СМГ "Паисий Хилендарски" - 16 тема

• 37 309
  • 780
  •   2
Отговори
# 675

Състезанията като частност както казах отново не са цел , но са отличен показател/измерител за проява на упоритост  и работоспособност. А ако ги разгледам като цел също става защото всъщност живота е състезания и печелят не тези , които могат дадено нещо, а тези които го могат по-добре от всички които го могат. .... по правилата на житейската медиана.

Алилуя!!! ...

Винаги има или ще има по-добър от теб в нещо. Освен, ако не си Господ. И в това няма нищо лошо. Колкото по-рано го осъзнаеш, по-добре.

Ох за втори път , аз и сина ми сме зле по Бел, ама вие не искате да четете. Написал съм тези... множествено число..... медиана - зависи от коя страна си на медианата  без да е необходимо да си краен елемент / малко се отнасям с математиката и термините но ето има приложение на неочаквано място/ , а не единствено.....Единствено число също е възможно във всяка област , но рядко усилията за това са оправдани.

# 676
  • София
Спокойно, сега видя ли, че и БЕЛ е важен. 😊Не го набеждавай детето, че е зле с този предмет. И въобще по-добре избягвай да му вменяваш каквото и да е, защото то винаги ще изхожда основно от твоя опит. Късмет на детето!

# 677
В НВО бел има тестова част за четене с разбиране, тест с избираем отговор за елементарни граматични правила, тестова част по литература, например колко е дълга полата на баба Илийца и скъсан ли е джоба на Серафим. Теза от три изречения, което е трудното за хора, осакатени откъм литературно мислене, носеща 6 точки.
И накрая един преразказ, нещо което всеки може да направи. Тоест всяко дете, което не е с дефицити, но не е литератор по душа, може да направи НВО бел с максимум 94 точки, стига да не го мързи и ако някой вкъщи го рита отзад и следи да си пише домашните за школата. Ако е добро по мат, то едно 97 точки НВО мат му стигат за СМГ.
Ако на детето на Гълъб му е важно да остане в СМГ, точно този формат на НВО няма да го спъне.
Сега направиха идиотщината с интегрирането, но като гледам няма голяма разлика с преди, само донякъде нова опаковка

# 678
Аз даже мисля, че децата, които са талантливи по литература са ощетени от този формат също толкова, колкото децата, които са добри математици. Но понеже не е модерно да си добър по литература, както по математика, и техният глас не се чува.  А и нали, всеки гледа от висотата на носа си. Това НВО усреднява добрите с посредствените, но важи и за математиците и за литераторите в една и съща степен

# 679
Приемът е такъв,  какъвто е. С теза, преразказ, задачи за разписване.... какъвто е за всички, такъв и за нашите деца. Който му е важно, учи засилено,  ходи по курсове,  решава вкъщи. Останалите врякат колко е несправедливо....

# 680
Може и двете - хем подготовка, защото системата е факт, хем врякане, защото наистина е несправедлива.

# 681
Да си врякаме можем, аз също съм изказвала мнение неведнъж, че в момента мерим 100 по мат и 90+ по БЕЛ.  Ама не казвам, че някое ще заеме мястото на моето,  щото не му се учи по БЕЛ.

# 682
Нали няма да държат изпит след 7 клас след 3 години, така че са си постигнали засега целта. Ако се смени законът след това, може и да не са Simple Smile Simple Smile . В БГ е сигурно, че нищо не е сигурно

# 683
Нали няма да държат изпит след 7 клас след 3 години, така че са си постигнали засега целта. Ако се смени законът след това, може и да не са Simple Smile Simple Smile . В БГ е сигурно, че нищо не е сигурно
Хайде да не слагаме каруцата пред коня.

# 684
Целта или поне моето разбиране беше да има сериозен изпит или продължаване след такъв...  по математика.
Частично това ще се случи наистина след 3 години , но за тези 3 години министър Вълчев реши да олекоти още повече НВО-то , за да запази математическите таланти в гимназиите по неговите точни думи.
И понеже за всички е еднакво мислите , че това е справедливо ?!
Ами то може да е всякакъв тогава начина на прием щом за всички е еднакъв.
Ако закона мине така както е сега само изчакайте да видите резултатите догодина с 500-1000 резултата по 100т на база примерните задачи и каква забава ще настане Simple Smile това щом сегашните 226 ви изглеждат малко.
Малко е тъжно, че пречупвате всичко през някакви лични мотиви , а не искате да видите цялата абсурдна картина и следствията от недомислени решения...

# 685
Аз лично нямам никакви лични мотиви. Пиша само от принципни позиции както виждам нещата.

# 686
Ти май не четеш с разбиране, Гълъбе? Никой не казва, че приемът е оптимален,  а че е такъв, какъвто е. Каквото за твоето,  такова за всички....

# 687
Ти май не четеш с разбиране, Гълъбе? Никой не казва, че приемът е оптимален,  а че е такъв, какъвто е. Каквото за твоето,  такова за всички....

И след като е еднакъв за всички , но не е добър не е ли редно да се промени в по-добър отново еднакъв за всички  ?

# 688
Ами ето, променя се. Нещо друго?

# 689
Ами ето, променя се. Нещо друго?

Т.е промяната с интегралното НВО за следващшите 3 години е нещо по-добро от сегашното ?!
Защото това е промяната, която според министъра ще запази математическите таланти в МГ.
Така започна всичко с новият закон ако не помните..... с тази публично обявена цел.
Моля да няма промяна..... личен мотив.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 19:42 от Galub

Общи условия

Активация на акаунт