С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 22 512
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
То за да има такова прекалено сближаване и момичетата не са без вина. Ще казвам аз на потенциалната свекърва, че искам бебе от сина й. И на родителите си не бих казала, че дори и след брака, дори и след първото дете. Това си е работа на младата двойка, колко деца искат, кога, искат ли въобще, родителите само се уведомяват, че ще стават баба и дядо и то желателно след третия месец, че всичко може да се случи. Ако аз исках бебе, а партньора ми не и много ми беше дотежало, може би единствено със сестра си бих споделила. Защото знам, че нито би казала на някой, нито би ме изложила или притеснила него. Нахални ми се виждат тези дами, но може сега така да е прието да се прави. А за живеенето в жилище на мъжа, ако са самостоятелни, защо не. И ние така живяхме, само че аз си имах и мое. Ако и двамата си имат, на квартира ли да идат, че да са равнопоставени? Познавам и двойки, които в такава ситуация живяха в жилището на жената, пак е ок за мен. Важно е и другия да си има нещо все пак. Пък, че ще се минеш да участваш с пари за една боя, на мен не ми е проблем.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 17:32 от lyatno vreme

# 526
Такова мамосване,  галене по косата и непрекъснато прегръщане би ме подразнило сериозно. Казваш и че плюе по хората зад гърбовете им. Защо искаш такъв човек да те търси, вместо да се дистанцираш?

А, въобще не искам да ме търси. Старая се да прекарвам колкото се може по-малко време насаме с нея. Но пък смятам за нередно да прекъсна напълно контактите на мъжа ми с майка му и на детето с баба му, само защото аз не мога да я търпя. Затова все пак гостуваме на нея и свекъра, но аз си намирам оправдание да съм навън през повечето време и да не се засичам с нея много.
Мисля, че изобщо нямаш това право, а и ако мъж спре да общува с майка си заради жена .. изобщо не бих го нарекла мъж.
Да изискваш спиране на общуването с родителите наистина е много крайно и неправилно и за мен. Но пък подкрепям писанието "Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се прилепи към жена си, и двамата ще бъдат една плът". Съпругът и съпругата трябва да са на първо място, което не изключва почитта и уважението към родителите. Моят мъж подхожда с разбиране към това, че не съм близка с майка му, и се старае да не ме поставя в ситуации, при които да сме дълго време насаме с нея. Прави и забележка, когато тя прекалява пред него с физическото навлизане в личното ми пространство. Ако угаждаше на желанията на майка си да им гостуваме всеки уикенд и аз да и слушам по цял ден глупостите, сигурно досега да сме се разделили. Но и аз винаги съм се държала възпитано и съм се старала да отделя кратко време на майка му по време на гостуванията ни , в което като учтив събеседник се усмихвам и кимам по време на нейния монолог за съседите, роднините и и проблемите с мъжа и.

# 527
Добре де,  за какво да разговаря с вас , ако разпитва - вре се. Ако мълчи - наборсучена  е. Досадно , на различни етапи  сме, но с годините изоставаме от младите и  повтаряме , не помним,  искаме да разкажем  какво ни вълнува. Тежи, а  недай боже пък повече да е,  болестно изперкване , не старческо.
 Задавайте темите вие пък.

# 528
Добре де,  за какво да разговаря с вас , ако разпитва - вре се. Ако мълчи - наборсучена  е. Досадно , на различни етапи  сме, но с годините изоставаме от младите и  повтаряме , не помним,  искаме да разкажем  какво ни вълнува. Тежи, а  недай боже пък повече да е,  болестно изперкване , не старческо.
 Задавайте темите вие пък.

Пробвала съм да водя диалог, но не се получава. Тя не иска аз да говоря , а да я слушам. Ако тръгна да казвам нещо, ме прекъсва на втората дума и продължава с нейните си неща. Дори когато уж ми задава въпрос: примерно как съм и аз си отворя устата да кажа, на първата дума тя ме прекъсва и казва "Добре си. Какво да ти има" и продължава да си говори.

# 529
Тайс, няколко поста назад пишеш,че синът ти е с добра професия,успял, не се е подвеждал .После, тази ерудирана ,възпитана и образована мадама се крие у вас заради голям кредит.И синът ти прави основен ремонт. Нещо не се връзват историиките.
   Имам чувството,че си от онези майки, които искат да са в течение на всяка крачка от живота на златните яйца. Мъж на 30 години, ще тръгне да разправя на майка си коя как и колко го е наранила.

# 530
illen_v,
Няма ли някакви хобита тази жена? Нещо извън обичайните общи приказки и семейни истории, които наистина са досадни за младото семейство.
Просто нещо общо да имате? Или ти да имаш някакви интересни неща, с които да и предизвикаш вниманието да те изслуш а? На Как си то наистина е тъпо и като ниво на общуване, и въпроси , и отговори?
Намери някаква пресечна точка, за да ти е интересно на теб.
Моята първа свекърва беше пък несловоохотлива, все се чудех, като вирне главата и гледа отвисоко, какво ми мисли. Просто беше студен чвек, нямахме нищо общо, и тя нищо не питаше, но и не говореше. Много ме напрягаше, но трябваше да търпя, като сме на гости. Намерих начин да я питам за нейните неща, земеделие, животни, тя беше химик. Разказваше ми неща, които не знаех, че чак се възпламеняваше. После започна да ми споделя неща, като ми е казвала, че дори синът и и дъщеря и не знаят. Та се търпяхме някак. То и няма как.
После се разведох със сина и, но те продължиха да ме търсят със свекъра, да им помагам с едни дела, отначало плахо, но аз от тях лошо не съм видяла. И добро не съм, но това е друга тема. И все пак, помагах и не съм се опитвала да се настройвам негативно.
Трябва човек да си изгради механизъм за самозащита някак.

