С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 21 558
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Нищо ненормално няма да се разделят. Като се разделят е ясно, че съвместното съжителство се прекратява. Обсъждаме подбора на изразни средства, който показва определено отношение и невъзпитание.
Никакво значение няма кой е в ролята, момичето или момчето.

# 556
Сега, ако може да прочетете и да вникнете в написаното от Ре, би било чудесно.
Никой ме оспорва раздялата, тя очевидно е била правилно решение и за двамата, обсъждаме изразните средства, показващи отношението.
И пак да питам, ако "наритат" вашето дете, пак ли така ще мислите?

# 557
Никой ме оспорва раздялата, тя очевидно е била правилно решение и за двамата, обсъждаме изразните средства, показващи отношението.

Ако не съм чула , няма да ми пречи, а и да съм пак няма да има значение.
Просто dust in the wind са ми такива думи, произнесени от маловажни за мен хора.
А и как "проекто тъщата" ще чуе думите на "проекто свекървата"?  Явно все още се валидира твърде много "Какво ще кажат хората?". Разнасят се някакви сплетни, пък този казал това, втория казал друго, абе все едно сме в разказ на Чудомир. А и в крайна сметка, винаги една от майките няма да е доволна, ама важното е кой от коя страна се намира.

# 558
Пък и това наритване се отнасяше за повече от една девойка, така че вероятно става въпрос просто за изразно средство.

Възможно е и синът наистина да се нуждае от протективност и наострени сетива по отношение на жените, с които се събира, след като попада на такива измамници. Все пак млада жена с 300 хиляди кредит, кой и го е дал въобще, при това желаеща да го сподели, не е нещо, дето да се среща често. Надявам се...

# 559
Питаш за трети път като налагане на някакво абсолютно правило. Ако моето дете си е заслужило да бъде наритано, то ще бъде. Или тук са само бели ангели, които никога не са злоупотребявали с доверието и обичта на партньора си, и който е бил наритан, то със сигурност не си го е изпросил.
Гледайте си дъщерите и не ги учете на този манталитет, за който тук става дума. Макар че всичките ви  постове ми говорят точно за това. Че учите дъщерите си да се възползват максимално от мъжа, с когото са, да са подмолни и упорити, за да постигнат целта си да го впримчат емоционално, финансово и жилищно и да го изкарат накрая злодей, защото в този форум мъж е мръсна дума. И щом е мъж, трябва да му вземеш всичко, в това число и човешото  му достойнство, и да не си и помисляш, че можеш да бъдеш наритан, защото си неморално същество , крадец на живот и достойнство. Да скопиш партньора си, да го обезличиш и да тържествуваш.
В случая, аман с тази дума вече, тя е моя, а "мръсните ризи", тоест фактите са, че синът ми и е дал възможност да се изнесе , коато тя е намерила транспорт и тогава дори той беше у нас два дни. Да се изнася тя спокойно.  И беше абсолютно унизен, слисан и предаден, изключително разочарован. А тя си оставила редица уреди и вещи да похожда у тях, за да си ги прибира уж, защото знаеше, че още я обича. Ако учите така дъерите си, браво на вас.
Няма да бъдат наритвани, а ще живеят като принцеси на чужд гръб.
И спирам, защото ми писна.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 11:54 от tays

# 560
Ооо, хайде стига вече чепкане за това наритване! Стана досадно вече! Ще си мисля, че детето ми е изгонено под звуците на духовата музика! По червен килим!
    Няма по-голямо лицемерие от това една майка да не се вълнува как и с кого живее детето ѝ, дали е щастливо. Това е достатъчно. Родителите са (би трябвало) пристан. Свекърва ми ме дразнеше с това, че беше твърде подчинена на свекър ми, който пък беше властен. Нейната дума не се чуваше, а беше благ човек. Дразнех се, че се опитаха да наложат този модел на семейни отношения над мен и ММ. Не им се получи. Мъжът може да е главата на семейството, ама жената е шията. На където се завърти шията, на там гледа главата.

# 561
Само мога да се надявам дъщеря ми да не среща в живота си подобно лицемерие и да знае, че свекървата или проекто такава не и е приятелка, каквото и да говори.
Дистанцирано и любезно отношение, да. А и да бяга от мъж, на който мама му е купила апартамент, че да не бъде наритвана, все пак.

пп. Нито мъжът е глава, нито жената шия. Нормалното е да са равнопоставени партньори и мнението и на двамата да тежи.

# 562
Ми, не, не ги мразя, тъкмо обратното, харесвам ги, някои даже и ги обичам. Но говорим за мъже. Мамините синчета са друга категория и да речем, че не ги уважавам. Тук обичайно такива коментираме, все пак. Майките на мъжете, ги уважавам, до момента в който не си въобразят, че могат да ми се месят в живота. Възпитаното отношение е повече от задължително, разбира се.

# 563
Само мога да се надявам дъщеря ми да не среща в живота си подобно лицемерие и да знае, че свекървата или проекто такава не и е приятелка, каквото и да говори.
Дистанцирано и любезно отношение, да. А и да бяга от мъж, на който мама му е купила апартамент, че да не бъде наритвана, все пак.

пп. Нито мъжът е глава, нито жената шия. Нормалното е да са равнопоставени партньори и мнението и на двамата да тежи.
По твоите разсъждения ти не би трябвало да се вълнуваш какво се случва с дъщеря ти и не трябва да знаеш имотното състояние на приятеля ѝ. Ако е с купен от мама и тате апартамент ще забраниш на дъщеря си да се вижда с него ли, що ли? Ще се мешаш в техните взаимоотношения и дори и добре приета дъщеря ти ще трябва да се държи като борсук? Щото мама така казва? Пу-пу-пу!

# 564
Как точно реши, че ще се меся? Би трябвало да е усвоила някои неща, още преди да се впусне във сериозни връзки, и да обсъди какво иска и какви компромиси не би могла да направи, например. Иначе, естествено, че ще се учи от собствените си грешки. И ще знае, че винаги ще може да се върне у дома, ако не се държат добре с нея.

# 565
  • France
А защо трябва да се интересуваме от имотното състояние на половинките на децата ни?
Това си е изцяло техен проблем

# 566
А защо трябва да се интересуваме от имотното състояние на половинките на децата ни?
Това си е изцяло техен проблем
По логиката на Алекс, ако има апартамент от родители, е мамино синче.

# 567
  • France
В повечето случаи е точно така

# 568
Дъщеря ми има апартамент от нас. В него живеят. Каква е?
Такива обобщения са крайно неуместни.

# 569
Но не във всички.

Ако родители имат възможност да предоставят жилище на пълнолетен син, за да се учи на самостоятелност, да учи  и да се издържа от първия удобен момент, да свиква да си прави сметката с финанси , да се оправя битово, това е много лошо. Да. Мамин.
Ако си го държиш вкъщи, по-добър ли е?
Или да го нариташ на квартира и да забравиш, че го имаш. За да не е мамин.

Странни работи се пишат тук.
Чак не вярвам, че отговарям.

Общи условия

Активация на акаунт