Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 30 919
  • 675
  •   1
Отговори
# 210
Подутината в областта на ребрата може да се дължи на:

Болести на костно-мускулната система и на съединителната тъкан - болест на Пейджет (Paget's disease), хроничен остеомиелит.
Вродени аномалии, деформации и хромозомни аберации - пектус каринатум, остеогенезис имперфекта.
Туморни образувания - бронхиален аденом, лейомиома, левкемия, рак на белия дроб, множествен миелом.
Травми, отравяния и някои други последици от въздействието на външни причини - травма, хематом.
Болести на ендокринната система, разстройства на храненето и на обмяната на веществата - недостиг на витамин C.
Болести на кожата и подкожната тъкан - абсцес, фоликуларна киста на кожата и подкожната тъкан.

Източник: Фрамар, проблеми със сърцето нямам, значи варианта с белия дроб се изключва, вече не знам какво може да е, само се надявам да не е животозастрашаващо... другата седмица ще разбера какъв е проблема и да се свърши това притеснение.

***- преди 4 месеца е прегледана щитовидната, нямам проблеми и с нея, дори и доктора ме похвали, TSH, TAT MAT FT3 FT4, перфектни, поне той каза така.

# 211
  • София
Или на тения

# 212
Ама какво е това хвърляне на боб?
Отивате на лекар, най-малкото ехограф. Възможно е просто да в мастно топче, дермоидна киста или съвсем незначително подобно нещо, възможно е да е тумор на дебелото черво. В смисъл, има 100 възможни неща. По една кръвна картина няма как да се гадае. Личния лекар нищо ли не изрази като предположение? Палпация направи ли? Направление за хирург? Боли ли това подуване? Подвижно ли е? Твърдо ли е?

# 213
Ама какво е това хвърляне на боб?
Отивате на лекар, най-малкото ехограф. Възможно е просто да в мастно топче, дермоидна киста или съвсем незначително подобно нещо, възможно е да е тумор на дебелото черво. В смисъл, има 100 възможни неща. По една кръвна картина няма как да се гадае. Личния лекар нищо ли не изрази като предположение? Палпация направи ли? Направление за хирург? Боли ли това подуване? Подвижно ли е? Твърдо ли е?
Пипа го, не е твърдо, не боли, не е подвижно, дори и до спешен отидох при познат (беше на смяна) и той ме погледна той пък ми препоръча да отида на ортопед, което ми се стори малко странно, и двамата ме пипаха, така доста обстойно, ЛЛ каза да отида на гастро за ехограф, ако и там не покаже, тя ще реши на къде да ме прати. Иначе също попитах един от дежурните лекари и този направо ме изуми, каза че КАТЕГОРИЧНО ме е ухапал скорпион или паяк и ми е вкарал алерген... този ''лекар'' беше от тези които по цял ден пият кафета и пушат и взимат ей така заплати, като му чух думите, направо си тръгнах, няма смисъл да споменавам че миришешe на алкохол...

# 214
Това подуване върху ребрата ли е, или е под тях (в меката част на корема), напр. там, където е черния дроб? Ортопед, ако е върху ребрата, евентуално за някаква костна находка? Мястото е крайно нехарактерно, но…
Вие някакви оплаквания имате ли? Болки, дискомфорти? Промяна в динамиката на изхожданията, вид, консистенция, цвят, перисталтика, въобще всичко от както влезе храната докато излезе? С жлъчка да сте имали проблем? Тежести, стягания, друго? Втрисания, температури, изпотявания, апетита как е? Отслабване без диета? Абсолютно гадаене като цяло, за ехограф сте, скенер, ямр, ако не стане ясно с другите.

# 215
Моля ви за коментар, че ми е лошо. На бебо на 6 месеца е, излезнаха бактерии в урината. С колектор я взех и уж внимавах да е чисто, даже със спирт минах ножицата, с която отрязах както и самото крайче на колектора.. Моля ви някой да погледне, ако може да кажете дали е нещо много лошо. Личната не ги е видяла още, по телефона се чухме само каза, че според нея нищо му няма, здраво е детето. Той си е в настроение, няма температура, връща както обичайно си го прави, има си апетит..дори май връща защото преяжда..
Утре сме на нефролог, мисля да пусна пак урина. Но какво да пусна, пак ли нормална урина?

# 216
  • София
Може да пуснете стерилна урина. Тази като гледам си е обикновена от изследванията. В стерилната се изолира точно каква е бактерията.

