С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 22 504
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Оказа се, че един пълнолетен син с добра професия и високи доходи, напълно самостоятелен и със собствено жилище, който е научен, че носи основната тежест по издръжка на семейство, сметки, храна и битово участие, е непълноценен, защото майка му е скапана.
Двете неща нямат нищо общо. Той може да е със собствено жилище, кадърен специалист с добри доходи, а в личния си живот и отношния с жените да е пълен задник.

# 541
Аз познавам жена, която беше супер успешна в бизнеса си, но тотална щета в личния си живот.
Тайс, тази със заема, не беше ли преди доста време? Тогава чак отделна тема беше пуснала като анонимна. Минало-заминало е това.

# 542
Аз познавам жена, която беше супер успешна в бизнеса си, но тотална щета в личния си живот.
Тайс, тази със заема, не беше ли преди доста време? Тогава чак отделна тема беше пуснала като анонимна. Минало-заминало е това.
Динчо, същата е.
Просто от наритването се наложи да обяснявам стари работи.

Няма да забравя как всички ми обясняваха, че е мъж и да плаща кредита. А те тогава бяха на 25 години. Уиш беше особено ожесточена да ми казва как така се прави. Тогава най-скъпите жилища в София не бяха на такава цена. Затова не се впечатлявам, като ми каже някой , че си измислям. Ако е измисляне, не се помни.

# 543
Нищо не налагаше развяването на кирливи ризи. Щеше да е напълно достатъчно да не казваш, че я е наритал. Грозно е, колкото и да обясняваш че тя е виновна. А дали е така, можем само да гадаем, защото я няма другата гледна точка.

# 544
Нищо не налагаше развяването на кирливи ризи. Щеше да е напълно достатъчно да не казваш, че я е наритал. Грозно е, колкото и да обясняваш че тя е виновна. А дали е така, можем само да гадаем, защото я няма другата гледна точка.
На теб не ти отговарям заради определено тенденциозното заяждане. Но с тези кирливи ризи не съм съгласна, когато кирливи ризи се нарича откровено безпардонно отношение към влюбен мъж от една жена, с всички детайли.
Това са факти, а не-ризи.
Но ти си пиши, много си полезна за темата.
И не ми пречи, че ме наритвате за наритването. Забавно е.

# 545
"Наритване" е много грозна дума, обаче.... Аз не бих я използвала, обидно би ми било за мен самата.
Какво става със снахата, която имаше дете от предишна връзка? Сегашната друга ли е?

Аз за снаха ще приема тази, която синът ми нарече 'жена ми".

# 546
Добре са си, дъщерята е вече в седми клас. В новото жилище си има много хубава стая по нейн вкус.
Вече не идва с тях на гости. Симпатична млада дама.
Същата е, Динчо. Но ... сега пък пак ще ми пишат за ризите. Знам ли. Човек да каже добро, защо го казва. Да каже лошо, защо го казва. Няма угодИя.

# 547
Интересно, ако ставаше дума за твоето дете, дали пак щеше да употребиш думата наритан. Сигурна съм, че не. Но чуждите деца, нека ги наритваме, те не са ни на нивото, нали? Интересно, къде ги намира такива и в какви среди се движи...

# 548
Аз пък не мога да разбера ,защо толкова се хванахте за думата наритана. Ами като си го е заслужила ,ще е наритана.   Защо не се запитате ,ако вашите деца бъдат използвани и се освободят от такъв човек ,вие няма ли да я използвате тази дума... Някои хора заслужават да бъдат "наритани".

# 549
  • France
Всяка дума има своята тежест. И нейният избор говори много. Много са се разделили с лошо, малко (надявам се) я използват.

Иначе е ясно. Всеки родител застава на страната на детето си. Особено ако има валидни причини. Просто от страни е грозно.

# 550
Първо никак не знаем, какво точно се е случвало, защото е препредадено през втори човек, не че има особено значение. И второ, никой не заслужава да бъде наритан. Когато, нещо в една връзка не ти изнася, се разделяш с човека, а не го наритваш. Все едно казваш, че жертвите на тормоз са си го заслужили, защото са провокирали по някакъв начин тормозителя. И интересно, какво ще мислиш, ако твоето дете е наритано, защото и такъв вариант съществува.

# 551
"Наритан" има един такъв подтекст на насилие, който навежда на неприятни мисли. Даже изритан звучи по-добре, като синоним просто на изгонен.
Иначе да, даже кариерно успешни, с високи доходи и интелигентни хора има с несполучлив личен живот доволно, не е нещо рядко.

# 552
  • France
Разбира се, само хората във връзката знаят какво точно се е случило. И рядко родителите са обективни, а не силно пристрастни. Като често и те са чули само едната версия.

# 553
Аз пък не мога да разбера ,защо толкова се хванахте за думата наритана. Ами като си го е заслужила ,ще е наритана.   Защо не се запитате ,ако вашите деца бъдат използвани и се освободят от такъв човек ,вие няма ли да я използвате тази дума... Някои хора заслужават да бъдат "наритани".

И аз си мислех нещо подобно.
Ако ситуацията беше в обратен порядък, млада жена със собствено жилище /закупено , а не наследено/ издържа мъж, понеже много го обича, а той напуска работата си , тъй като е теглил огромен кредит и го търсят банката и ЧСИ.
Та ако майката на хипотетичната млада жена напише, че на дъщеря ѝ , ѝ е писнало да издържа съответния мъж и да му изпълнява прищевките и "го е изритала", какви щяха да са реакциите в този форум.
Не ми отговаряйте, вече знам кой потребител какво ще напише, въпросът ми е риторичен.

# 554
  • France
Не съм използвала думата изритване, нито моите родители. Simple Smile особено пък във форум.

Общи условия

Активация на акаунт