Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 22 535
  • 551
  •   2
Отговори
# 540
  • София
Интересно, защото пред кабинета на моят ендокринолог масово е пълно с мъже, а не със жени. Градска легенда си е...

# 541
Интересно, защото пред кабинета на моят ендокринолог масово е пълно с мъже, а не със жени. Градска легенда си е...

Ами данните говорят друго, пък и ендокринолозите лекуват много повече от тиреотоксикоза или хипотиреоидизъм,  но щом казвате….

# 542
  • София
Данните... То много хора и не ходят на лекар заради тия статистики. Как ще ги уловят тях е друг въпроса. Все тая де...

# 543
Здравейте, днес пуснахме изследвания на детенцето ми. Симптоми има лека температура до 37.2 смъква я сама , кашлица, която сутрин е отхрачваща, през деня суха. Притеснява ме това дали е вирус или бактерия, а и ЦРП-то е 5.98 като референтната стойност е до 10. Докато отидем до лекарката, защото не вдига телефона си. Притеснено ми е дотогава.

# 544
  • софия
Здравейте,може ли помощ при разчитане на резултатите?Момиче на 17г,няма симптоми,само напълняване.
Благодаря предварително.

# 545
Здравейте,може ли помощ при разчитане на резултатите?Момиче на 17г,няма симптоми,само напълняване.
Благодаря предварително.

Има наченки на хипофункция, проверете как са витамините - Д, В12 и желязо. Когато там има дефицити, жлезата не работи оптимално. Иначе по повод кг, пуснете сутрешен инсулин и кр.захар.

# 546
Тези мъже може да страдат от диабет, метаболитен синдром или нещо друго в областта на компетенцията на ендокринолога. Защо трябва да е непременно щитовидна жлеза?

# 547
Тези мъже може да страдат от диабет, метаболитен синдром или нещо друго в областта на компетенцията на ендокринолога. Защо трябва да е непременно щитовидна жлеза?
Именно, но и тези статистики не са за консумация от пациента, а за лекари, за да се улесни диагностиката. Важно е също и когато се провеждат клинични проучвания. Тогава се включват жени:мъже в пропорция, отговаряща на реалната заболеваемост. Иначе резултатите няма да могат да се генерализират за популацията.

# 548
  • София
Защото може и да ми е било интересно и да съм питала ендокринолога си. Може да си имат и други заболявания, да. Както и да е, пълним темата с безмислени спорове!

# 549
Здравейте, може ли отговор и на моят въпрос.

Здравейте, днес пуснахме изследвания на детенцето ми. Симптоми има лека температура до 37.2 смъква я сама , кашлица, която сутрин е отхрачваща, през деня суха. Притеснява ме това дали е вирус или бактерия, а и ЦРП-то е 5.98 като референтната стойност е до 10. Докато отидем до лекарката, защото не вдига телефона си. Притеснено ми е дотогава.

# 550
Скрит текст:

...  Мъжете по принцип рядко имат проблем с щитовидната жлеза....

Това е "градска легенда" , само аз имам двама мъже около мен с проблем с щитовидната, отделно и други познати...

Не е градска легенда. Жените боледуват значително по-често от мъжете. Това не означава, че мъжете не боледуват. Жените сме с над пет пъти по-голяма превалентност от мъжете.
За различни неща пишете. Маргарита пише, че мъжете рядко имат проблеми с щитовидната жлеза, mibobo казва че не е вярно. Но второто не противоречи на това, което казваш ти, че жените боледуват по-често. Simple Smile

# 551
Да и аз това се опитах да кажа с второто си мнение, че ок по-малко са от жените, но хич не е рядко срещано...
А основната ми идея да изкоментирам казаното беше, не да се заяждам, а че така се внася едно успокоение, че мъжете почти нямат този проблем, което не е от полза.
Аз самата съм се сблъскала с тези твърдения и много лековерно се отхвърля веднага потенциален проблем, и даже се отказва изследване от лекари. Тъй като съм с проблем с щитовидната и когато забелязах при сина ми разни симптоми, изкоментирах с ЛЛ и отговора беше точно такъв - Ооо не го мисли, ако имаше дъщеря да, но момчета почти нямат такива проблеми. Е да, но изследвах го сама и се оказа, че има. На приятелка мъжът й също, оплакваше се от разни неща, казах й да видят щитовидната - личната ги успокоила, че мъжете много рядко имат такива проблеми. Оплакванията му продължиха, накрая и те сами си платиха изследвания и проблема лъсна...

Общи условия

Активация на акаунт