Майките се съдят най-жестоко… от други майки 🙎🏻

• 4 911
  • 113
  •   1
Отговори
# 45
Интересно, какво си правят сами хората, ползващи количка за 3 годишно? Нещо драматично ще да е.

# 46
Явно съм заблудена и крайно увредена от возенето на 3-годишен дангалак, че увредих и детето си.
Вече казах, че е било удобно и за Двама ни, тъй като предпочитахме огромните разстояния от вкъщи до парк да ги минаваме на колела, не с триколка с дръжка (беше много неудобна за мен, и за детето ми).
Количката е удобство и се ползва толкова, колкото детето и майката искат.
Ама защо ли се оправдавам 😀…

# 47
Аз съм изминавала големи разстояния с тригодишно без количка.
Както, казах, щом мислиш за нормално да държиш голямо дете в количка, няма какво да коментирам.
Поне си съгласна за биберона, защото написах коментара точно заради една майка в темата, която се оплака, че коментирали как можело голямо дете да е с биберон. Само че понякога човек трябва да се замисли, че не винаги е прав.

# 48
Аз съм изминавала големи разстояния с тригодишно без количка.
Както, казах, щом мислиш за нормално да държиш голямо дете в количка, няма какво да коментирам.
Поне си съгласна за биберона, защото написах коментара точно заради една майка в темата, която се оплака, че коментирали как можело голямо дете да е с биберон. Само че понякога човек трябва да се замисли, че не винаги е прав.

Браво! Вие сте удивителна майка!
Нямам претенциите да съм такава, справяла съм се както мога, според моя капацитет.
За бибероните залъгалки (шишета не коментирам, тъй като е ясно) - всяка майка знае, че това вреди на челюстите след преминаване на кърмаческа възраст. Дори и да не знае, то първата консултация с ортодонт, която се прави на около 12-18 месеца, дава насоки, че биберон и добро съзъбие/правилно развитие на челюстите са две напълно несъвместими неща.
Относно кой как си гледа децата и непоисканите съвети свързани с това са крайно нежелателни. За правилното отглеждане си има специалисти, убедих се, че не сте от тях.

# 49

За бибероните залъгалки (шишета не коментирам, тъй като е ясно) - всяка майка знае, че това вреди на челюстите след преминаване на кърмаческа възраст.
Да вметна само, че и това не е гаранция Wink - неползването, де Smiling Imp
Моите не са смукали, бяха си добре като малки, и по-късно , след 10 годишни, започнаха промените в челюстите.

# 50
Наследственост, акселерация също са причина, която за щастие се коригира, особено когато се хване навреме.

# 51
  • Между гори и планини
С времето и възрастта, все по- малко ми пука и ме интересува кой какво мисли за мен. Просто си премествам китката от лявото ухо, към дясното и си живея както ми харесва. Препоръчвам, страхотно е!

# 52
Това детето до каква възраст да се вози в количката и да ползва биба си е изцяло по преценка на майката. Всякакви коментари и непоискани съвети кое как трябва или не трябва да бъде са абсолютно излишни. Нека поне тук в темата си спестим съденето.

# 53
Относно тръгването на ясла и как така майката ще си даде детето, за да се върне на работа- моето така и не го приеха на ясла и с таткото се примирихме, че ще остана още една година вкъщи до детската градина, защото няма кой да го гледа през деня освен мен. Получих доста коментари как живот си живея и си стоя вкъщи и не работя. Също ми е "любимо" мисленето, че грижата за децата не е равностойна на физически/психически труд, ами нещо там между другото, което правиш, но да кажем, че това мислене е на хора, които не са майчета. Хората винаги ще си приказват (майки, родители, баби, дядовци, близки, познати и т.н.). С времето човек се научава да не обръща внимание на всяка изстреляна приказка.

# 54
Факт е, че околните имат различно мнение за нас и си мислят всякакви неща за изборите ни. Но просто по-възпитаните пазят тази част за себе си и не идват да дават директно съвети  и мнение.

# 55
Относно тръгването на ясла и как така майката ще си даде детето, за да се върне на работа- моето така и не го приеха на ясла и с таткото се примирихме, че ще остана още една година вкъщи до детската градина, защото няма кой да го гледа през деня освен мен. Получих доста коментари как живот си живея и си стоя вкъщи и не работя. Също ми е "любимо" мисленето, че грижата за децата не е равностойна на физически/психически труд, ами нещо там между другото, което правиш, но да кажем, че това мислене е на хора, които не са майчета. Хората винаги ще си приказват (майки, родители, баби, дядовци, близки, познати и т.н.). С времето човек се научава да не обръща внимание на всяка изстреляна приказка.

Да, хората с деца нямат търпение да отидат на работа, че да си починат малко 🤣
Шегата настрана, но наистина докато не си отглеждал малко дете, не можеш да си представиш за какво психическо и физическо усилие става въпрос. Ние с ММ още сме в шок, чак след раждането на бебето  осъзнаваме всъщност колко айляк ни е бил животът преди…

Иначе по темата да кажа, че аз лично съдя родители, които пушат на детските площадки. Особено пък мърлячите, които си изхвърлят и фасовете там…Но понеже пушенето и изхвърлянето на фасове където ти падне е обществена норма в България, рядко правя забележки. Ако живеехме в по-нормално общество, където повече хора да имат непоносимост към такова поведение и аз щях да правя винаги забележка.

# 56
Онези със зрънчовците, солетките и семките обаче оставят повече боклук след себе си.
На нашата площадка като се домъкнат 6 баби без внуци, и няма място за никой друг. Че някои от тях И пушат.

# 57
Иначе по темата да кажа, че аз лично съдя родители, които пушат на детските площадки. Особено пък мърлячите, които си изхвърлят и фасовете там…Но понеже пушенето и изхвърлянето на фасове където ти падне е обществена норма в България, рядко правя забележки. Ако живеехме в по-нормално общество, където повече хора да имат непоносимост към такова поведение и аз щях да правя винаги забележка.
[/quote]

аз съм правила забележка преди години на майка, че пуфкаше като парен локомотив до главата на моето бебе. и семки плю до количките. после си заряза осраните памперси под пейката. иначе всичко й беше мръсно - никой не мислел за децата и как трябвало да бъде чисто за тях. само дето тя не клекна да остави следа.

# 58
  • France
Тази година за сефте не взехме количката с нас и много съжалихме. Наистина е удобно, иначе се налага да го носим. А да катериш стръмен склон с 4ри годишно на гръб не е най приятното нещо. Ще видим лятото как ще се организираме.
Ортодонт ми е казвал, че по-добре биберон, отколкото да слага в устата си други неща за да подтиска сукателния си рефлекс. И наистина, моите родители не са ми давали и имах големи проблеми и дълго ортодонтско лечение. Големият имаше нужда и го оставих докато стане достатъчно голям за да си поговорим за това : между 3 и 3 и няколко месеца. Малкото никога не е ползвало, нямаше такава нужда.

# 59
Естествено, че е по-добре биберон от колкото пръст. А и пръстите няма как да му го вземеш. Особено на по-голямо дете няма как и да се противодейства на смукането на пръст. То отива и си измива горчивия лак/люта чушка. Питайте ме, от къде знам.
А по отношение на челюстта, основният фактор е наследствен. При 2 деца, смукали биберон горе долу еднакво време, едното е с безупречно наредени зъби и правилна захапка, другото е взело ортодонтските проблеми и от двама ни.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 12:06 от alex_jp

Общи условия

Активация на акаунт