Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 31 458
  • 685
  •   1
Отговори
# 240
Да и аз това щях да пиша за ИР иска строг режим, аз по време на опити за забременяване ограничих всякакви въглехидрати с изключение на фибрите. 
Всякакви преработени храни, само чиста храна.  Отделно пиех добавки при това  много, особено антиоксиданти. Правих разходки по 10км 3 пъти в седмицата, ходих и на фитнес 3 в седмицата и 1 на йога.

Благодаря ви. Не разбирам много от щитовидни хормони. Уж е в реф. стойности,но явно ,трябва да се понижи.  Сама е в монента,не са пуснати  поради опити за бебе. Профилактично Simple Smile . Докторката,не  е казала  за пускане  на кортизол . Ир с балансирано хранене,ще се регулира ,според мен.  А вече TSH - сигурно,ще изпише нещо .

# 241
Да и аз това щях да пиша за ИР иска строг режим, аз по време на опити за забременяване ограничих всякакви въглехидрати с изключение на фибрите. 
Всякакви преработени храни, само чиста храна.  Отделно пиех добавки при това  много, особено антиоксиданти. Правих разходки по 10км 3 пъти в седмицата, ходих и на фитнес 3 в седмицата и 1 на йога.

Благодаря ви. Не разбирам много от щитовидни хормони. Уж е в реф. стойности,но явно ,трябва да се понижи.  Сама е в монента,не са пуснати  поради опити за бебе. Профилактично Simple Smile . Докторката,не  е казала  за пускане  на кортизол . Ир с балансирано хранене,ще се регулира ,според мен.  А вече TSH - сигурно,ще изпише нещо .
[/quotе

Да,аз съм  с ИР.  Вървя много,не спортувам,че имам  проблеми с кръста  и тн. Но вървя много. С храненето ,малко ми е тегаво. Но пък поне,може да се регулира

# 242
Чакаме стерилната урина на бебето, но иначе нормалната излезе, тук обаче няма бактерии като показател, какво мислите? И като цяло много по-малко показатели..не знам защо така.

И още един въпрос, според вас колко вит Д да взимам? Резултатът е от юли месец.

Благодаря ви!

Моля ви за коментар, че ми е лошо. На бебо на 6 месеца е, излезнаха бактерии в урината. С колектор я взех и уж внимавах да е чисто, даже със спирт минах ножицата, с която отрязах както и самото крайче на колектора.. Моля ви някой да погледне, ако може да кажете дали е нещо много лошо. Личната не ги е видяла още, по телефона се чухме само каза, че според нея нищо му няма, здраво е детето. Той си е в настроение, няма температура, връща както обичайно си го прави, има си апетит..дори май връща защото преяжда..
Утре сме на нефролог, мисля да пусна пак урина. Но какво да пусна, пак ли нормална урина?

# 243
Според мен 10000 единици с 200 К2 за 3 месеца поне

# 244
При мен сагата със странната подутина и лимфен възел приключи, доста се колебахме с ЛЛ и решихме да пуснем снимка на бял дроб, е оказа се лека бактериална инфекция, изписа АБ и всичко ще се оправи. Желая ви здраве и добри резултати!

# 245
Супер, добри новини! Мисля че ако хората споделят резултата така, това ще е доста полезно и за други които пишат в темата, независимо дали с въпроси или отговори.

# 246
Това доза за 1 ден ли е?

Според мен 10000 единици с 200 К2 за 3 месеца поне

# 247
# 248
След 3 месеца ще е доста предозирана с такава доза, при условие, че даже не е в дефицит. Толкова висока доза за около месец е ок, да се натрупа, но после трябва да се намали по мое мнение.

Аз при такъв резултат бих вземала около 4000-5000 единици дневно.

# 249
Това е убийствено висока доза, ако е и за бебе 😳
10 000 IU/ седмица
 За възрастен също ми се  струва висока. Чела съм проучвания с макс 50 000IU на седмица.

# 250
Да, за мен е вит Д, на 38г съм, бебето е с по 1капка на ден. Кърмя го. По-скоро значи няма да прекалявам

# 251
За възрастен говоря. За бебета не се бъркам. Пила съм и не се предозира. За постоянен прием дозата е по-ниска

# 252
Изписаха от този Вит Д 3* 1  таблетка[  2м img]//cdn.bg-mamma.com/ykXI/gteTz.jpg[/img]

Стойностите  са 29.7 ng/ml , няма риск от предозиране нали? Плажува и доста,предполагам също е дало резултат в изследванията.Благодаря

# 253
Това са изследванията на дете на 4г. Оплаква се от главоболие и вдига температура от 37.1 до 38.4, каза и веднъж, че я боли корем. Дали е бактериална инфекция и ще трябва задължително антибиотик? То така или иначе до понеделник няма какво да направя, но сме на морето и се чудя дали да се прибираме към София.

# 254
Бактериална е и за антибиотик. Не чакайте.
Мен лично главоболието при дете би ме притеснило много, не бих отлагала преглед - съседен град, ако се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт