"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 148 066
  • 4 047
  •   3
Отговори
# 3 105
А ти защо си толкова против еврото? Аз не разбрах какво ще ти вземе и с какво ще ти попречи. Или само защото си решил, че на теб няма да помогне те е яд, че други виждат някаква полза?

# 3 106
Най-малкотоса  таксите. И въобще не ги смятам в ползите. Те са ми съпровождащи ползи.
 А фразата  Икономията е майка на мизерията знам от баща си,  прост селянин, лашкан по соц обектите , строител. Нямало е хабер от  валути.
 Не се става богат от икономии, скъперничество.                                                                                                                                     

# 3 107
  • Обран бостан ;)
От разсипничество - също.

А ти защо си толкова против еврото? Аз не разбрах какво ще ти вземе и с какво ще ти попречи. Или само защото си решил, че на теб няма да помогне те е яд, че други виждат някаква полза?

За момента, заради повишението на цените, ми взима голяма част от печалбата, а и не само на мен, а на доста от клиентите ми.

Какво ще ми вземе още не знам, но и това не е малко.

За ползите, които виждате вече знам - свободно пътуване и няма такси. (разплаках се от умиление)  

Ама на кой го обяснявам.

# 3 108
Не еврото ти вдига цените, още не сме го въвели, нали?  Вдигат ги подобни на теб фирмаджии, които гледат да не се минат и да ударят кьоравото. Това в добавка на глобалните причини (навсякъде се вдигат).

# 3 109
  • Далечният изток
И за да си на печалба, ти вдигаш ли цените, или работиш на загуба?
Мисля, че преди време пак те питах, отговор не получих.

# 3 110
Всъщност точно за бизнеса са най-големите ползи. Неслучайно май няма големи бизнесмени, които да са против.

# 3 111
  • Буркина Фасо
таксите от обмяната на лева касаят големите вносители. нашенците, които ходят в чужбина и обменят като гледам не са обедняли и повтарят екскурзиите. то е същото като да отидеш на море в Гърция и да губиш от превалутиране или да отидеш на нашето море  и да платиш по-скъпо  за да компенсираш превалутирането.
обикновените хора няма да видят полза от превалутирането.

# 3 112
Само за месец 1,6 милиарда лева в брой вече са в банките

Това за мен е положителен ефект. Свежи пари, които вместо да мухлясват под дюшеците, ще "произвеждат"  пари прим Simple Smile

# 3 113
Само повишават ликвидността на банките Joy

# 3 114
Само повишават ликвидността на банките Joy
Това не е лошо за икономиката. Поне доколкото имам наблюдения над поведението на водещите банки, поведението им при висока ликвидност е доста адекватно. А и банките далеч не са сами, все пак всичко се случва под зоркото око на БНБ и ЕЦБ.

При всички случаи пари в действие е по-добър вариант от "пари под дюшека".

# 3 115
  • Обран бостан ;)
Само за месец 1,6 милиарда лева в брой вече са в банките

Това за мен е положителен ефект. Свежи пари, които вместо да мухлясват под дюшеците, ще "произвеждат"  пари прим Simple Smile

Лихви искаш да кажеш.

Де факто нищо.

# 3 116
Лихвите за вложителите са част от печалбата на банката, дала заеми за бизнес някакъв.

# 3 117
Не еврото ти вдига цените, още не сме го въвели, нали?  Вдигат ги подобни на теб фирмаджии, които гледат да не се минат и да ударят кьоравото. Това в добавка на глобалните причини (навсякъде се вдигат).
Ние сме добре, за поскъпването еврото е виновно Simple Smile Какво да кажат толкова коментираните датчани, дето не щат евро и пак всичко поскъпва при тях. Чак данъка върху кафето и шоколада махат.
https://www.segabg.com/category-economy/daniya-maha-danucite-vur … afeto-i-shokolada

# 3 118
В Дания винаги е било скъпо, неслучайно датчаните ходят на пазар в съседните страни. Има една разлика между Бг и Дания- там и заплатите са високи. Сравненията между Дания и Бг са едни от най- неуместните.

# 3 119
В Дания е било скъпо, но сега става още по-скъпо, та сравненията са съвсем релевантни. Нали противниците на еврото се жалват, че заради него поскъпва всичко и що не сме като Дания да отлагаме еврото. Да, ама и в Дания всичко поскъпва, даже някъде мернах, че те са с по-висока инфлация от нас(в последното не съм сигурна). Та се пита щом при нас еврото е основната причина за поскъпването, каква ще да е при тях?

Общи условия

Активация на акаунт