С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 22 911
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
Най-вероятно нищо му е нямало на детето, след като яде торта с нутела, нали в нея има брашно.
Просто майката не дава солети, това е.
Аз също смятам, че не са полезни и не бих давала на друго дете, ако майката не позволява.
Ако позволява, също съм ок да дам. Гледах едно детенце, на него можех всичко да купувам, без дъвчащи бонбони, че го болеше корема после. Разбира се, солети, вафли и царевични пръчки бяха на първо място, давала съм. Но на моето не бих.
Така че, не го пиша като да кажа кои храни са вредни и кои не, а по-скоро наблягам на даването на акъл и то непоискано. И то за чуждо дете.
Така че, нищо чудно, че има хора, които стискат зъби да нямат самостоятелна почивка няколко години, но не дават децата на бабите.

# 391
Тайс, на колко е синът ти?
   Уж скандално млад, пък трета снаха.И как така допускаш да се жалват на теб ?

# 392
Че ги и "натирвал" даже.
Имайте малко уважение към тези момичета и те са от майка раждани. Close

# 393
Ами от 17 до 30 колко са.
Той си ги избира, той си ги наритва.
Аз нося сълзите , щото съм приемаща свекърва. Нали да ги харесваме снахите. Длъжни сме. Де да знаем коя ли  ще е главната. Така сме. И после раздялата е кофти

# 394
  • Другата България
Случайно /или не/ тази картинка ми излезе във ФБ, май е точно по темата, която се дискутира от -найсе страници.
Скрит текст:
Това е истината, вероятно не за 100% от бабите на днешно време, но за голяма част от тях, предвид възрастта за пенсиониране.

# 395
Кофтито отношение към партньорките на сина ти, си личи от километри. Това, че ги "наритвал" е показателно. По друг начин би звучало, ако се каже, че се разделят по желание на единия в двойката. Но наритвал .... да са благодарни, че са се отървали. Никой не заслужава да бъде "наритван".

# 396
Приемаща свекърва? Това пък какво значи? Нали се е разделил?
   Синът ти е на 30, така ли? И води мацките у вас, в хола? Или това е преди. И тези момичета, след като ги зареже ти реват на рамото и ти ги изслушваш?
   Не бих. Изобщо не бих дала възможност за такава близост.

# 397
Такива отношения с приятелките на сина ти не са здравословни. И ще прерастнат в много нездравословни отношения със снахата някой ден. То е ясно, че ти си само на 50% отговорна, момичетата също активно участват. Но все пак и от теб зависи.

# 398
Не, не. За Янтра беше ретроспекцията.
Сега е на 30 +. След гимназията се изнесе в наше жилище.
От 2 години си купи свое.
Сега си има 4 та сериозна приятелка, с която живее.
Всичките си ги обичах и те мен.

# 399
Тайс, на мен пък ми харесва, че си нещо като приятелка с тези момичета. Това са си лично твои отношения, нямащи общо с тези между тях и сина ти, макар и да са били причина да възникнат.
Обаче след това не им позволявай да говорят с теб за връзката им. Кажи им внимателно, но твърдо, че това си е тяхна работа и не искаш да се месиш в личните им отношения. Ако искат да споделят емоция, добре, но да ти реват защо станало, пък как станало, не е нормално.
Още повеле, че според мен, те не споделят с теб, а просто те използват, за да се опитат да оправят връзката им.
Ако не поддържаш връзка след това с тези момичета, значи не сте били никакви приятелки, а просто са ти се подмазвали, защото си потенциална свекърва, а ти се се подмазвала на тях, защото са били потенциални снахи.
В този случай, наистина е малко излишно, виждаш, че нито ти ги уважаваш, нито синът ти.
Ако обичаш някого, никога няма да употребиш спрямо него думата "наритвам". Все едно изпитваш самодоволство, че синът ти е така вървежен и харесван, едва ли не тези момичета да са доволни, че са се отъркали покрай вас, макар и за кратко.
Сигурно може и да е зле подбрана дума, но не звучи добре отстрани, веднага ми направи впечатление.
Затова не е добре понякога жената да се настанява в жилището на мъжа, някои хора си мислят, че прибират жената от улицата като бездомнж куче и като им омръзне, могат пак да я изхвърлят, без на тях да им се промени нищо и без да си развалят рахата.

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 11:28 от Opossum

# 400
Тайс, хипотетична ситуация - обичаш ги, жалват ти се ,изливат мъката си, в това време синът ти решава,че настоящата е жената за брак. И ти продължаваш с обичта и срещите с бившите му.Ако не си сложила някакви граници, какво се случва? Как се поставяш спрямо истинската снаха?
  Ще натириш ли и ти бившите, които са ти толкова любими?
   Това е хипотетична ситуация,просто използвам твоя случай, защото е най-пресен. Интересно ми е, и аз съм бъдеща свекърва все пак.

# 401
  • France
Затова най-добре : дистантни и любезни отношения. Така няма да има ревящ послеслов на рамото на свекървата.

# 402
Тайс, това нещо ти го предизвикваш. На мен никоя не ми се е оплаквала. Дори ми е трудно да си го представя как се случва.

# 403
  • София
Затова най-добре : дистантни и любезни отношения. Така няма да има ревящ послеслов на рамото на свекървата.
Да. Излишната драма се спестява.

# 404
Аз не се сещам как се добива такава близост, като Таис  предпочита срещи навън и съм останала с впечатление, че не се сближава чак толкова, да стане приятелка. Не смесва тенджери и  къщи.
 Може аз да съм студен човек, че   и синове не държа  свързани,   и  за гаджета   е било добре дошли и много здраве.
 Не контактувам директно  да си разказваме  ,  а вече са  и на възраст и синовете,  и  аз съм в джаза, баш бабичка. Баш независима , нищо не зависи от мен.

Общи условия

Активация на акаунт