Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 16 356
  • 407
  •   1
Отговори
# 405
  • Washington,USA
ТСХ е висок, препоръчвам да си направите щитовидните хормони - ФТ3 и ФТ4, за да е ясна картината дали има проблем с работата на жлезата.
Пуснахме нови изследвания в друга лаборатория:

Добре са щитовидните хормони и антителата са ниски, нямате проблем!

Bundyrose аз не виждам нещо чак толкова лошо в кръвната картина, освен един нисък MPV (големината на тромбоцитите), за който може да има много причини - възпалителен процес, желязодефицитна анемия, някои лекарства също влияят. Имате оплаквания ли, защо са пуснати изследванията?

Високо кръвно. 170/100
163/87 в един ден. Два пъти бягах в спешното. Беше ужасно.

# 406
ТСХ е висок, препоръчвам да си направите щитовидните хормони - ФТ3 и ФТ4, за да е ясна картината дали има проблем с работата на жлезата.
Пуснахме нови изследвания в друга лаборатория:

Добре са щитовидните хормони и антителата са ниски, нямате проблем!

Bundyrose аз не виждам нещо чак толкова лошо в кръвната картина, освен един нисък MPV (големината на тромбоцитите), за който може да има много причини - възпалителен процес, желязодефицитна анемия, някои лекарства също влияят. Имате оплаквания ли, защо са пуснати изследванията?

Високо кръвно. 170/100
163/87 в един ден. Два пъти бягах в спешното. Беше ужасно.
ПКК няма пряка връзка с кръвното. Отидете на кардиолог/невролог. Проверете и надбъбречните жлези.

# 407
Здравейте,

Пуснах си профилактични изследвания, защото след 3 седмици ще ходя на гинеколог за обичайната профилактика. Този път пуснах и полови хормони. Ще съм благодарна да споделите дали има нещо притеснително. Жена, на 38г, ден от МЦ:6

Не зная дали пиша в правилната тема, но вит Д ми е близък до долна граница и ми се иска да повиша нивото му.
Имам следните и бихте ли ме посъветвали в какво количество да вземам, за да мога да го кажа до към 75 nmol/l?

Благодаря Ви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт