Имате ли усещане, че най-голямото осъждане идва от други майки?
Какво е най-болезненото нещо, което ви е казала друга майка?
Пример със сина: често крещи по улиците, всички се обръщат и им прави впечатление, но ако му се скарам все някой ще се намеси с някакъв тъп коментар, правещ се на многознаещ.
Чувяла съм есенно време на детска площадка как коментират, че синът ми бил облечен прекалено зимно..
Ако правя списък на подобни случаи - ще стане километражен.
Много обичат да избиват комплекси пред непознати и каква по-подходяща мишена от.. нас, новите майки, които често сме несигурни и уязвими.
Аз съм била най-много "съдена" от близки, включително и от бащата на децата ми, за товя, че възпитавам строго сина си и съм взискателна, но тъй като на повечето той им е любимец, не виждат, че детето има нужда от дисциплина, тъй като се държи страшно истерично и лигаво (крещи по улици, вкъщи, постоянно иска да излиза, да ходи тук, да ходи там, не му ли се угоди крещи, покрай дядо си свикна от магазин да му се купува все по някое лакомство, огъва си краката и не иска да върви докато не се заведе и спре където той иска). Не помагат дори съветите на психолози. Е как искат да действам, ако не съм аз да го стегна, ме чакат трудни следващи 18 години, а съм сама майка.
Според мен трябва да правим каквото ние намерим за добре, защото ние сме родителите, другите не отглеждат децата ни!