Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 2

• 17 090
  • 387
  •   1
Отговори
# 135
Има как  и февруари да приемат детето на някое от последните класирания за годината, шанса е минмален особено за 1 и 2ра яслена група, но е възможен. Наше приятелче го приеха на последното класиране през март преди 2г, пак си имаш 60дни за отлагане.
Влезте в системата разгледайте, има календар там са важните дати : класирания, записвания и периоди без класиране, за 2026 още няма график, но обикновенно февруари края началото на март е последното текущо класиране за учебната година, после заключват системата обявяват новите места и нулират желанията, тогава редим отново и чакаме класиране.

# 136
Супер. Много благодаря. Точно, ако се случи някакво чудо да ни приемат Февруари, бих отложила месец и Март я пускам. Но все пак ще запазя и частна, защото прием Февруари наистина ще е чудо.
Много сте ми полезни ❤

# 137
  • София
О да, извинявам се, всяка седмица има текущи класирания, но шанса е много минимален за това не го отразих, въпреки че преди 8г моето голямото точно на едно такова го приеха, януари, дете се беше отписало и хоп една събота сутрин получих мейл че е приет, а вече бях говорила с частна градина. Та има и малки чудеса такива 😁

# 138
  • Sofia
За съжаление нямаме пак шанс никъде. 1 място е пусната само за района, а вече има кандидати с 18, 17,16 точки т. е в района ни не участваме в класирането. В градините където пуснаха места сме с 12 точки понеже са в друг район, а за 20 места има по 20-40 кандидата. Ядосана съм като знам какви данъци плащам тук с София, а някой който крие доходи и е на минимална ще има места в градините.

# 139
  • София
Те още не са прехвърлили местата от хронични заболявания за да видите свободните места колко ще са на брой.

# 140
Аз също съм ядосана, чаках с нетърпение новата ДГ №156 (с яслени групи) в Стрелбище, обявиха местата

Някъде бях чела, че ще има 3-4 яслени групи тази година, ама не. Няма персонал.

20 места за 2024-желаещите с 15 т и повече, повече от местата

За 2023 набор ситуацията е най-зле, само 20 места, с в рамките на 5 часа след обявяване на местата за тия 20 места се наредиха в списъка с чакащи над 50 деца с 15 и повече точки.

сигурно половината вече се чудят дали да сменят набора и да кандидатстват направо за първа градинска....

# 141
Това е добра идея, ако за набор 2022 има достатъчно места и децата 23г имат шанс да влезнат, но то и дете 23г родено по - към края на годината ще е доста по назад от децата 22г. Аз виждам огромна разлика м/у деца ноември/декември 22г и дете януари/февруари/март 22г, но като нямаш избор и това сме принудени да правим родителите, само за да е в детско заведение, а ние да можем да работим.
Успех все пак и дано имате късмет.

# 142
  • София
Тази в Стрелбище ни е много близо до вкъщи, но малкият вече 2 г и половина изкара в Манастирски ливади и май там ще си остане. Тъкмо е свикнал. Иначе писаха, че вероятно няма да може да тръгнат всички групи на 15.09.

# 143
Тази в Стрелбище ни е много близо до вкъщи, но малкият вече 2 г и половина изкара в Манастирски ливади и май там ще си остане. Тъкмо е свикнал. Иначе писаха, че вероятно няма да може да тръгнат всички групи на 15.09.

А как изглежда новата градина, бихте ли я снимали отвън, че скоро не съм минавала по Нишава.. на мястото на една градинка с детска площадка ли са я построили..?

# 144
  • София
Не ми е по-редовният маршрут, но тук има една статия, на която се вижда снимка. Отвън изглежда много красиво. Има нарисувани и други животни.
https://stolica.bg/raion-triadica/kmetat-na-triaditsa-proveri-st … ina-v-strelbishte

# 145
  • Sofia
Наистина ли заради липса на персонал пускат само по 1 група? Това вече е безобразие, има сгради, а децата пак без места.

# 146
  • София
ами няма... и в Изгрев така отвориха СДЯ с две групи, защото няма медицински сестри и няма и да има...

# 147
Мацето е права, аз съм от Изток и според мен няма да пуснат и дори половината от капацитета поради тази причина въпреки че кмета каза че имало осигурен персонал, но не съм чула от персонала по другите ясли да са намерили, а това се знае обикновенно. Та сега от 6гр работят 2, а за сега няма пуснати повече места.
Проблема с кадрите е сериозен и бих казала, че е по сериозен от липсата на сгради. В р-н Изгев излиза от строеж нов корпус, има готов корпус на още една Дг плюс новата ясла, но и за 3те за сега няма да пускат групи, защото няма персонал, а освен това и една от ДГ излиза в основен ремонт за разрушаване и построяване на нова... което прави, че всички яслени и градински групи ще бъдат разпределени в новопостроените корпуси и яслата, за да не се пречи на останлите групи и минимално да са промените за децата и персонала.
Но примерно в бъдешата група на дъщеря ми вече 2месеца търсят преподавател, защото едната нейна излиза в майчинство.

# 148
В Бояна също има чисто нова ясла (гадна нова сграда с гадно бетонено дворче) с няколко градински групи уж, на ул. Севастократор Калоян се намира, която също беше официално открита, обявиха свободни места, проведе се класирането, но деца в градината няма, защото не намериха никакъв персонал..

# 149
В Княжево отвара нова градина, Филиал на Бор, сграда 2. Има три нови групи за наборите 2020,2021 и 2022 с по 25 места свободни. Сега за класирането на 29.08., ако на някого му върши работа информацията. Няма много желаещи, или не знаят или не искат,така че и от съседните райони имат шанс

Общи условия

Активация на акаунт