Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 18 384
  • 453
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, пуснахме профилактични изследвания на детето ни(2,8г.). Виждам, че според референтните зададени стойности показателите са в норма. Има два съвсем леко извън.
Може ли коментар все пак дали трябва да се обърне внимание на някой показател.

# 451
Прием на Б3 или ниацинамид, или активната му форма NAD+ намалява стойностите на Lp(a) с 20-25%. Иначе не знам какво чака кардиолога, за да предприеме действие, тромбоза?

Здравейте,
Може ли коментар на тези изследвания, на мъж, физически  активен, спортуващ, нормално тегло.
Симптоми: напоследък ниска долна граница на кръвното, стягане в гърдите, което може и да свързано с хернии и шипове по гръбначния стълб. Кардиолог не открива нищо тревожно в състоянието на сърцето, освен високия холестерол и изписва профихол плюс /тази добавка с червения ориз/. Благодаря!

Цитирам се, ако някой може да даде съвет...

# 452
Глюкозата също е висока. За мен сте с диабет. Отделно е влошения липиден профил.

Нищо не са казали за диабет, чак толкова ли е висока. Не са мои изследванията.
Не е твърде висока, но както виждате е над горната граница.
Оптимално трябва да е между 4 и 5,5 на гладно.

Как поставяте диагноза диабет толкова лековато!? Според европейските клинични гайдлайнс, за диабет се мисли, когато кр захар е над 7 ммол/литър след 8 часово гладуване. Даже и тогава се “мисли”, тоест правят се допълнителни изследвания, за да се потвърди евентуална диагноза.
Прави се натоварване с глюкоза, гликиран хемоглобин, едва тогава се поставя диагноза. С еднократно измерване и то под 7 е абсурд!

Ако жената, което показа изследванията се притеснява за съпруга си, обърнете се към ендокринолог, за да ви назначат нужните изследвания. Особено като се има предвид, че е с лош липиден профил. Възможно е да се касае за преддиабет… особено с този липиден профил…

И да, липопротеина е рисково висок. По-скоро там потърсете помощ първо.

# 453
Скрит текст:

Привет! може ли коментар. Правени са на 3 ден от мц , притеснява ме Хламидията. На цитонамазката нищо не излезе.

Общи условия

Активация на акаунт