С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 22 911
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
  • France
Абе чак анатема не, но аз искрено мразя детската градина.
Ама това те засяга само теб, еднолично. Има деца, които обичат да ходят на училище. А моето Монстърче обичаше и на ясла да ходи. Сърдеше ако е болен и не може

# 316
Много е удобно да се вярва в подобни измислици..... петата на босия много обича да стъпва върху пирона.
Филомена, тебе съм те признала за изповядваща всички модерни упорки без грам критично мислене.

# 317
Пиша в единствено число, значи ме засяга само мен.
Трябва ли на всяко изречение да пиша лично еднолично мнение?
Излишно е, нали сме се събрали умни жени тук, подразбира се.
Освен това генерално всички обичат училището, само че като учител едвам ги удържах докато бие звънеца и викаха от радост като губеха часове. Или преди ваканция, нямаха търпение.
Само родителите могат да си въобразят, че детето харесва да ходи на училище, защото чуват това, което им се иска да чуят.
За ясли и градини не знам, може и да има такива деца. Аз като съм водила и вземала, повечето ревяха сутрин, а вечер тичаха към вземащите ги. Тези дето аз съм вземала не искаха да стоят, то затова и ги вземах в четири, а не стояха да чакат родителите си.
Но има и други деца, знам. Все пак лично аз, ако става въпрос за мое дете,  бих предпочела да мога да гледам моето до предучилищна, а не да ходи на ясла и детска градина.

# 318
  • София
ДГ е задължителна от 4-годишна възраст. Синът ми също не е ходил на ясла, ходи на дг, но ако исках някой да ни гледа детето, нямаше да се обърна към бабите. Писала съм, че със свекърва ми нямах проблем, но това е така, защото избягвах прекалено сближаване. Видях проблемите при другата снаха и реших да си ги спестя.

# 319
И също така образованието е задължително. Никой не може да лиши едно дете от първи клас.

# 320
Те какви са двете тези вече, че съвсем объркано стана?
Няма начин да ти е ок да си гледаш децата сам, бракът ти ще се разпадне задължително или най-малкото ще станете съквартиранти и освен всичко останало на децата им е гадно? А, да и си много изнервена.
Срещу излизаш си на бар / ресторант и т.н. много се обичате, защото с децата наоколо непрестанно не можете да дишате свободно и да сте щастливи?

# 321
  • София
Ужас, колко много хора приемат отглеждането на деца за някаква каторга.
Наистина ли ви пречат тези деца? Все пак, когато решим да се възпроизвеждаме, знаем, че няма как да стоим в дискотеката до 4 сутринта.

# 322
Не мога да повярвам колко хора си мразят децата.... ЖДНБ!

# 323
Те децата не са само бебета. Вие ще напуснете ли работа, за да помогнете на порасналото си дете?

# 324
# 325
  • София
По-скоро не преценяват добре възможностите си, създават дете, започва да пречи на живота им и изведнъж "въх, ама ние не можем да си гледаме детето". И викат мама на помощ.

П.П. Не говоря за помощ при извънредни обстоятелства. Говоря за тези, които очакват едва ли не всяка седмица някоя баба да им гледа детето. А бабата има право да козирува.

Много незряло и детинско.

# 326

Хайде да не генерализираме. За теб са глупости, а за мен това което ти твърдиш за пълни глупости. Хубаво е с децата естествено , но само с децата винаги , никога без деца , не не ми се вижда ок и най-най . Много семейства са така, защото няма как, или защото правят на инат. Тяхна работа.

Ти генерализираш и оспорваш мнението на другите. До сега не видях някой да се чуди, как може да излизате без децата си и да ги оставяте с месеци на родителите си. Но през цялото време ми казваш, че няма как да ми е било добре. Ами има, добре ми беше, на мъжът ми също. И не, не сме съквартиранти.
И на никой не съм правила на инат, боже мой. Освен това и децата ми предпочитаха да излизат с нас, а не с бабите си. Не, че бабите са лоши, напротив. Но с нас им е било по-забавно.

# 327
Това си е проблем на бабата! Като не е обяснила на младите, син или дъщеря, какво е да имаш деца, ще ходи да ги гледа.
Една камара хора влизат в живота летейки в облаците, защото никой не счита за нужно да обясни на отрочето колко е важен изборът на половинка и създаването и отглеждането на дете.

# 328
  • София
Те децата не са само бебета. Вие ще напуснете ли работа, за да помогнете на порасналото си дете?
Не, защо. Трябва ли?

Сега, има и извънредни ситуации, но те, слава богу са редки.

# 329
  • София
Фрау, и на мен никой не ми е обяснявал. Учех се основно от грешките на брат ми.

Общи условия

Активация на акаунт