"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 285 513
  • 7 669
  •   2
Отговори
# 5 475
  • Deutschland/HE
Аз това прочетох, че на първи ще зареждат банкоматите. Не твърдя, че всички банки ще го правят. Ако новината е била повдеждаща, извинявам се.

# 5 476
А трябва ли да очакваме поне по-голямата част от евро банкнотите да са чисто нови "наши" или спокойно могат да дават всякакви стари от целия ЕС?

# 5 477
Каквото има налично. Но може би ще са нови, още мастилото ще цапа.

# 5 478
Звучи ми като: утре ще вали или няма да вали. Като нямаш представа, защо се пробваш да налучкваш?

# 5 479
Евро банкнотите не бяха ли еднакви за всички държави (за разлика от монетите). Какво значение има какви банкноти са сложили?

# 5 480
  • Буркина Фасо
почти еднакви са.  на българските еврото е изписано и на кирилица.
всички видове банкноти важат навсякъде.

https://www.postbank.bg/bg-BG/Bulgaria_Euro/product-changes

# 5 481
Да има "български" пари е  просто жест.

# 5 482
  • София
Е, на българските 😃 на всички евробанкноти от по-новата серия "Европа" има и надпис на кирилица.
Който има път към Лидл, след касите има брошури за монетите и банкнотите - водни знаци, холограми, релефи. Полезни са.

# 5 483
# 5 484
Има надпис ЕВРО и ЕЦБ на всички банкноти, не само на българските. Преди няколко дни ми попадна статия, че “няма да обменяме гръцкото евро за българско, защото и двете са валидни” и го помислих за майтап, но явно не е, имало хора които ще хукнат да го обменят.

# 5 485
  • Обран бостан ;)
Аз продължавам да не мога да си обясня, защо ще има сривове в банките?

Няма да има!

Пак ще си говорим.  Банките ще са бетон. За разлика от малките бизнеси те не са си правили илюзии и са се готвили усилено.

Аха, бетон до бетона мила моя майнольо.
Щото са се готвили "усилено" за това не могат да изпълнят заявките за кеш.

# 5 486
почти еднакви са.  на българските еврото е изписано и на кирилица.
всички видове банкноти важат навсякъде.

https://www.postbank.bg/bg-BG/Bulgaria_Euro/product-changes
Няма национални банкноти, само монетите имат национални символи от едната страна. На банкнотите пише ЕВРО на кирилица от страшно много години.

# 5 487
Звучи ми като: утре ще вали или няма да вали. Като нямаш представа, защо се пробваш да налучкваш?
Кое от "Каквото имат" не разбра?

Няма български банкноти

# 5 488
Еврото вече е факт. Хаос ще е един месец, когато ще се работи едновременно в двете валути.
Работя в търговски обект, провинцията. От месеци сме подали заявка за стартен пакет. Още чакаме, а дългите почивни дни идват.
Днес колега с магазин се оплака, че от банката му казали, няма Евро. И януари можеш да работиш с левове. Да, можем! Ще ни е най-лесно, но клиентите ни няма да са доволни. Дано другата седмица има развитие, иначе хич няма да е плавен прехода за нас, които работим с хора.

Да дам актуална информация в нашата провинция.
Тази сутрин, след като на 19-ти, отново ни беше казано, че няма, след 22-ри да звъним и питаме за Евро - стартен пакет, заявка за фирми. Днес, получили са ги, ще ги подготвят и ще се обадят следобед. Надявам се утре да се случи Simple Smile
За онези, които питат къде сме спали ( не е мой бизнеса) Относно малките търговски обекти, явно смятат, че стартен пакет е просто да обмениш някакви евра. Ние сме малък търговски обект, и сме заявили 30 хил във бройка номинали (центове, Евро). Нямам идея, кое чейндж бюро би го изпълнило , да не говорим за банка, защото сме клиенти на такава и голяма част от плащанията минават през нея. Ама ето, че чак сега може би ще се случи.

# 5 489
За какво са ви 30 хиляди, било то евро или бройки нещо си.

Ако всички искат по толкова, няма да има.

Общи условия

Активация на акаунт