"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 274 522
  • 7 429
  •   2
Отговори
# 5 625
  • Далечният изток
Санди, ясно ни е, че когато го насочиш в правилната посока, ще ти даде правилните отговори.
Няма смисъл...

Антонио, кой точно продукт от 2,19 пред очите ти стана 2,99, че ми стана интересно? Да го проверя след малко в нашия Лидл, че така "едни бисквити" нищо не ми говори.
Аз съм била свидетел на смяна на етикети пред клиентите, но в посока намаляване на цена, когато срокът им изтича. То не точно смяна на етикета, а лепене върху продуктите на оранжеви или зелени етикети. Етикет на рафта, където е стоката, едва ли в момента, когато щъкат клиенти наоколо, ще тръгнат да сменят.

# 5 626
Аз пък не виждам какво чудно има, че сменяли цените, след като така и така се вижда, че растат.
А дали е оправдано, трябва да има достатъчно критерии, които надали знаем ей така... Като знаем как в държавната администрация си гледат работата, въобще не се съмнявам, че дори и да не е оправдано няма да има последствия.

На мен цялата тая работа ми прилича на едно нещо. Нали знаете как мое да се фалира банка, пускат се слухове, че е неплатежоспособна, все повече клиенти си теглят парите и в един момент "пророчеството" сбъдва. Тука някой си е поставил за цел прехода към еврото да протече зле и подклажда слухове, които после се разпространяват и самоизпълняват.

# 5 627
  • Далечният изток
Какво значи преходът към евро да протече зле?!

Само през декември в банките са внесени близо 3 милиарда лева. Което е очаквано, за да се обменят автоматично в евро на 1 януари.

# 5 628
Значи това, което се вижда - да се вдигнат цените, да има паника, да има недоволство, да има гафове, нещата да не работят

# 5 629
  • Пловдив
То това не се вижда само в България. Колко пъти да се пише, че всяка страна приела еврото има такива сътресения, понеже това не е свързано с приемането на еврото. 🤣🤣🤣

# 5 630
  • Далечният изток
Явно е въпрос на възприятие, защото аз примерно нито съм в паника, нито недоволна, нито отдавам всяко нещо, което не е както трябва, на еврото.

# 5 631
Не всяка
Няколко човека писаха за Европа 2002 че не е имало паника, неуредици, живота си е текъл съвсем нормален. И дори дотогава еврото не е съществувало, тоест не е можело да имаш евро кеш преди прехода както сега.

Явно е въпрос на възприятие, защото аз примерно нито съм в паника, нито недоволна, нито отдавам всяко нещо, което не е както трябва, на еврото.
Не съм казвал нищо за теб конкретно, но се виждат такива хора в темата.

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 11:32 от neuromancer

# 5 632
  • Пловдив
https://manager.bg/%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8/pa … ilinga-kam-evroto

Нищо ново под слънцето не е тук. Същото е като в Австрия през 2002 година като нагласи на хората, носталгия по шлинга, повишаването на цените, макар еврото да не е било причина за това. Е, има и някои разлики. Това ми направи особено впечатление:
"Общо 1,5 милиарда монети, с общо тегло 8000 тона, трябва да достигнат до банковите клонове, търговците и гражданите. Това изисква около 10 000 курса с инкасо автомобили или стотици пътувания с камиони и железопътни вагони. Едновременно са подготвени 360 милиона банкноти на стойност 18,1 милиарда евро. Още преди настъпването на 1 януари 2002 г. повече от 10 милиарда евро в банкноти и монети са били разпределени по банковата система."

Някой е помислил да бизнеса, докато тука нагласите са, къде спа бизнеса......

# 5 633
  • Буркина Фасо
стотици милиони евро са доставени и във веригите.

# 5 634
Toва не мога да отрека, че няма техническа готовност за еврото, но у нас никога няма да я има, когато и да го въведем, ако ще и след 50 години. Винаги всичко ще е на тъгъдък в последния момент. Тоест това не е аргумент за отлагане на нещата

# 5 635
ЧС, отлагане няма и не може да има. Февруари 2025 можеше, мачът вече е свирен

# 5 636
ЧС, отлагане няма и не може да има. Февруари 2025 можеше, мачът вече е свирен

Знам, просто отговарям на другия лагер и специално на аргумента има "вярно, че сме длъжни, ама да не е сега".

# 5 637
Какво става с чейндж-бюрата? Почнаха ли да ги затварят?

# 5 638
След нова година започват масово

# 5 639
И защо, леи, динари, лири например, плюс всякакви екзотични валути няма ли да се купуват? Не че не може в долари и евро по туристическите места, ама ще е неблагоприятен курсът. А само с карта не става навсякъде

Общи условия

Активация на акаунт