям - ако ще да вярва, че Земята е плоска или че те чипират с ваксина, абсолютно все едно ми е кой в какво си вярва.
Вече обаче е различно като сервираш храна на някого и почне да ти обяснява, че е отрова и че е пластмаса или да те убеждава, докато не си изхвърлиш фолиото пред нея или не извадиш тенджера за телефона. Просто тя не различава това да каже нещо, което е прочела и да убеждава човека в съответното до пълното му съгласие.
Аз не се впрягам особено де, свикнала съм й донякъде, просто споделих. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт