СМГ "Паисий Хилендарски" - 16 тема

• 38 744
  • 780
  •   1
Отговори
# 315
Според мен трябва да се види къде са му силите на детето и ако наистина са някъде дугаде извън Математиката, да не се наливат толкова пари за частни уроци и не знам си какво. Висшето за мен не е самоцел, отново трябва да се види какви възможности има детето.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 06:43 от malinkap

# 316
  • София
Феноменални са седмокласничетата на СМГ и техните преподаватели:

Среден резултат по МАТ - 97.80

А другото им постижение:
Петима от седмината със 100 точки от НВО БЕЛ в 7 клас в Сoфия са ученици от СМГ на един преподавател – Розалия Михова

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 09:57 от Frau B.

# 317
  • София
Да не забравяме и 10 класниците, които също се представиха много добре и то в случая със сигурност само от училищна подготовка, защото това НВО освен някакво замерване на моментното състояние на подготовката, няма друго значение.

# 318
  • София
Записах детето тази сутрин в СМГ (за 5ти клас). За съжаление не дадоха никаква информация за класни ръководители, учители по математика, кога ще са ясни класовете..

# 319
Есента стават ясни, седмица преди началото на учебната година.

Преподавателите вероятно, но не задължително, са тези, които са били на 12ти клас тази година. По-назад в темата е коментирано.

# 320
  • София
Благодаря, Soul Free!
Ще върна назад да чета...

А някой има ли опит/впечатления дали се съобразяват с това, което се пише на листчета като предпочитания - дали дадени деца да са заедно или пък кой да е учителят по математика?

# 321
  • София
Да допълним картината, едно от тези деца е посещавало и курс в Междучасие при Нела Димо ва
Феноменални са седмокласничетата на СМГ и техните преподаватели:

Среден резултат по МАТ - 97.80

А другото им постижение:
Петима от седмината със 100 точки от НВО БЕЛ в 7 клас в Сoфия са ученици от СМГ на един преподавател – Розалия Михова

# 322
  • В Страната на чудесата
А някой има ли опит/впечатления дали се съобразяват с това, което се пише на листчета като предпочитания - дали дадени деца да са заедно или пък кой да е учителят по математика?

Не може да се избира преподавател. С другото може и да се съобразят.

# 323
Благодаря, Soul Free!
Ще върна назад да чета...

Ако имат възможност се съобразяват, но си имат и някакви техни критерии. Ние успяхме да се съберем със съученици, но не с всички. Някои отидоха в други класове.

# 324
  • В офиса
Ще е тъпо да сложат 5-6 и повече деца от един клас заедно, защото веднага ще направят групичка и така сплотяването на класа ще е по-трудно. За това мисля че за 2 деца правят компромис да са заедно, но за някакви големи групи приятели не.

Как е новият директор бтв? Вече няколко пъти тук се повдигна въпроса за спечелените конкурси за ремонт на игрището и за лаборатория, някой знае ли дали има движение там. Изобщо случва ли се нещо ново и хубаво? (аз продължавам да мисля, че Тонев беше нормален директор, макар и не математик, движеше финансово нещата, успя да заглади няколко сериозно зреещи вътрешни конфликта и имаше някак топло отношение към децата)

# 325
Аз съм доволна и от двамата. Новия търси решения на всички поставени въпроси, нищо не замита под килима. Административно помагаше на Тонев и преди, така че не е проблем.

# 326
Тези, които водят 12 клас ли този година поемат пети догодина? Кои са , имате ли информация? Записах детето днес, чакаме септември. И за тези школи - казаха, че може и на по- късен етап да се посочат, но кога ?

# 327
Тези, които водят 12 клас ли този година поемат пети догодина? Кои са , имате ли информация? Записах детето днес, чакаме септември. И за тези школи - казаха, че може и на по- късен етап да се посочат, но кога ?

За школите децата сами ще се запишат през септември-октомври, когато ги обявят. Може и да пробват и после да се откажат. Има и други школи, които не са обявени сега - примерно роботика, школите по информатика са няколко, може да има и школа по БЕЛ - зависи от учителите, които ще поемат випуска. Тази година имаше и по география и астрономия.

# 328
Колко пъти седмично е една школа?

# 329
Колко пъти седмично е една школа?
Един път, по два учебни часа. По математика тази година всеки от учителите обяви ден и час за школата - някои обявиха и отделен ден за всеки от класовете. По информатика (компютърно моделиране) имаше школи при различни учители - едната беше онлайн. По лингвистика школата беше в неделя и за 5 клас беше в училище Захари Круша. В общи линии, школи може да има във всеки един ден от седмицата - както на учителите им е удобно Simple Smile
Има възможност и за допълнителен АЕ към училището (не знам колко часа е).
Децата са доста натоварени, но благодарение на блоковата организация (имат история един блок - 2 часа - седмично, география, КМИТ също по един път) е възможно подготвянето на повечето домашни и уроци през почивните дни. Разбира се, математиката е ежедневен ангажимент и български език имат 3 дни от седмицата (2 пъти БЕ и 1 път литература или както прецени учителят да организира блоковете).

Общи условия

Активация на акаунт