Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 33 868
  • 740
  •   2
Отговори
# 720
  • София
Аспирин изписват някои гинеколози, но на фона на инвитро или настъпила бременност, тук май говорим за естествени опити и поне аз не бих пила, освен ако гинеколог или ангиолог с доплер не виждат наистина проблем като намален кръвоток към матката или има прием на някакви други лекарства, които сгъстяват кръвта.

Знам, че повечето жени ходят на хематолог, правила съм и аз консултации и всички са били добри, но най-много ми допада доктор Минкова, която е ангиолог и при нея се е случвало да ходят реално бременни с тромби, които не са се следили. Има богат опит с бременни - инвитро или нормално, с тромбофилия. С нея работят и някои от следящите гинеколози В Токуда. Впрочем за нея научих от този форум, няколко пациентки на доктор Станулов бяха писали, че са изкарали цяла бременност със следене от нея и така и аз ходя преди трансфер да ме прегледа на доплер. Много доволни като хематолози има от доктор Иванова и доктор Тончев.

На 36 години официално го водят да се посети репродуктивен специалист след 6 месеца неуспехи, но аз не съм чакала също, а бях на 31.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 11:54 от Niya-

# 721
Русев изписа Аспирин заради мутациите, които имам (MTHFR хомозигот, PAI-1 хомозигот, ACE хетерозигот, Factor XIII хетерозигот и MTRR хетерозигот) - през ден преди забременяване, а от + аспирин и НМХ всеки ден.
Към Русев ме препрати гинеколожката, при която ходих до скоро.
Да, не съм казала, че тромбофилията е проблем за забременяването, а по-скоро двата аборта са заради нея. Simple Smile

Аз също съм чела положителни отзиви за Минкова и Тончев и мисля да направя консултация и с някой от тях.
Може би тъп въпрос, но Минкова дали прави консултации на небременни?

Очаквам цикъл този месец на 13.11, надявам се да не дойде Simple Smile ще изчакам и ако имам цикъл, ще запиша час при Станулов, защото повече не ми се чака Sad

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 09:16 от Пагане

# 722
Русев изписа Аспирин заради мутациите, които имам (MTHFR хомозигот, PAI-1 хомозигот, ACE хетерозигот, Factor XIII хетерозигот и MTRR хетерозигот) - през ден преди забременяване, а от + аспирин и НМХ всеки ден.
Към Русев ме препрати гинеколожката, при която ходих до скоро.
Да, не съм казала, че тромбофилията е проблем за забременяването, а по-скоро двата аборта са заради нея. Simple Smile

Аз също съм чела положителни отзиви за Минкова и Тончев и мисля да направя консултация и с някой от тях.
Може би тъп въпрос, но Минкова дали прави консултации на небременни?

Очаквам цикъл този месец на 13.11, надявам се да не дойде Simple Smile ще изчакам и ако имам цикъл, ще запиша час при Станулов, защото повече не ми се чака Sad

Да, Минкова прави консултации за жени, които не са бременни.

# 723
Момичета аз да попитам как процедирате д-р Станулов иска с моя мъж да идем заедно на 2 ден от МЦ той да си пусне спермаграма и аз да си мина прегледа до тук добре но аз приемам дуфастон и не съм сигурна кой ден точно ще ми дойде и се чудя как да го направим?!?

# 724
  • София
Когато ти дойде, или му пишеш на него, или ако е работен ден, на регистратурата си запазваш час. Ако ти кажат, че няма свободни, казваш истината, че си се разбрала с доктор Станулов да отидеш на втори ден, веднага ще те вместят. Той май обикновено казва на него да му пишем, така че може би това ти е казал. Аз действам през регистратурата, ако е работен ден.

За въздържанието гледай да има 3-5 дни. Като наближи да ти идва, да си изчисли. Зависи за какво ти трябва и какъв е проблемът. Мога да кажа ние как действаме, за фонда 5 дни, за процедура 2.5 дни. Като дойде време за процедура, ще ви кажат какво въздържание е препоръчително.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 19:37 от Niya-

# 725
Здравейте! Записах час за първичен преглед при д-р Станулов в началото на януари. Имам някои изследвания от тази година, но към януари'26 ще са минали повече от 6 месеца от резултатите. Можете ли да ми кажете какво наистина е важно да нося като резултати за първи преглед, за да мога да започна да ги  пускам от края на този месец? Също така спермограма нужна ли е? Благодаря Hug

# 726
Нищо не пускайте, носете старите си изследвания и докторът ще ви насочи кое иска да пуснете отново. Ние на първичния бяхме с изследвания на повече от година.
Спермограма пуснахме в клиниката след прегледа и като излезе резултата я коментираха с доктора по вайбър.

