"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 289 185
  • 7 748
  •   7
Отговори
# 5 460
На 01.01 ще работят ли всички банкомати в евро? Ако искам да си изтегля кеш, само в евро ли ще пускат?
Първото не е сигурно, второто само евраци ще пускат

# 5 461
Ако ви е спешно и има проблем - icard имат еврови банкомати, просто информативно.

# 5 462
  • Буркина Фасо
На 01.01 ще работят ли всички банкомати в евро? Ако искам да си изтегля кеш, само в евро ли ще пускат?
най-добре е да попиташ твоята банка за нейните банкомати.
ако те интересуват банкоматите на другите банки - попитай ги и тях. Grinning

# 5 463
  • София

В моето семейство имаме сметки към различни банки. Въпросът ми е общо за всички банкомати, да. Имаме възрастни родители също в различни банки, питам и за тях. Не виждам защо е този присмех.

# 5 464
Ами по закон трябва всички след 1.1 да пускат евро. Толкова.
Отделно си знаем, че в България нещата не винаги вървят както трябва. Но това няма как да се предвиди.

# 5 465
  • Буркина Фасо

В моето семейство имаме сметки към различни банки. Въпросът ми е общо за всички банкомати, да. Имаме възрастни родители също в различни банки, питам и за тях. Не виждам защо е този присмех.
това не е присмех.  и да, всички банкомати ще работят и ще пускат евро.  но...гаранция няма и не може да се предвиди кога какъв проблем ще изникне. за пръв път ни е.
аз моята банка я питах и ми отговориха, че ако има проблем в един банкомат да опитам в останалите 3 към банката.  но този отговор няма да те задоволи.

# 5 466
Купувачите няма да имаме проблеми с еврото,а продавачите – те да му мислят.

# 5 467
  • Буркина Фасо
Купувачите няма да имаме проблеми с еврото,а продавачите – те да му мислят.
да бе, няма.
днес една жена извади 50 лв на монети и купувачите след нея чакахме да привърши с броенето.
друг магазин са обявили първата седмица от новата година за почивна. ще чакат да се нормализират нещата явно.

# 5 468
Зависи от собственика. Има един притежател на магазинче в квартала,на който все не му достигат парите за ресто. И друга собственичка на магазин за хранителни стоки,която винаги има пари да развали всякакви банкноти. Тази последната е сигурно,че още от сега се е заредила с пачки с евро.

# 5 469
  • Deutschland/HE

По закон трябва да пускат само евро. Най-вероятно банките ще имат технологична нужда, за да заредят банкоматите с евро и да вземат остатаналите левове.

# 5 470
Банкоматите ще са заредени с евро още на 31 ви, но няма да е активно.

# 5 471
Банкоматите ще са заредени с евро още на 31 ви, но няма да е активно.
Банките изпращат технити графици. Давам пример с една от тях:

До 22:30 ч. на 31.12 ще можеш да извършваш тегления на банкомат и картови плащания в лева.
След 01:00 ч. на 1.01 тези операции ще се извършват в новата валута – евро.

# 5 472
Да де, еврото вече ще е в банкоматите, няма тепърва да го зареждат след 00 часа, както предположиха по горе. Всичко става автоматично.

# 5 473
  • София
Банкоматите се зареждат с по няколко касети с банкноти.
Не пречи при зареждане в последните дни на 2025 да се сложат напр. 2 касети в  BGN и 2 в Е. Съответно се настройва час, от който да започнат да пускат съдържимото.
Но пък ако в началните часове на 01.01.2026 се струпат много желаещи да теглят Е и да си правят селфита с новите пари може да свършат кеша бързо и да се чака до следващо зареждане на другия ден.

# 5 474
Според мен баш ще си ги зареждат, така че очаквам забавяния, за мен повечето банкомати са стандартни, а не многовалутни.

Едит: Връщам си думите, Aisha е права. Просто трябва да са Ок и технически, за да блокират левовете в точния час.

Общи условия

Активация на акаунт