Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 22 974
  • 545
  •   4
Отговори
# 420
  • София
От Софиямед най-вероятно е д-р Венелин Иванов.

# 421

възможно е, локацията хич не ни е удобна и даже не го взех напредвид.

Има ли друга от вас, на която д-р Станулов е казал, че ще трябва да ражда секцио и да не се надява на естествено раждане?

# 422

Има ли друга от вас, на която д-р Станулов е казал, че ще трябва да ражда секцио и да не се надява на естествено раждане?
.

А на вас поради каква причина ви каза, че няма да можете естествено?

# 423
Аз родих при д-р Венелин Иванов в Софиямед  и съм му пациентка от много години. Той ме насочи към д-р Станулов. Проследяваше и бременността и д-р Станулов ме насочи и за секцио към него. И двамата бяха категорични, че трябва да родя секцио, поради възраст 42г основно.

# 424

.

А на вас поради каква причина ви каза, че няма да можете естествено?

Пълничка съм според него (аз бая килца качих покрай ин витротата, но си се движа) и заради годините (39). Пък и да не сме се мъчели с бебето, избъзика се нещо там. Но според Зебрите и Кобаков и по-стари и тежки жени от мен са раждали нормално, но е рано да се каже (+ че нося очила и трябва да ида на очен лекар).

# 425
На мен ми препоръча д-р Дойчиновски за хистероскопия и раждане. Харесах го и наистина се следих при него, родих при него естествено. Много съм доволна. На мен водите ми изтекоха малко след полунощ, звъннах му по нощите, казах какво е положението. Каза да отивам спешно във Вита, там АГ-тата на смяна ми пуснаха тонове и ме настаниха. Същинското раждане започна на другия ден, продължи цял ден, д-р Дойчиновски си беше с мен неотлъчно, доста ми помогна и беше спокоен.

# 426
Благодаря за отговорите. Всички имена съм чувала от него и съм била при половината от тях. Явно това е списъка му. Обобщавам го тук, ако и някой друг се интересува, за по-лесно.

Д-р Станулов препоръчва следните специалисти:

Токуда - д-р Велева и доц. Атанасова
Вита - д-р Дойчиновски
Шейново - д-р Вецев
Софиямед - д-р Венелин Иванов, д-р Даскалов, д-р Чолаков
Доверие - д-р Бангеева
Св. София - д-р Маленов

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 14:53 от ВаНиЛа

# 427
Добавям още две имена, които препоръчва за проследяване:  д-р Даскалов от Софиямед и д-р Маленов от Св. София.
По принцип списъкът му е доста дългичък и по време на разговора той се ориентира според предпочитанията на пациента, както и според конкретния случай и оставя само няколко имена от списъка Simple Smile

# 428
Мен ме насочи към Д-р Чолаков, с който доскоро работеха заедно. Мисля, че спрямо случая препоръчва различни негови колеги.

# 429
Здравейте, момичета. Стартирахме подготовка за ЗЕТ. От днес /3-ти ден на цикъла/ пия Естрофем. Докога се пие Естрофем? Добавя ли на по-късен етап и други лекарства или инжекции? Предстои ми още един преглед след 10-тина дни. На следващия преглед целта е да види колко е дебела лигавицата ли? Каква дебелина трябва да достигне лигавицата?
Доста въпроси зададох и на него, но някак не ми е удобно да го разпитвам до безкрай, като виждам колко е натоварен.
Ще съм благодарна на всякаква информация.

# 430
  • София
На втория преглед гледа лигавицата, добре е да е над 8мм при трансфер, също така се пускат и хормони. Ако прогестеронът е висок, се отменя и следващия месец наново. Няма здравословен проблем да е по-висок, а се търси оптимален месец, за да не се рискува излишно ембрионът. Ако всичко е наред, включва прогестерон, със сигурност глобули, а много вероятно и инжекции, естрофемът се намалява и дава дата за трансфер. При бременност лекарствата се спират по схема, някои след пулс, прогестеронът може и още доста да продължи спрямо случая. Той дава напечатани инструкции, така че няма как човек да се обърка и разбира се, има прегледи, след които се решава.

Успех!

И аз съм била поне за преглед при 90% от лекарите в списъка. 😬

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 15:26 от Niya-

# 431
Здравейте, момичета. Стартирахме подготовка за ЗЕТ. От днес /3-ти ден на цикъла/ пия Естрофем. Докога се пие Естрофем? Добавя ли на по-късен етап и други лекарства или инжекции? Предстои ми още един преглед след 10-тина дни. На следващия преглед целта е да види колко е дебела лигавицата ли? Каква дебелина трябва да достигне лигавицата?
Доста въпроси зададох и на него, но някак не ми е удобно да го разпитвам до безкрай, като виждам колко е натоварен.
Ще съм благодарна на всякаква информация.
Здравей, на следващия преглед ще види как е нараснала лигавицата и ще ти изпише по схема да включиш и прогестерон най-вероятно вагинално и с инжекции и се намаля естрофема, поне при мене е било така, също ще ти каже датата на трансфера и ще ти пусне изследване на прогестерона. Попринцип след положителен тест лекарствата се спират по схема, която той ще ти даде.

