С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 22 544
  • 754
  •   2
Отговори
# 165
  • София
Скрит текст:
Те могат да водят дело срещу двамата родители и да си искат режим.
Има такава хипотеза в Семейния кодекс.
С Аида дори сме спорили дали по време на брак е допустим такъв иск.
Въпросът е защо да не се дава детето на бабата и дядото. Съдът преценява интереса на детето. А винаги е в интерес на детето да общува с баба и дядо. Освен ако не се докаже друго.
Тук нещата са ескалирали. Такива дела са рядкост.

Бабата ще си седи на дупето, ама дето тук пишете, ще изписка някой. Засега не и го казвам, защото да не подхождаме черногледо. Дъщеря и смята, че родителката е длъжна. Мамина златна, де. 
то не знам и в кой момент трябва да се сложи дистанцията. И от кого.
Скрит текст:
Дъщерята, в случая, взе позитивите, и сега ситуацията е "Коя си пък ти". Дано така да остане.
Принципно от родителя навреме. Но има майки, които чрез детето си се чувстват важни и необходими, така че не пускат. И като се появи конкурент (в случая съпруг), той става лош.

# 166
Може би вече иска да се еманципира от майка си.  Всъщност са доста рядко 30-годишни жени, които да ходят често на обяд с майка си и нейните колежки, обикновено имат своя среда. А да помогне на детето си с всички контакти и връзки, повечето родители го правят и без да излизат заедно и да са като приятелки.  Една красива и изучена дъщеря би трябвало и сама да се оправя , на тази може би не и е дадена възможност да види какво може сама, приема се, че не може нищо и трябва майка и да се погрижи за нея, включително и да я направи подходяща партия за богат мъж.

Възможно е и мъжът и да е доминантен насилник, не е изключено, но може и самата дъщеря вече да не иска да е доминирана от майка си.
Ама тя ходи на обяд с майка си, защото някой трябва да и плати обяда.

Ние там дъртюхи и това момиче, еееееееее. И на мен ми беше странно. Всички имаме деца, никой не беше лепнат за нашето ядро.

И сега се започва. То никой не знае, де, аз си пиша тук

Милена, тя моята приятелка тъкмо си намери гадже. Ех, как искам да им се получи.
Тя не е обсебвала дъщеря си, но когато нямаш личен живат, е неизбежно да си малко повече фокусиран.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 16:14 от tays

# 167
  • София
Скрит текст:
Може би вече иска да се еманципира от майка си.  Всъщност са доста рядко 30-годишни жени, които да ходят често на обяд с майка си и нейните колежки, обикновено имат своя среда. А да помогне на детето си с всички контакти и връзки, повечето родители го правят и без да излизат заедно и да са като приятелки.  Една красива и изучена дъщеря би трябвало и сама да се оправя , на тази може би не и е дадена възможност да види какво може сама, приема се, че не може нищо и трябва майка и да се погрижи за нея, включително и да я направи подходяща партия за богат мъж.

Възможно е и мъжът и да е доминантен насилник, не е изключено, но може и самата дъщеря вече да не иска да е доминирана от майка си.
Скрит текст:
Ние там дъртюхи и това момиче, еееееееее. И на мен ми беше странно. Всички имаме деца, никой не беше лепнат за нашето ядро.

Е, как така хем били близки и като приятелки, хем идвала, защото някой трябвало да ѝ плати обяда?

# 168
Нали има хубава работа, заплата няма ли да си плати обяда. А преди да е имала работа, ако майка и я издържа, би трябвало да и даде пари за обяд, а не да я води с нея и колежките си. То и аз моята я издържам, но познай кога ще се понесе с мен и колежките ми, последно като беше на десет.

Доста странни отношения, явно майката я и е държала прекалено близко до себе си, моделирала я е да е несамостоятелна, и сега се е прилепила за мъжа си, пък на майката и е криво...

# 169
Таис, по това което споделяш тук, приятелката ти не харесва зетя и семейството му. Може да има основания, но младите са усетили това отношение. Не виждам нищо лошо в това да искат да са самостоятелно семейство. А да упреквам зет си, че отделя прекалено много време за детето си?! /После - "защо бащите не помагат!"/  Или затова, че ми дава възможност да бъда гост на сватбата? Да, може и да не е от грижа за мен, а по-скоро от нежелание да се чувства "задължен" за помощта, или от желание да покаже как добре се справят сами.
От друга страна виждам в приятелката ти желание връзката с дъщеря ѝ да е по старому, тя да е водещата, тя да решава. Със сигурност близкият контакт, който са имали ѝ липсва. Бих оставила младите да са самостоятелни и те да са водещи в организирането на срещите, в поискването на помощ. Няма да ѝ е лесно, но това е нов етап от живота - трябва да "се откъсне" от момичето си.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 16:22 от pipelot

# 170
Скрит текст:

Скрит текст:

Е, как така хем били близки и като приятелки, хем идвала, защото някой трябвало да ѝ плати обяда?
Идва на обяд. Защото знае, че мама ще го плати. Мамо, къде си , с кого си. Ето с тези...дъра бара. Идвам.
И после караше и кола след чаша вино . Това поне го виждах.

