Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 100

• 15 225
  • 405
  •   2
Отговори
# 75
  • София
С подобна динамика на ТСХ, но без повишени антитела при мен беше подостър тиреоидит - възпаление на ЩЖ, което променя трайно структурата на ЩЖ и от нормална функция ме вкара в първо в хиперфункция с тиреотоксикоза, после в хипофункция. В нашето семейство това се случва на всички жени на възраст около 40г.

Да така беше аз забременях с 12 тсх , после се вдигна на 16 , 11 , 7.99 , 5,99 и последно беше 1.79 сега е 0.046

# 76
По препоръка на репродуктивен специалист, пуснах виросологични изследвания и се оказа, че имам невероятно високи антитела на Епшайн бар.. IgM е в норма, нямам активна инфекция, но аз дори не знам кога и какСъщото с Цитомегаловирус-а..
Какво се прави в такива случаи .. Още чакам отговор от лекарят ,но аз сега трябва ли този EBV да го следя?
Всяка настинка и неразположение ще се ошашквам, че се е реактивирал.. еле ако забременея ( дай Боже) ...

Нкяой друг има ли с такива резултати??

# 77
  • Замък сред облаците
EBV и CMV изкарваме повечето хора като тийнейджъри още. Те са също толкова срещани колкото сезонните респираторни вируси. Потърси във форума Пълнолуние и я разпитай, тя имаше високи антитела за Ъпщайн-Бар и още някои вируси и мисля че прави някаква терапия. Наскоро роди здраво бебче.

Ето тук накратко пътя й (мнение #1 в темата):
https://bg-mam.ma/p/1704742/48775799

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 13:46 от АА

# 78
Аз съм карала EBV преди 8 години, сега не знам с каква стойност са ми антителата и никой репродуктивен до сега не ми го е споменавал. Да споделиш какво ти е казал и лекарят, че ми е интересно.

# 79
И аз ще се запиша при вас. Имам син на 11 години , тази година опитахме с мъжа ми за второ, получи се сравнително бързо, всичко беше наред, чухме и сърчице, а някъде в 9 та - 10 седмица се установи , че ембриона няма вече пулс. Направиха ми абразио, не съм имала усложнения след това , поне такива ,  които аз да усетя. Още си чакам първия цикъл. Дадох абортивен материал за изследване - установи се Тризомия 15. Дават ни зелена светлина след 3 месеца да пробваме пак. Аз много искам второ дете, но честно казано се притеснявам, че много закъсняхме аз съм на 38, а той на 43. Освен всичко друго ми откриха и малки миоми , докато бях бременна, те си  нараснаха. Сега не знам да ги чакам ли да намалеят, какво да правя. Най- трудно ми е да се ориентирам при кой специалист да се запиша, да ми отговори на всички въпроси и да мога да му се доверя.  Вашата група много ми помогна, докато лежах в болницата, изчетох доста от темите, мисълта, че не съм само аз , някак помогна.

# 80
Съжалявам за загубата. Моят съвет е да се консултирате директно с репродуктивен лекар (това не значи задължително инвитро, подчертавам!). Ще изследва хормони, ще види какво е положението с резерва в яйчниците и донякъде с качеството на яйцеклетките на база изследвания, ще ви прегледа с по-хубава техника и ще предложи решения.

# 81
Много благодаря за мнението, кой бихте препоръчали ?

# 82
  • София
JasminaD съжалявам през това което сте минали. Аз родих второто на почти 39, така че не сте закъснели. Поработете и двамата за подобрение на качеството, при мъжа ти СГ с днк фрагментации, при теб полови, щитовидни, ЯР и от там добавки, диета и спорт и ще станат нещата!

# 83
Ясмина, съжалявам, че се включваш при нас и се надявам скоро да се запишеш отпред в списъка с бременни и после в този с успешно родили ! Аз бих те посъветвала да опиташ с подобрение на качеството и на яйцеклетките и на мъжкия материал, ако няма спермограма твоят мъж може да пусне, да намалите вредните навици (ако има такива изобщо Simple Smile) , да проследите дефицити и да ги коригирате, да видиш ти как си с щитовидна и полови хормони и така. Според мен може и твоето АГ да прегледа резултатите( щом ви е посъветвал за абортивния материал ми се струва достатъчно в час)  и да не се хвърляте в дълбокото отсега. Забременявате бързо и Тризомия 15 може да е пълна случайност. Ако док. прецени , че има нужда, може да се насочите и към репродуктивен, аз бих препоръчала Калчев. Надявам се всичко да е наред скоро и изпращам виртуални прегръдки!

# 84
  • На изток от Ада
Аз съм с болки от ляво вкл и кръста .
Че о ли е ? Надявах се мц да е тези дни  .
24 дни след медикаментозен аборт

# 85
На мен също не ми е дошъл 34 ден от аборта в 21 г.с.

# 86
  • На изток от Ада
При мен явно е о , правих тест.

# 87
На мен също не ми е дошъл 34 ден от аборта в 21 г.с.
Мен ми дойде около 45-7 дни след аборт в 20 г.с.

# 88
Здравейте, някой правил ли е изследване за съвместимост при партньорите, той може ли да е причината за два късни аборта ?

# 89
  • На изток от Ада
Здравейте, някой правил ли е изследване за съвместимост при партньорите, той може ли да е причината за два късни аборта ?
кариотип ли ?

Общи условия

Активация на акаунт