Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 15 267
  • 382
  •   1
Отговори
# 90
Няма какво да ви притеснява. Може да включи Омега и цялостно да намали възпалителните храни, стреса. Щитовидната жлеза също има много роля в холестерола. Ако много се притеснявате пуснете аполипопротеин В и липопротеин А. Но както написах тези чудесни триглицериди, захар и добър инсулин изобщо не дават повод за притеснение. Единствено HDl може да се вдигне.
Да за ЩЖ пропуснах, може би от там идва проблема.. Има две големи.образувания, посети доц. Шинсов, предстои биопсия.
Ще започне прием на Омега докато дойде датата за биопсия, че е чак октомври месец.

# 91
  • Варна
Самите възли нямат общо, но неоптималните хормони, особено Т3 имат голямо влияние. Казвам го като човек без щитовидна жлеза и с висок LDL . Успех с биопсията - имам 2 на жлезата, не е нещо страшно - каквото и да излезе, напълно контролируемо е.

# 92
  • София
Добре де ако ако резултатите показват възпаление, не е ли редно да се търси къде е то в тялото, за да дава такива резултати?

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 09:48 от I.R.

# 93
Да, редно е. Точно затова писах тук и приемам всякакви съвети.

# 94
  • Варна
Разбира се, че е редно. Но и няма нужда се пият статини, за да маскират симптомите, вместо да търсят причината.

# 95
  • София
Мисля, че това е едно от най-трудните неща да се открие причината особено ако нещо скрито и никой не пуска изследвания за него. Пожелавам успех!

# 96
От няколко дена съм с ужасна аритмия. Отидох по спешност на кардиолог. Освен констатираните чести камерни екстрасистоли ми предписа и изследвания. Да, ама следващият ми час е след две седмици.
Притеснявам се дали не съм в хипофункция на ЩЗ. ТСХ не е адски високо, но Ft4 е с две единици под реф. стойности.

# 97
Здравейте! Имам доста време до прегледа при гинеколога ми. На единия тест излезе пап 2, но този с звездичките не мога да го разбера кои пап е- две или три? Другото от изследването ми е ясно

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 09:58 от sky_dreamer

# 98
Tortilla Flat, да имате хипофункция на ЩЖ, но сте и с анемия. Ако не сте изследвали Т3 и Т4, то сега е уместно.

За аритмията и екстрасистолиите, прием на магнезий помага много и почти винаги решава проблема.

# 99
Здравейте! Това се резултатите ми от изследнията на 3- ти ден от цикъла.

# 100
Здравейте,след направен преглед на щитовидната жлеза и открит малък възел,са ми назначени тези изследвания.Това са резултатите .Ако може за съдействие за разчитане и коментар.Благодаря!

# 101
yana_m , с Хашимото и известна хипофункция на ЩЖ сте. В зависимост от симптомите и оплакванията, ендокринологът Ви може да определи терапия (л-тироксин) или да Ви наблюдава.

Приличен захарен профил.
Недостиг на вит. Д.

# 102
yana_m , с Хашимото и известна хипофункция на ЩЖ сте. В зависимост от симптомите и оплакванията, ендокринологът Ви може да определи терапия (л-тироксин) или да Ви наблюдава.

Приличен захарен профил.
Недостиг на вит. Д.

Благодаря, за отговора! Но пък на прегледа ендокринолога не спомена за Хашимото, нито на ултразвука  се видя нещо подобно?!?! Просто не го очаквах, явно ще се боря и с това;)

# 103
Моля за малко помощ при разчитането на тези резултати

# 104
Tatyana11 Изследванията показват, че има някаква инфекция, има проблем с бъбреците, холестеролът е висок, което означава, че има повишен риск от инфаркт. Отделно, черният дроб най-вероятно е омазнен и пикочната киселина сочи, че може да има подагра.

Общи условия

Активация на акаунт