# 727
Здравейте, знаете ли д-р Станулов кога ще почива по Коледа?

# 728
Здравейте! Записах час за първичен преглед при д-р Станулов в началото на януари. Имам някои изследвания от тази година, но към януари'26 ще са минали повече от 6 месеца от резултатите. Можете ли да ми кажете какво наистина е важно да нося като резултати за първи преглед, за да мога да започна да ги  пускам от края на този месец? Също така спермограма нужна ли е? Благодаря Hug
От сега дават часове чак за януари, така ли?

# 729
Скрит текст:
Здравейте! Записах час за първичен преглед при д-р Станулов в началото на януари. Имам някои изследвания от тази година, но към януари'26 ще са минали повече от 6 месеца от резултатите. Можете ли да ми кажете какво наистина е важно да нося като резултати за първи преглед, за да мога да започна да ги  пускам от края на този месец? Също така спермограма нужна ли е? Благодаря Hug
От сега дават часове чак за януари, така ли
О, не, в петък, когато звънях, имаха и за края на този месец. На мен ми се налага да отложа за януари поради други причини, и затова записах за тогава. Иначе имаха и за декември, но не запомних датите...
Благодаря за съветите за изкледванията. Евентуално бих пуснала пакет полови хормони и тромбофилия по празниците, ако съвпадне с МЦ, защото ходенето до лаборатория на 2-ри ден в работно време  и дни ми е доста сложно.

# 730
Здравейте момичета,
На последна инсеминация сме при доктор Станулов и ако е отрицателна, както предполагам ще се насочим към ин витро . Момичето от регистратурата беше много любезна и ни даде всички документи. Бих искала да попитам какъв е средно броят на ембрионите които се получава от една стимулация ? Със сигурност зависи от качеството на яйцеклетките и сперматозоидите, но все пак нямам никаква идея, нито имам някаква представа от това как протича процедурата .. Всякакви съвети биха били полезни! Благодаря предварително 🍀

# 731
Броят на ембрионите зависи не само от двойката, но и от всеки отделен цикъл. При мен на първата стимулация имаше едно ембрионче, на втората имаше 5 ембриона.
Успех!

# 732
Няма средна стойност на брой ембриони, всичко много зависи от качество на яйцеклетки и сперматозоиди, както и колко яйцеклетки ще извадят (това също варира спрямо цикъл и жена). Не се настройвайте за определена цифра, по принцип вадят много, защото и има голяма фира (цитирам д-р Станулов).

Процедурата не е нищо кой знае какво - започвате стимулация с инжекции по изготвена от него схема. Започва се или на 1-2-3 ден от настоящия цикъл (къс протокол) или около 21ви ден на предния (дълъг протокол). Докторът Ви казва колко често Ви иска на преглед, за да следи как се развиват фоликулите и сменя дозите при нужда. Покрай пункцията ме викаше през ден. 36 часа преди самата пункция се бие последната инжекция за доозряване, реално в деня преди пункцията няма лекарства. Повечето пункциии са сутринта, ходи се гладна/жадна. Вземат се с пълна упойка, супер нежна е упойката, процедурата трае около 5-10 Мин.
Няма нищо страшно, не болят инжекциите, ще се справите. Успех и ембриончета с добро качество желая!

# 733
Много е индивидуално. При нас имаше лош материал, аз имах лека стимулация (докторът се пошегува, че е като хомеопатия), имах 9 фоликула, 8 са се оплодили от яйцеклетките. 1 лош ембрион ми върнаха, не стана. После забременях с 1 отличен. Имам още 3 замразени. Т.е. от 8 да кажем, че 50% са ми успешни. Отпуснете се, хапвайте добре и оставете лекарят да си свърши работата. Успех!

# 734
4 към 1 е средно съотношението според д-р Станулов. От 4 годни яйцеклетки - 1 успешно оплодена с ембрион, който би достигнал евентуално 5 ден за трансфер.
Здравейте момичета,
На последна инсеминация сме при доктор Станулов и ако е отрицателна, както предполагам ще се насочим към ин витро . Момичето от регистратурата беше много любезна и ни даде всички документи. Бих искала да попитам какъв е средно броят на ембрионите които се получава от една стимулация ? Със сигурност зависи от качеството на яйцеклетките и сперматозоидите, но все пак нямам никаква идея, нито имам някаква представа от това как протича процедурата .. Всякакви съвети биха били полезни! Благодаря предварително 🍀

Общи условия

Активация на акаунт