Въпроси за TBI Bank - 4

• 25 817
  • 622
  •   1
Отговори
# 570
Какви бяха условностите по втората сметка в евро, ако не я ползвам дълго време какво ще стане понеже вече не ми трябва?

# 571
На мен в офис ми казаха, че не е проблем за конкретна сметка, ако имам други активни.
Ако пък имаш и действащ депозит в евро, не я закривай, защото сигурно е обвързана с депозита и система ще я търси на падежа, ако го закриеш.

# 572
Не я търсят евровата сметка. Вчера закрих депозит в Евро. Сумата бе преведена по сметка Неон,  която преди Нова година беше левова.

# 573
Е, сега сигурно не. Аз преди НГ закривах.

# 574
Вкарването на пари в сметката безплатно ли е? И САМО през каса ли става или може и банкомат?

# 575
Имат тарифа, там са посочени всички актуални такси и лимити. Нямат собствени банкомати, така че няма как да стане там.

# 576
Внасях преди НГ , сумата беше под 1000 лв. Не ми взеха такса за внасянето.

# 577
  • София
Мисля над 5000 лв има такса при внасяне, иначе аз си извадих карта от Epay, внасям през техни банкомати и прехвърлям в Неон - безплатно е за сега.

# 578
Някой обменял ли е левове за евро в ТБИ? И ако искам да ида в друга банка, има ли някакви условия да съм им клиент и т.н.? ТБИ ми е далече като локация и не ми е ясно дали трябва там да ходя или може и в друга банка.

# 579
Аз обмених днес, но ме питаха дали съм клиент първо. Не знам дали това важин за всички банки. Нямаше такса за внасяне в сметка.

# 580
Да, за внасяне по сметка в ТБИ няма такса до 5000 лв. Но явно, ако не си клиент и идеш в друга банка, ти искат такса и попълване на документи за произход на парите. Дано да греша.

# 581
Ако не си клиент на дадената банка, нямат право да искат такси за обмяната 6 месеца. Декларация за произход - над 10000 лв. Но явно някои банки не спазват условията и е подаден сигнал - https://banker.bg/2026/01/07/ombudsmanat-sezira-asocziacziyata-na-bankite/

# 582
Вчера отидохме с голямото дете /на 13,5 г./ в ДСК, защото е до дома ни, а наблизо няма други банки. Не съм клиент на ДСК /и няма да бъда/. Казаха, че в такъв случай трябва чрез QR-код да изтегля няколко документа за попълване, както и декларация за произход на парите. Казах, че става въпрос за по-малко от 900 лв. и че това са парите от касичката на детето, което беше с мен. НЕ МОЖЕЛО. Трябвало декларация за произход на парите.
В БГ пощи казаха, че там не може. Важало само за населени места, в които няма банки.
Днес отидох до TBI. Беше преди 10.00 часа и нямаха голяма наличност и видове банкноти, зареждали ги след 14,00 часа. Успях да обърна парите на децата, но имаха само банкноти от по 50 и 5 евро и малко монети. Сканираха ми личната карта. Обяснението беше, че не били чейндж бюро и трябвало да се знае кой колко обменя. Това ме озадачи, защото какво значение има кой колко ще обменя, нали целта е обмяна, а не индивидуално проследяване.

Допълвам се: Моята сума беше 1240 лв. Не искаха декларация за произход, нямаше такса, не попълвах никакви документи. Казаха, че ако има наличност, може обмяна до 5000 лв. на ден без заявка. Но това с личната карта ми стана странно. Разбирам да беше голяма сумата ....

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 13:37 от Kateriza

# 583
Винаги при обмяна на пари в банка са ми искали личен документ. Не е само сега.

# 584
Чак за сканиране и на мен ми е странно, но в банка по принцип никаква работа не се върши без документи за това... Ако ще и 5 лева да са, няма как да си ги подавате идни на други като семки на сергия, просто не работят така банките. Те после как да ги осчетоводят тия пари, ако няма документи кое откъде идва? Не е до индивидуално проследяване, няма и да си измислят работа ако никой не ги кара.
За малки суми щом не ви се занимава, използвайте ги по магазините, там няма нищо да попълните.

Общи условия

Активация на акаунт