Въпроси за TBI Bank - 4

• 19 732
  • 468
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Според мене ако са в последователни дни х 9900 лв по може да мине. Няма страшно от декларирането в офис, не бият там. И от тях БНБ и КФН го изискват, трябва да се осигурят.

# 466
Такава декларация за произход на средства скоро в Биг Банк попълвах. Иначе в банките периодично актуализират данни и пак се попълва.
Oceans, да, видях, че е на транзакция. Но понеже ми е важно да спазя конкретна дата, затова искам да съм сигурна.
По-добре както казва Аиша, в два последователни дни. Предния и фиксираната дата.

# 467
Декларация за произход е при превод над 30 хиляди лева, над 10 хиляди има декларация ако се внасят в брой.
Няма проблем да се пуснат няколко превода под 10000 лв в един ден според мен, освен ако нямат някакво друго ограничение за 24 часа. Аз скоро пусках 2 превода в евро по 4999 един след друг и минаха без проблем.
Но ако сумата е по-голяма, може би е най-добре в офис, за да не вземат да ги блокират и да трябва да се разправя човек с тях..

# 468
  • София
За безкасов превод декларация по ЗМИП се подава за суми над 30 хил. лв. Вероятно лимитът е за намаляване на риска от злоупотреби.

Общи условия

Активация на акаунт