Билла, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 20

• 51 426
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
А вариант с бързо хранене? От там да се закупи храната?
Да не е верига магазини?

# 691
  • София
Да, по-добрият вариант е от заведение, май. Доста ресторанти предлагат меню за Бъдни вечер и Коледа. Чушки, сарми, питка, тиква и т.н.

# 692
  • София
А защо си мислите, че в заведенията не ползват от същите вакумирани сарми? Или пък от големите кутии - 2 кг, на прИмоция в Метро и други...
Имам роднини на ММ  с ресторант за обедни менюта - единствено сармите с месо и ориз са правени на място.

# 693
  • Буркина Фасо
ами има разлика в правени на ръка сарми и такива от масовото производство правени с машина.
едните са по-големи, с вкус наподобяващ домашния (правени от майстор-готвач). поне така е там, откъдето ги купувам. и се редим на опашка да си купим. цялото заведение/магазин ухае на сарми.

# 694
ами има разлика в правени на ръка сарми и такива от масовото производство правени с машина.
едните са по-големи, с вкус наподобяващ домашния (правени от майстор-готвач). поне така е там, откъдето ги купувам. и се редим на опашка да си купим. цялото заведение/магазин ухае на сарми.

Гледаш много филми. Специално за сармите няма машина.

# 695
  • Буркина Фасо
машинки има. в големите производствени цехове може и да са по-различни.
сармичките са еднакви по големина и сравнително стегнати.  тези направени на ръка се различават.

# 696
машинки има. в големите производствени цехове може и да са по-различни.
сармичките са еднакви по големина и сравнително стегнати.  тези направени на ръка се различават.

Скрит текст:
Няма. Познавам хора в една голяма фабрика за готвена храна(включително правят и сарми). Няма машини за сарми.

Знаех, че точно тази машинка ще покажеш, ама на тях им трябва бързина и 0% брак. Такава машина би струвала доста пари, защото ще е бутикова(не е масова), бавна и ще има доста брак. Сарми се продават масово сега, а през другото време на годината кой купува? Не би било рентабилно, дори да имаше такава машина.

# 697
  • Буркина Фасо
не знам как е във фабриката, но знам колко време отнема у дома да направиш сармите без да имаш претенция да са еднакви.  а от фабриката всички излизат еднакви като от конвейер дори направени от различни ръце. трудно си го представям. да не говорим, че фабричните са малки (една хапка) и трябва да се произвеждат хиляди за празника.

пп. сега погледнах, че има поточни линии за производство на сарми във фабрика.

# 698
  • София
Малко спам, но не можах да се въздържа, макар да знам, че ще ме изтрият. Joy

Бонго, домашните сармички не трябва да са големи. Ето едни асеновградски мераклийски:

Като сме на вълна сарми, кажете от коя верига и на коя фирма да си купя кисело зеле? По пазари и малки магазинчета не ходя.

# 699
На пазара на Младост 1 има една жена, която продава туршии и подобни. Преди това сме вземали, все добре бяха, но миналата година зелето ѝ беше отвратително. Не мога да го нарека и кисело зеле даже, а две малки зелчета излязоха 20+ лв. Няма да се излъжа повече да отида при нея. Мисля да взема от Кауфланд има в кофи и в буркани. Гледам сега има някакво на промоция - кофа за 10 лв, ще го пробвам.

# 700
  • София
И аз в кофите в Кауфланд се загледах, но не посмях да взема. Ще чакам да споделиш дали ти е харесало. Wink

# 701
Аз знам цех за торти, които зареждат много бутикови сладкарници. С уж домашни торти. И от 3 кинта, ви ги дават на 12 лв парчето. Зареждат и магазини

# 702
  • София
Кисело зеле и сурова туршия ММ одобрява само на фирмите Авис и  Дако. Най-често от Лидл купуваме зеле на Авис.
Лелята от пазара в Младост не я препоръчвам.

# 703
пп. сега погледнах, че има поточни линии за производство на сарми във фабрика.
Важното е, че няма машина за сарми.

Не се ли сещаш, че имат стандарт, който работещите там спазват(за формата специално). И ти това да правиш по цял ден и ти ще ги правиш като по калъп безупречно.

Ето как се правят във фабрика:

# 704
Кисело зеле и сурова туршия ММ одобрява само на фирмите Авис и  Дако. Най-често от Лидл купуваме зеле на Авис.
Лелята от пазара в Младост не я препоръчвам.

В ТикТок имаше клип как възрастна ромка без ръкавици пълни пакетчетата с туршия на "Дако". Два пъти съм купувала, но вече никога повече.

Общи условия

Активация на акаунт