Майките се съдят най-жестоко… от други майки 🙎🏻

• 4 923
  • 113
  •   1
Отговори
# 60
От пръста няма отказване докато детето само не се откаже... Мазали са ми палците и с люти чушки, и с какво ли не. Имам даже снимка как съм си събула чорапа и съм си лапнала палеца на крака, защото не може те да ми казват на мен ще има ли палец в устата ми или няма да има, ама ха! Joy
Не помня защото съм била 3-4 годишна, но както са ми разказвали че съм се отказала рязко и изведнъж, вероятно все някой нещо ме е прилъгал че е бебешко или от сорта, не виждам какво друго. До тогава нищо не е помогнало. Около мен с бибероните пак така - само с отнемане предимно не става.
Та там хич не е за съдене, не се знае дали е избор на родителите или на детето...

# 61
  • France
Като цяло няма нищо драматично в отглеждането на едно дете. Както казваше един приятел - всичко се свежда до това да не го изпуснеш. Пък и моите вече са поизгледани, така че може да се каже, че от опит говоря.

# 62
Да се откаже малко дете от биберон е изключително лесно, дали захапката е идеална (често става дума и за милиметри несъвършенства, които само ортодонт вижда и коригира) няма как да се разбере, без преглед при специалист, дори и зъбите да са идеално подредени.
При моето дете отказването от пелените беше истинско предизвикателство. Но дори и това не мога да сравня с ужаса на възпитанието и постоянното чувство, че не си се справил 😀, което те съпътства бая години. После шумна въздишка и… good job.

# 63
  • France
Изключително лесно е, когато детето е готово. Същото е и с пелените. Просто изчакваш момента.

# 64
Това за готовността и пелените не проработи,  късах си нервите бая време, бях стигнала до абсолютно отчаяние 😀.

# 65
Така ти се е случило на теб... други биха казали че пелените са махнали супер лесно, а бибероните са били драми и чудо. Ама като казвам драми - до степен педиатъркат да напише на майката рецепта за Деанксит и да й каже да ги пие и да не се поддава да връща биберона Grinning

# 66
Или моментът те намира!
На 1г4месеца, се научиха да отварят пелените, и от играчка-плачка, се оказах с две бебета , които не искаха пелени, и ги сваляха винаги, бидейки в будно състояние.
Февруари месец. Никаква готовност.Никакво търпение от моя страна. 2месеца напикана и 0срн@n@  къща.

# 67
Аз действах с ножица и приказката за мишката, която бързо съчиних. Никаква мелодрама.
Виждала съм решение и с хелиев балон и сбогуване, но не ми се видя екологично.

# 68
  • Между гори и планини
Моите деца на около година и половина си нагризваха само бибероните и ги хвърляха. С памперса и големият беше по- трудно, но малкият на 2 години го свали от първия опит. Станаха големи мъже, спокойно никой нормален не остава с памперс и биберон в уста 😂

# 69
А, начина всеки го намира, все някога. Просто не винаги става така лесно и точно когато и както ти го наумиш. И да си връзват кусури майки една на друга точно по тая тема наистина е пълна глупост, всяка може само за нейния си опит да знае.
Имах колежка която така първото й детенце беше от тия кротички ангелчета които където ги оставиш, там си ги и заварваш, даже и направо проходи без да пълзи почти, слушка, абе мечта. И тя заяви - О, че то лесно било, давай да правим още едно! Сигурно се сещате накъде бия - с втората госпожица си навакса, че май стигна и заоще едно Grinning

# 70
При нас биберона вървеше в комплект с едно сатенено шалче. Стискаше с ръчичка шалчето и го галеше, а големия пръст в устата. И като намерих връзката между двете, скрих шалчето и смученето на пръста спря. Иначе имаше мазол направо.
Сега обаче е пристрастен към косата ми и не може да заспи без да я пипа. Честно казано, не ми се ще да я режа.

# 71
При мен палецът беше така по асоциация с друго. Като ми е дошло времето, буквално съм събрала де що мога из къщи такива и съм ги метнала в гърнето си, след което съм го употребила по предназначение Joy 
НО когато аз съм решила, а не когато те ми кажат пък. Grinning Още е мистерия кой и как ме е прилъгал да реша така, никой не знае а аз съм била твърде малка за да запомня.

# 72
Да се откаже малко дете от биберон е изключително лесно, дали захапката е идеална (често става дума и за милиметри несъвършенства, които само ортодонт вижда и коригира) няма как да се разбере, без преглед при специалист, дори и зъбите да са идеално подредени.

Ами при моите деца беше невъзможно, докато не станаха сами готови да се откажат от бибероните, нито приказки, нито отрязване на връхчето помагаше. Та така, децата са различни. Все пак се отказаха от него преди 3тата годинка. И памперс махнаха, когато бяха готови.
И като казвам, че едното ми дете няма проблеми със захапка и зъби, въпреки биберона, го казвам след като е водено на ортодонт в 2 държави и са ми казали, че всичко е както трябва. Другото ми дете има проблеми, и то е толкова очевидно, че е генетично, че няма на къде повече.

# 73
И аз я возех до доста голяма в количка. Имах свободата да заведа детето на която площадка ми е приятно, а не да вися пред блока с бабичките. Не виждах и не виждам причина защо е необходимо до място за което може да се стигне за десет минути да се влачим един час, тя после тичаше и играеше с часове и не е била лишена от активност. Около мен рано махнаха количките, майките чиито деца не искаха да се возят и завиждаха на тези, чиито деца обичаха.

# 74
Абе всеки да си прави каквото иска, просто да не изисква разбиране и одобрение от всички останали. Всеки има различен начин на живот и мироглед, така че отглеждането на децата няма как да е еднакво.

Аз съм от хората, които се вслушват в обратна връзка и изобщо в нещата, които коментират хората - генерално, не само за деца. И да ви кажа честно, съм си взимала полезни неща неведнъж. Най-малкото ми дава различна перспектива.

Общи условия

Активация на акаунт