# 432
Здравейте, бих искала да споделя опита си и наблюдение върху др Станулов.
От доста време с партньора ми правим опити за бебенце. Ходихме на консултация в Турция за инвитро, след това обаче разбрах за д-е Станулов и прочетох доста добри отзиви. Ентусиазирана веднага прецених, че е по- добре да пробвам при него в родината си и тн. Обобщено казано- момичета, ако наистина искате скоро да се получат нещата потърсете мнение в чужбина. Съжалявам, че го казвам, но изобщо не съм доволна от отношението и самия ред и как се случват нещата в “Доверие”. И така…
Ентусиазирана, и с надежда запазвам час при доктора (който естествено е след около месец-месец и половина от самото обаждане) Чакаш месец, отиваш в деня на преглед, който е в 12:00, приемат те към 15:00-15:30. Два три часа е нормално (общо взето се подиграват с надеждата ти и безпомощта ти) пълно е с чакащи, объркани хора, пълен безпорядък. Докторът преглежда по 20 жени сигурно на ден и повече. За мен това не е нормално, супер претоварен професионалист, който нормално вече да обърква и забравя.
Влизам на преглед, траещ 10 минути максимум (защото след мен чакат още 20 човека), изписа ми какви изследвания да направя и след това да отида да ги прегледа. Направих ги, оказа се, че едното не беше Ок, пих лекарства, които ми изписаха по Вайбър. След това направих контролно изследване, запазих си час да покажа резултатите, като пак чаках един месец.
Отивам при него и той супер изморен, бързащ, раздразнен ме пита къде ми е цветната снимка и спермограмата. Аз му казах, че ми обясни като се излекувам пърто, че е трябвало да отида при него, той “е ти идваш, ама на мен ми трябват и други изследвания, аз съм си записал” -“е, докторе Вие сте си записал, но не сте ми казал да ги направя”
Общо взето този човек е толкова претоварен, ме според мен му трябва доста дълга почивка. Мисля, че е добър специалист, но просто ако искате да ви се случат нещата по- бързо, да ви уважават, да се грижат за Вас, трябва са отидете в чужбина.
Аз за съжаление изгубих доста време лутайки се при др Станулов(около пет месеца), период, в който ако по- рано бях отишла в чужбина до сега да съм в 3-4 месец бременна, а не тепърва да започвам с цялата процедура.
Успех на всички❤

Здравейте всички,

аз явно съм поредната, попаднала на прехваления д-р Станулов и шокирана от ПОВЕДЕНИЕТО и ОТНОШОНИЕТО му!
 Чакането с предварително записан час, по време на което минаха над 10 жени , дошли след мен и без час, съм го играла и друг път, така че това чак не ме впечатли! Но...влизам и се започва тъп разговор, откъде съм била знаела за него и прочее въпроси в стил лексикон в 3-4 ти клас!
 Въпроса за цикъла на майка ми също няма да коментирам, защото нейния спря по причина гинекологична операция, но той това не го разбра, защото ме попита на колко години и бил спрял и съответно получи цифрата, която искаше да въведе в някакво досие....
 Нататък започна забавата - извади си пакетче вафлички и почна да хрупа и да ми говори!!! Ок, гладен е човека...
 Опита да ми се скара защо не съм си била пуснала тромбофилии, като аз нямам никаква причина да го правя на този етап. След това , първоначално съгласявайки се с предходния ми опит на ЕЦ, заяви че и той не би стимулирал и че ЕЦ е по-добрия вариант в моя случай. И изведнъж все едно гръм го удари и реши да ми каже , че няма никакъв смисъл да се занимавам и да си търся вариант за ДЯ, даже и тарифите ми представи!

Много са епитетите, с които мога да го квалифицирам, но е под възпитанието ми!
  Явно се мисли за Господ и може да определя кой има и кой не шанс и какъв е той!
  Да сринеш психически една непрестаряла жена, която виждаш да пръв път, като и кажеш че няма шанс и да си търси ДЯ, дори и да има право на база опита си е абсолютно непрофесионално и нечовешко!

Успех на всички, избягали далече от този!

# 433
На втория преглед гледа лигавицата, добре е да е над 8мм при трансфер, също така се пускат и хормони. Ако прогестеронът е висок, се отменя и следващия месец наново. Няма здравословен проблем да е по-висок, а се търси оптимален месец, за да не се рискува излишно ембрионът. Ако всичко е наред, включва прогестерон, със сигурност глобули, а много вероятно и инжекции, естрофемът се намалява и дава дата за трансфер. При бременност лекарствата се спират по схема, някои след пулс, прогестеронът може и още доста да продължи спрямо случая. Той дава напечатани инструкции, така че няма как човек да се обърка и разбира се, има прегледи, след които се решава.

Успех!

И аз съм била поне за преглед при 90% от лекарите в списъка. 😬

А имате ли представа дали естрофема се поема от фонда или се заплаща от пациента? Също и трансферът при ЗЕТ поема ли се от фонда ако веднъж е правен един свеж трансфер?

# 434
  • София
Фондът поема един свеж и един ЗЕТ. Внесено е предложение да започнат да поемат повече, но не е прието още. На мен ми бяха изпратили работния вариант да дадем мнение, не съм виждала крайния, но дано приемат промените. Особено за ДЯ.

Лекарствата за трансфер и бременност не се поемат от фонда, естрофемът е евтин, но Пролутекс, Утрогестан, Фраксипарин са сериозна сума.

Общи условия

Активация на акаунт