Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 100

• 15 259
  • 405
  •   1
Отговори
# 90
  • Замък сред облаците
Ако не се лъжа при несъвместимост между партньорите е по-скоро ранен аборт, още към 2 месец. Но не съм 100% сигурна.

# 91
Тази несъвместимост при партньорите, според вас, дали би могла да е причина за генетични аномалии? Какви са изследванията за съвместимост? Какво показват?

# 92
  • Замък сред облаците
Ето тук има повече инфо: https://www.genica.bg/test/opredelyane-na-svmestimost-na-kir-gen … andi-pri-partnori

Виждам обаче че освен в първия, са посочили че и във втория триместър може да стане аборт заради несъвместимост.

# 93
  • София
Ето тук има повече инфо: https://www.genica.bg/test/opredelyane-na-svmestimost-na-kir-gen … andi-pri-partnori

Виждам обаче че освен в първия, са посочили че и във втория триместър може да стане аборт заради несъвместимост.

Имаше такъв случай в темичката, 2015/2016та, обаче не мога да се сетя ника на мамата, беше направила антитела към мъжа си след първата бременност и имаше загуба след загуба в ранни седмици обаче. Правиха такъв тест в Надежда май, с вливки, спряха и имунната система буквално и износи успешно, но мисля че ключовото беше да мине първия триместър

# 94
Тоест поради такава несъвместимост може да възникне тризомия или не ? Аз четох, че хромозомните аномалии в частност тризомии са поради неправилно деление на  клетката след оплождане .

# 95
  • Замък сред облаците
Не, не, несъвместимостта е отхвърляне, няма общо с неправилното оплождане.

# 96
И аз така знам, като АА. Обаче един ендокринолог, при който ходих, ми обясняваше, че моите бременности, с различни тризомии, за нея било някаква несъвместимост между мен и мъжа ми. За това питах какво мерят тези тестове.

# 97
  • Замък сред облаците
Ами доколкото знам изчерват имунологичен отговор на жената към клетките на мъжа (в линка пише кои точно клетки).

# 98
Да, видях. Благодаря за линка, АА. Hug

# 99
Благодаря ви ще погледна линка

# 100
Кариотип направих чакам резултат

# 101
  • София
Bubble май беше, и беше правила cross-match тест, ако не се лъжа. Надежда в последствие го махнаха тоя тест от сайта си.

При следващата бременност май не беше с терапия.

# 102
Здравейте, един месец мина от моя аборт , още нямам цикъл, но според вас мога ли да отида на море и да подновим сексуални контакти. До скоро нямах желание, но сме на кратка почивка и се поотпускам Simple Smile

# 103
  • Замък сред облаците
Само с презерватив секс и без влизане в морето докато не мине първата менструация.

# 104
  • На изток от Ада
При вен е 1м от аборт.  От два дни имам леко прицапване.

Общи условия

Активация на акаунт