Марулета, смятам да не ти отговарям. Познай защо.
Вие нали сте един кръг тук идеални свекърви, няма как да не сте безгрешни и синовете ви със сигурност избират със зажумели очи правилните жени.

# 531
Аз съм почти напълно глуха  и казусът ме засяга пряко,  повече говоря, вече, с годините, става монолог. Запълвам мълчание или като не разбирам говор, изморявам се бързо с апарата , слухова загуба над 95% е, почти не ми помага.
 за това питам, лично засегната , вероятно  си редя монолога и  дразня.  Втория син е повече при мен, свикнал  е да общуваме намира начин важните неща да споделяме, другият със  снахата е рядко, последните две години   оправяха апартамент , плочки ,врати , от там почнаха до влизане, както и техни забавления с децата.
 Трудно  е.

И аз се измъчвам, не съм била все така, имаше други години , но вече е така. Не ги викам,  не се сърдя. Но се налага понякога да ме търпят. Вдовица съм от 19 години да съм точна и се справям за себе си. Надявам се не натежавам. Но  напира да споделям някои  неща, дето нося, като не общувам  много .

# 532
О, Тайс, никой не е идеален.Не се пали. Синът ми е още малък в сравнение с твоя, бая хляб има да изяде още. Но в момента се самоиздържа, живее с гаджето , която също учи и работи и никога не ми е идвало на ум да се интересувам от финансите им.

# 533
О, Тайс, никой не е идеален.Не се пали. Синът ми е още малък в сравнение с твоя, бая хляб има да изяде още. Но в момента се самоиздържа, живее с гаджето , която също учи и работи и никога не ми е идвало на ум да се интересувам от финансите им.

Ами така е, всички сме на различен етап. И, честно казано, не зная защо реши, че съм се интересувала от финанси. Нямаше как да не разбера за този кредит, и е нормално човек да настръхне, когато си обича детето, с кого се  е събрал, а за кредита се разбра, след като тя се беше настанила при него, напуснала работа, и той направи основния ремонт.
Но това са минали неща.
В момента от доста години живее с жена, която и тук, в темите, наричам снахата. Имаме прекрасни отношения и наистина не разбирам за какво е тая злоба към мен. А е ясно, че му знам финансите, той, като сменя работа за по-висока позиция, ми се хвали. Или и това е нередно. Да не говорим, че когато си купуваше жилището, сделката и ипотеката на банката минаха през мен. Сега съм наясно и с финансите на снахата и брат и, че и на тъста. Пак по повод, че им движа имотните дела и съм им най-довереното лице. Не се натискам, помолена съм и няма как да откажа, като това ми е бизнесът.

# 534
  • Варна
Явно е лицемерна, но по-добре така, отколкото да те обижда, че и такива има.

Като я знам как клюкари и нарежда всичките си роднини пред мен (включително и мъжа си), най-вероятно и мен обижда, но зад гърба ми. Което пак е по-добре, отколкото да се караме , когато сме заедно.

...

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 15:17 от viksdesire

# 535
tays Според мен хобито и е да се оплаква (от съседите, от работата си, от приятелките си, от роднините). Сигурна съм, че, ако вляза в тона и на злословене, ще стане разговор, но аз не съм склонна да пренебрегна себе си и нежеланието си да клюкарствам, само за да си комуникирам с нея.

Бор_яна, съчувствам Ви. И аз имам роднини и познати, които поради здравословен проблем срещат трудности в общуването. Спрямо тях винаги съм била търпелива и разбираща. В моя случай обаче става дума за работеща жена, далеч от пенсионна възраст, която спокойно чува какво си говоря с мъжа ми, когато сме  на затворена врата в съседната стая.

# 536
Тайс, аз не зная децата ми какви заплати вземат.Никогс не ми е идвало на ум да се интересувам.
   И това с доверено лице на тъстове, роднини по сватовство ми, кандидат снахи , ми звучи  и ми изглежда не много добре поради ред причини. И те имат принос в ситуацията.Но всеки си знае.
   Лично за мен няма значение ти,Тайс,или Петра или Донка са участници в този казус.Комемтирам ситуация.

# 537
illen_v,
Щом свекърва ти работи, няма ли как да отклониш разговора в посока работата и, а не - колежките и.
Производствен цикъл, или административни там услуги - структура, правомощия. Бе нещо там, дето ти писах, на теб да ти е интересно, доколкото може.
Иначе съм безсилна какъв съвет да дам, явно сте различни категории и тази жена не се усеща, че ти се усещаш. При вас и е разминаване в манталитет, а не само възрастово.
гледай да разредиш гостуванията, детето расте. Повтаряй си, че това е временно и не се ядосвай.

# 538
Само сегашната снаха на Тайс да не се окаже някоя отракана и  свекървата да бъде наританата този път

# 539
illen, една идея от мен - насочвай разговора към родословното дърво, семейни истории от миналото. Така хем не говориш зад чужд гръб, защото хората вече ги няма, хем допринасяш за запазване на семейната памет. Или за минали времена, пример "я кажи преди 50 г, без интернет, как намирахте работа?"
Аз така постъпвах с хората, които не спират да говорят. Имах такава леля и колко интересни неща съм научила.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 23:50 от biborana

Общи условия

Активация на акаунт