# 217
Здравейте ! Притесняват ме резултати на урината , а с личния чак др седмица мога да се свържа .

# 218
Еритроцитите са кръв в урината, често се получават при изхвърляне на песъчинки. Имате ли симптоми някакви?

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 21:04 от mibobo

# 219
Елитроцитите са кръв в урината, често се получават при изхвърляне на песъчинки. Имате ли симптоми някакви?
Абсолютно никакви . Просто си пуснах стандартните профилактични като всяка година .

# 220
Върнах се от гастроентеролога, каза ми да кажа на ЛЛ да пусна снимка на гръден кош, забелязах че имам и подут лимфен възел на шията, само при силен допир боли, възможно ли е тази подутина под ребрата и възела да са свързани, четох за възлите и вече не ми издържат нервите, имам някои симптоми - кашлица, потене (дължа го на стрес) и отпадналост въпреки, че пия Вит Д, Вит Б12 високи единици, магнезий и фолиева, баща ми казва че вече му писна от простотии, и нямам подкрепа от никого и още повече съм сринат... какви ли не изледвания пусках, всичко е наред, а щитовидната е гледана през февруари в перфектно състояние и хормони, тогава нямах възел, или не съм забелязал, вече се сривам психически

# 221
Има вируси навсякъде по това време!
Съжалявам за случилото се, но тук едва ли има кой да Ви помогне. Съмнява ме, че лекар също би могъл, след това което описвате, освен ако не отидете на скенер. Оставете снимки на гръден кош и ехографи-скенер или ямр. Платете си на частно, никой не заслужава тази агония, която донякъде и вие сам си я създавате. Лекарите не обичат да гадаят, то не могат, и ние не можем-всички изследвания са изрядни.  
Скенер/ямр е най-ясното доказателство, какво се случва вътре във Вас!

Върнах се от гастроентеролога, каза ми да кажа на ЛЛ да пусна снимка на гръден кош, забелязах че имам и подут лимфен възел на шията, само при силен допир боли, възможно ли е тази подутина под ребрата и възела да са свързани, четох за възлите и вече не ми издържат нервите, имам някои симптоми - кашлица, потене (дължа го на стрес) и отпадналост въпреки, че пия Вит Д, Вит Б12 високи единици, магнезий и фолиева, баща ми казва че вече му писна от простотии, и нямам подкрепа от никого и още повече съм сринат... какви ли не изледвания пусках, всичко е наред, а щитовидната е гледана през февруари в перфектно състояние и хормони, тогава нямах възел, или не съм забелязал, вече се сривам психически

# 222
Скенер/ЯМР личния ли го пуска това, по принцип не съм и здравно осигурен, заплатата ми отиде вече, имам колкото да изкарам до следващата, много скъпо ми излезе този път, до тогава просто ще гледам да съм спокоен и да се разсейвам, дано всичко да е наред, вече 5 лекари ми казаха изледванията точни - но това издутото под реброто никой не знае какво е, евентуално ако можете да ми кажете г/д каква е цената за това изледване, ще съм ви благодарен, за мога да заделям ако е доста скъпо + че не съм осигурен. Бъдете здрави всички!

# 223
Ами, ако личния Ви съдейства, може да ви насочи за хоспитализация по пътека някъде, но не е длъжен по преценка или по желание е. Може и направление за ЯМР да Ви даде отново при нужда или по желание, ама се чака. Иначе ЯМР на абдоминална част е около 400 лв., а скенера май е по-евтин.

Скенер/ЯМР лични ли го пуска това, по принцип не съм и здраво осигурен, заплатата ми отиде вече, имам колкото да изкарам до следващата, много скъпо ми излезе този път, до тогава просто ще гледам да съм спокоен и да се разсейвам, дано всичко да е наред, вече 5 лекари ми казаха изледванията точни - но това издутото под реброто никой не знае какво е, евентуално ако можете да ми кажете г/д каква е цената за това изледване, ще съм ви благодарен, за мога да заделям ако е доста скъпо + че не съм осигурен. Бъдете здрави всички!

# 224
Преди 2 седмици, когато отидох в нашата болница, имаше един лекар видимо пиян и ми каза че ме е ухапал скорпион или подобно, че ми е вкаран алерген, такива простотии ръсеше и каза няма смисъл от скенер, та ако реша да правя скенер, пак ще трябва да се занимавам с този лекар, и не знам как ще го изтърпя, когато си млад много не обръщат внимание, то вече е модерно да те боли зъб и от стрес, само защото не им се занимава на някои хора... ЯМР ще е тогава, ще го обсъдим с личната, благодаря ви за отговора!

Общи условия

Активация на акаунт