Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 29 961
  • 667
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, може ли коментар на следните изследвания на мъж на 30години:
Скрит текст:
При този инсулин има ли смисъл да се прави обременяване или е ясно, че е с ИР така или иначе? Витамините ще трябва да ги вдигне със сигурност. Тестостеронът май също е нисък за тази възраст.

# 631
Здравейте, този B12 ме притесни. Опасно ли е, как да го вкарам в норма?

# 632
Приемала ли си някакви витамини от група В преди това? Иначе не е висок, съвсем си е добре, границата е занижена.

# 633
Август и септември приемах милгама. Сега пия парусан, няколко пъти в седмицата, защото забравям всеки ден да приемам.

# 634
Ами тогава въобще не е реален резултата, когато има външен прием, не трябва да правите изследвания. В лабораторията не питаха ли дали приемате витамини от група В?

# 635
Не са ме питали, аз чак след като видях резултата се сетих, че в парусан има такива витамини

# 636
Дойде и моят ред да попитам, при две изследвания с половин година разлика -първия път повишен общ и лош холестерол, а при втория само общ повишен.
Нещо не разбирам,мислих си ,че общия е сбора от лошия и добрия ,ама нещо не излиза математиката.
Предварително благодаря за коментарите.
Скрит текст:

# 637
Не е точно такава проста сметката, пак се събират лош и добър, но мисля че и триглицериди разделено на нещо се вземаха.
Съвсем малко е над норма няма драма според мен.

# 638
Здравейте,  това е тест за овулация интересува ме дали е настъпила. На мен ми се виждат еднакви, моля за съвет. Благодаря

# 639
Две черти са да, но доколкото аз съм запозната с тези тестове, когато има 2 черти не значи, че е настъпила...а че ще настъпи в следващите 24 часа ли бяха 48 ли нещо такова. Нямате ли упътване, прочетете си.

# 640
Привет 👋
Моля за мнение относно изследванията на хормоните на свекърва ми ,тя е на 66г , има установен възел на ЩЖ (1,5см) така стои от няколко год. Преди време й казаха че има Хашимото но...... не се  взеха никакви мерки.....тези изследвания бяха профилактични ,и тя си доплатила за да видим и хормоните ,та само те не са в норма🤷‍♀️
Благодаря Ви предварително !🙏

# 641
  • София
Когато хормоните са в норма лекарите не взимат мерки… От опит го казвам. Зависи жената как се чувства в момента и има ли някакви проблеми?

# 642
Когато хормоните са в норма лекарите не взимат мерки… От опит го казвам. Зависи жената как се чувства в момента и има ли някакви проблеми?

Ами чувства си значително добре , в такъв случай , да настояваме ли за второ мнение и евентуално лечение 🤷‍♀️

# 643
  • София
Не знам какво да Ви кажа… И аз си се чувствах сравнително добре докато не се заех по-сериозно със здрсвето си. Тогава разбрах, че изобщо даже не съм се чувствала добре.
Никога не пречи да искате второ мнение, разбира се.

# 644
Обърнете внимание на холестерола, доста е  висок! 

Привет 👋
Моля за мнение относно изследванията на хормоните на свекърва ми ,тя е на 66г , има установен възел на ЩЖ (1,5см) така стои от няколко год. Преди време й казаха че има Хашимото но...... не се  взеха никакви мерки.....тези изследвания бяха профилактични ,и тя си доплатила за да видим и хормоните ,та само те не са в норма🤷♀
Благодаря Ви предварително !🙏

Общи условия

Активация на акаунт