Въпроси за TBI Bank - 4

• 27 798
  • 664
  •   2
Отговори
# 465
  • София
Според мене ако са в последователни дни х 9900 лв по може да мине. Няма страшно от декларирането в офис, не бият там. И от тях БНБ и КФН го изискват, трябва да се осигурят.

# 466
Такава декларация за произход на средства скоро в Биг Банк попълвах. Иначе в банките периодично актуализират данни и пак се попълва.
Oceans, да, видях, че е на транзакция. Но понеже ми е важно да спазя конкретна дата, затова искам да съм сигурна.
По-добре както казва Аиша, в два последователни дни. Предния и фиксираната дата.

# 467
Декларация за произход е при превод над 30 хиляди лева, над 10 хиляди има декларация ако се внасят в брой.
Няма проблем да се пуснат няколко превода под 10000 лв в един ден според мен, освен ако нямат някакво друго ограничение за 24 часа. Аз скоро пусках 2 превода в евро по 4999 един след друг и минаха без проблем.
Но ако сумата е по-голяма, може би е най-добре в офис, за да не вземат да ги блокират и да трябва да се разправя човек с тях..

# 468
  • София
За безкасов превод декларация по ЗМИП се подава за суми над 30 хил. лв. Вероятно лимитът е за намаляване на риска от злоупотреби.

# 469
Скоро правих превод от ТБИ към друга банка, няколко превода по 10000, става.

# 470
Наскоро попитах в чата дали мога да направя банков превод през мобилното приложение за по-голяма сума пари - напр.50000лв.
Отговориха ми, че през мобилното приложение може да се нареди превод до 10000лв или напр. 5 превода * 10000лв. Ако искам да наредя директно напр. 50000лв -1 банков превод, трябва да посетя банков офис на ТИ БИ АЙ.

# 471
Изпратиха ми известие, че между 28.12 и 03.01 ще има прекъсвания, заради преминаването на еврото.

# 472
Здравейте. Колко време отнема, за да бъде одобрен човек за техния неон кредит,който е към картата? Аз си отворих сметка при тях преди около 3 седмици и я ползвам активно, но за сега нищо. Дали може да е, защото се осигурявам в друга държава? Ако някой има опит с това, моля споделете.

# 473
Сигурно е заради осигуряването. Те би трябвало да правят проверка в НОИ/НАП, за да видят дали има трудов договор и съответно какъв е дохода, за да могат да предложат кредит. Иначе май бързо става, мен в началото ме одобриха за няколко часа.

# 474
Е как така банката ще прави проверка в НОИ / НАП? Това е данъчна информация и не мисля, че се прави подобна проверка. По - скоро зависи от кредитната Ви история.

# 475
Правят проверка, написали са го изрично. Няма откъде иначе да проверят какъв е дохода. В ЦКР също правят справка, за да видят кредитната история.

# 476
  • Пловдив
Здравейте, трябва ми официален документ за IBAN за работодател. Къде през приложението да го генерирам?

# 477
Няма такава опция. Трябва да се посети техен клон.

# 478
  • Пловдив
Благодаря

# 479
Някой може ли да ми припомни до каква сума е безплатен банковия превод ( от сметка в тби към сметка в друга банка), че не успявам да открия в условията им? Върти ми се 5000 лв, но като питах chatgpt, казва, че няма ограничение в сумата и е безплатно.

Общи условия

Активация на акаунт