Пипе, да. Но ще свикне. Не е желана и го усеща.
Не е виновна, че е създала от дъщеря си нещо по-велико от самата нея. С други правила.
Мъчно и е и дотам.

# 171
  • София
Ако водещата причина за виждане с майка ѝ е била някой да плати обяда, значи не са били близки, Тайс.

# 172
Точно като си майчинство и мъжът ти е по цял ден на работа, най-нормалното е да излезеш майка си на обяд, ако тя е на смени или пенсионерка. Странно е, вечно да са приружени от някой друг човек, свекърва или друг. Вече като имаш семейство не значи, че майка ти е излишна, тя е част от разширеното семейство.

Кой на кого плаща обяда? Дъщерята, защото вече е с богат мъж? Или още майката? Всъщност какво значение има, когато става дума за майка и дъщеря кой ще го плати.

# 173
Преди богатото гадже , бе. Дъщеря и беше част от нашата компания. Харесваше и.
Но това няма отношение.
Обядвали сме, нормално е майката да плати на детето си обяда.Факт е, че я търсеше. Къде си, с кого си, да дойда.
А сега няма реципрочност. Не че е задължително. Казвам на приятелката ми, да свиква.

# 174
  • Другата България
Вече като имаш семейство, това е твоето семейство.
Мъж, жена, деца.
Родителите са от фамилията, не са част от “разширено семейство“, те винаги ще са родители на мъжа/жената, но семейството му вече е половинката му в живота и децата, които е създал.

# 175
  • София
Точно като си майчинство и мъжът ти е по цял ден на работа,
Скрит текст:
най-нормалното е да излезеш майка си на обяд, ако тя е на смени или пенсионерка. Странно е, вечно да са приружени от някой друг човек, свекърва или друг. Вече като имаш семейство не значи, че майка ти е излишна, тя е част от разширеното семейство.

Кой на кого плаща обяда? Дъщерята, защото вече е с богат мъж? Или още майката? Всъщност какво значение има, когато става дума за майка и дъщеря кой ще го плати.
Не е така:
Скрит текст:
Сватбата е на общи роднини.
И приятелката ми, и дъщерята със зетя са били гости.

Те принципно младите не допускат гледане нито на свекървата, нито на тъщата. Зетят основно го гледа.
Скрит текст:
Богати хора са, имат въъзможност.Ама това с камерата, вместо жива баба, дето иска да го гледа на живо, и камерата , и на нея и е дошло като гръм. Нашето поколение сме малко...как да кажа, много смело ни се вижда такова наблюдение.

# 176
Всъщност като си в майчинство и си гледаш сама детето, се съобразяваш с режима на детето и не винаги си свободна за обяд. Майчинството не е баш свободно време.
И пак, тя се вижда с майка си, оставила е бебето майка и да му се порадва, докато са празнували. Сега, че нещата не се случват точно според желанията на бабата е друга тема. И да, нормално е двамата с мъжа да решават.
В много случаи с мъжа ми сме на едно мнение, даже няма нужда да го изговаряме, обаче дали не съм лошата дето не давам това и онова... В крайна сметка всеки си взима решенията и си носи последствията от тях.

# 177
Тук младите си го гледат.
С това се занимават.
Дъртите изкарват парите за тази елитарност.
Нормално е да съм възмутена.
Нито зетят, нито родилката , са самостоятелни.
Но пък налагат правила. То лесно така. Като нищо не са създали, но някой  им създал.

Тя моята приятелка ще свикне. Стига дъщеря и да е добре. Какво да прави.

# 178
  • София
Но това няма отношение.
Обядвали сме, нормално е майката да плати на детето си обяда.Факт е, че я търсеше. Къде си, с кого си, да дойда.
А сега няма реципрочност. Не че е задължително. Казвам на приятелката ми, да свиква.
Т.е. приятелката ти иска отношенията с дъщеря ѝ да останат като преди, без да се интересува, че дъщерята вече има отделно семейство. И зетят, който си гледа детето и ѝ се пречка, вместо да ходи на работа, е лош. Защото е конкуренция. Мда, приятелката ти хич не е обсебваща. Ама никак.

# 179
Но това няма отношение.
Т.е. приятелката ти иска отношенията с дъщеря ѝ да останат като преди, без да се интересува, че дъщерята вече има отделно семейство. И зетят, който си гледа детето, е лош. Защото е конкуренция. Мда, приятелката ти хич не е обсебваща. Ама никак.
Е , как да ти отговоря? Ти искаш да вляза в калъпа на твоята теза.
Не и е плащала обяда, за да я контролира, то това момиче по-скоро ни се натрапваше на нас, ако питаш мен. Айде, отдели се. Дано да е за добро, честно казано. Как пък толкова ресурс ще плащам, за да държа наблизо 30 годишен човек. Да си поема пътя и толкова. Лошото е, че има родители, които смятат задълженията към децата си едпонопосчо. Все щото децата са жертви.

Общи условия

Активация на акаунт