Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 31 323
  • 683
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! Ето ги резултатите на 20-годишния ми син. От предното изследване добавям Асат 73 и Алат 186 при норма до 40/41. Сега тепърва започва ходене по лекари и лечение, аз доколкото разбирам всичко е навързано и най-вероятно провокирано от начина му на живот - нулева физическа активност, приоритетно изхранване с тестени храни. Има 10-ина излишни килограма, всичките на корема. Въпросът ми към вас е поне най-общо дали с отслабване и включване на физическа активност показателите биха влезли в норма? Благодаря предварително!

# 226
Успокойте се!
Аз така преди година-две поддържах висока телесна температура и минах всички специалисти, нищо не се откри. Бях на биорезонанс по препоръка на личния и понеже нямахме избор,. Откриха ми скрита инфекция в пикочна система. А всички кръвни показатели сочат, че няма такава.   
Не приех сериозно резултата, докато след 3 месеца мъка се обадиха бъбреците. Пих антибиотик и ми мина.

Преди 2 седмици, когато отидох в нашата болница, имаше един лекар видимо пиян и ми каза че ме е ухапал скорпион или подобно, че ми е вкаран алерген, такива простотии ръсеше и каза няма смисъл от скенер, та ако реша да правя скенер, пак ще трябва да се занимавам с този лекар, и не знам как ще го изтърпя, когато си млад много не обръщат внимание, то вече е модерно да те боли зъб и от стрес, само защото не им се занимава на някои хора... ЯМР ще е тогава, ще го обсъдим с личната, благодаря ви за отговора!

# 227
@Alfafa пускам снимка, пикочен мехур пише напълнен, мисля че защото по-време на ехографа ми се ходеше до тоалетна, или имам проблем с бъбреците, по принцип 2-3 пъти уринирам на ден, в повечето случаи чиста урина, понякога леко тъмна.

Има ли нещо притеснително, утре съм при личния.

# 228
Здравейте! Ето ги резултатите на 20-годишния ми син. От предното изследване добавям Асат 73 и Алат 186 при норма до 40/41. Сега тепърва започва ходене по лекари и лечение, аз доколкото разбирам всичко е навързано и най-вероятно провокирано от начина му на живот - нулева физическа активност, приоритетно изхранване с тестени храни. Има 10-ина излишни килограма, всичките на корема. Въпросът ми към вас е поне най-общо дали с отслабване и включване на физическа активност показателите биха влезли в норма? Благодаря предварително!

На гладно ли са правени изследванията? Взима ли някакви лекарства, добавки?

Виждам метаболитен и/или чернодробен проблем. Консултирайте се с ендокринолог, пуснете пълни чернодробни изследвания и изключете хепатита като вариант. Също и инсулинова резистентност трябва да изключите (това са високи показатели ако тестовете са правени на гладно).

# 229
Не виждам отклонения в посоченото становище.

Tony Тестостерона е под всякаква критика!!! Тези стойности са недопустими за 20 годишен младеж.  Момчето с наднормено тегло ли е?
Задължително консултация с андролог и спермограма.
Е2 или естрадиол, долна референтна граница, това е женски хормон, но при мъжете също е активен. Поддържа подвижността и узряването на сперматозоидите, повлиява либидото, участва в костна минерализация и т.н.

Не е лошо и е ендокринолог  да Ви види.

TSH е в референтни граници, но пак е висок. Според мен не е хипофункция, а недостиг на йод или желязо доставян чрез храната, оттам и FT4 e на долна граница и това за мъж не е добре.

На гладно ли са правени изследванията? Взима ли някакви лекарства, добавки?

Виждам метаболитен и/или чернодробен проблем. Консултирайте се с ендокринолог, пуснете пълни чернодробни изследвания и изключете хепатита като вариант. Също и инсулинова резистентност трябва да изключите (това са високи показатели ако тестовете са правени на гладно).

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 16:43 от Alfafa

# 230
Благодаря ви! Изследванията са на гладно, да. За хепатит прави изследвания, отрицателни са. Освен тези, има и Асат и Алат много над нормата. Не е много дебел, но едни 10 кг има излишни. Не спортува и не се движи изобщо. Не взема лекарства и добавки.

На нас с баща му пришки ни излизат от повтаряне, че не трябва така, но чува ли ни?! А ние сме толкова активни, баща му дори е треньор, но...

# 231
Не мога да съм полезна за случващото се с черен дроб, там си трябва специалист да проучи. Но увеличен директен билирубин и високи чернодробни ензими само по себе си говори за разпад на чернодробни клетки, което не е хубаво.

Но за тестостерона на детето трябва нещо да се предприеме, Вие сте спортист и сигурно знаете, че спермогенезата се стимулира от физическа активност и вдигане на тежести. Тестостерона не е само хормон на плодовитостта у мъжете, а дава сила, жизненост, отговорен е за изграждане мускулна маса, мъжки полови белези (брада, изражение)  без него с извинение мъжествеността изчезва. Нищо лично , повечето младежи са така, но ме хваща яд Sad  Светът има нужда от мъже-хищници, а не мекици!

Благодаря ви! Изследванията са на гладно, да. За хепатит прави изследвания, отрицателни са. Освен тези, има и Асат и Алат много над нормата. Не е много дебел, но едни 10 кг има излишни. Не спортува и не се движи изобщо. Не взема лекарства и добавки.

На нас с баща му пришки ни излизат от повтаряне, че не трябва така, но чува ли ни?! А ние сме толкова активни, баща му дори е треньор, но...

# 232
Значи следващата стъпка определено е ендокринолог. Всичките хормони са му със странни стойности, не е някой конкретен. Той има ли някакви оплаквания, освен 10-те кг отгоре? Ако е вечно уморен или се лашка от настроение в настроение заради този хормонален дисбаланс и прекаления прием на въглехидрати, нищо чудно че не се движи.

# 233
Наистина е с много нежни черти на лицето 🥺

Иначе като настроение е доста стабилен. Кротък, спокоен, тип философ (дървен 😀). Всъщност отиде при лекарката да иска направление за дерматолог заради дълбоки стрии по корема (не е напълнявал и отслабвал рязко). Оттам направление за профилактика и така...

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 17:00 от ~Tony~

# 234
Здравейте,бих била благодарна,ако някой може да ми разчете тези изследвания .Благодаря. На жена на 39г  Simple Smile Чакамe и Dhea -S Има повишен Fsh 15.7,  и леко завишен LH. С нисък ЯР е. Благодаря

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 20:52 от Black Candy

# 235
  • София
На мен ми е предписано 5000UI като доза

# 236
Ами, още по-добре. Аз съм пила и по 50 000IU на седмица за да вдигна АМХ.

# 237

За какъв период от време пиехте 50 000единици?

# 238
Ами около месец, после свалих на 5000IU на ден или 35 000 на седмица. Да Ви кажа подобриха се резултатите, но наскоро пак си пуснах и отново бях на долна граница Sad А го бях спряла само за седмица, заради изследванията.

За какъв период от време пиехте 50 000единици?

# 239
Благодаря ви. Не разбирам много от щитовидни хормони. Уж е в реф. стойности,но явно ,трябва да се понижи.  Сама е в монента,не са пуснати  поради опити за бебе. Профилактично Simple Smile . Докторката,не  е казала  за пускане  на кортизол . Ир с балансирано хранене,ще се регулира ,според мен.  А вече TSH - сигурно,ще изпише нещо .

Общи условия

Активация на акаунт