Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 100

• 15 222
  • 405
  •   1
Отговори
# 375
  • На изток от Ада
Здравейте, има ли някой, който е бил при доц. Русев на консултация и да е правил назначените изследвания? Може ли да си пишем на лично да питам някой неща?
аз преди няколко години

# 376
Здравейте, има ли някой, който е бил при доц. Русев на консултация и да е правил назначените изследвания? Може ли да си пишем на лично да питам някой неща?

Аз бях при него Август и смятам скоро пак да го посетя.

# 377

Аз ходих при него през месец май, ако мога с нещо да ти помогна, питай Simple Smile

# 378
Здравейте, момичета. Имам следния казус и понеже вече съм притеснена, реших да пиша тук. Имах положителен кръвен тест след 3 дни закъснение на цикъл, но много ниско 6,9 чхг,( след 1ва инсеминация, с неустановен стерилитет сме, на 35г. сме и двамата) след което последва розово до тъмно кафяво течение за 3-4 дни. След това чхг-то се беше вдигнало на 55,4, след това 155 и 355 в премеждутък от по 2 дни между тестовете. Нямам никакви симптоми на бременост освен болки в кръста от няколко дни, нито гърди, нито гадене нищо. Онзи ден също ми тръгна кафяво течение и болки в корема като преди цикъл. Да кажа, че слагам/слагах утрогестан 3х2 след 1вото зацапване, преди това 2х2. Отидох на лекяр и се видя нещо, но докторката каза, че е прекалено малко за седмицата която трябва да е и само утрогестана го държи, като си показа чиста кръв на уреда с който ми прави прегледа като го изкара от мен. Успокойх се, че не е извънматочна и може би не е писано сега, но от тогава нямам кръвотечение, само леко кафяво течение. Всъщност изобщо не съм имала външно кръвотечение и това ме притеснявя. Утре ще пускам чхг да се види дали е паднало, не не знам какво да мисля. Притеснено ми, има ли някаква възможност за задържан аборт или нещо такова? Усещам все едно ще ми дойде, но не, това е вече 2ра седмица след очаквания цикъл, съответно 5-6г.с

# 379
muki, пусни отново ЧХГ (този път заедно с прогестерон) и отиди отново да те погледнат. Стискам ти палци за добър развой! Flowers Four Leaf Clover

# 380
Здравейте, знаете ли  доктор Цветков дали изражда

# 381
  • На изток от Ада
Здравейте, знаете ли  доктор Цветков дали изражда
кой?

# 382
Димитър Цветков

# 383
  • Замък сред облаците
Не изражда.

# 384
# 385
Момичета, какво обезболяващо беше разрешено да се пие по време на медикаментозен аборт?

# 386
  • Замък сред облаците
Спазмолитици (ношпа, спазмалгон, бускулизин) е добре да се избягват -  могат да намалят контрахирането на матката и изхвърлянето на лигавицата.
Парацетамол и ибупрофен/кетопрофен (нурофен, кетонал) може да замаскират потенциално повишаване на Т, но тъй като тя не е вероятна при медикаментозен (примерно след кюртаж се следи за Т да не вдигнеш) са по-добър избор.

# 387
  • На изток от Ада
Аз не пих нищо преди да изхвърля сака. После пих но шпа

# 388
На мен ми бяха изписали свещички Профенид. Реално карах на Нурофен, но съжалих че не бях си сложила свещичка преди да пия Топогина, защото бяха жестоки болки. А и понякога има гадене и повръщане, тъй че са много добър вариант.

# 389
  • Замък сред облаците
Профенида е кетопрофен също. Няма внос в момента.

Общи условия

Активация на акаунт