"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 273 552
  • 7 427
  •   3
Отговори
# 6 540
Ще ми отвориш работа Soney с цитати, но ще потърся някой ден.За сивата икономика и как политиците ни няма да могат да крадат, Имаше доста такива в началото на темата и не съм се обръщала персонално към никой.Обобщих. По памет мисля, че MariaHris (нещо подобно като нук) споделя такива надежди.Stefi2005, че ако приемем еврото ще гласува пак за герб.Лунната соната ще прежали шашми на северомакедонците с историята ни заради еврото. Мисля, че беше в политическата тема.Това между другото като стана дума за мнения.Не знам защо реши, че те апострофирам с цената на купона или го отдаваш по лични причини?Жената я показаха в новините на бтв.

Не бих се заклела че е нямало. Ама се набива на очи, че правиш обобщения.  Сега твърдиш ли че "доста" форумци са очаквали еврото да елиминира сивата икономика?
Няма нищо лично дотук.     Лично приемам само когато има квалификации към личността ми.
Македонците са бита карта. Другаря Михайлович ги е подарил на другаря Тито, промили са ги, друго поколение са вече, няма какво да ги жалим че бабите и дядовците им са били българи.  Да си оправим настоящето пък тези народи дето не могат да си го оправят да си въздишат по историята.

# 6 541
  • Deutschland/HE
Думи нямам!

# 6 542
тъпотия с 200 нагледно. Няма да се извиня за обидата.

# 6 543
В кой магазин взимат такса за обмен на плащане в лева?

# 6 544
След всичките тези убеждавания, че еврото не е виновно за повишението на цените, за това как те още от лятото са започнали да се повишават и т.н. се замислих по-философски и да, само по себе си еврото не е виновно. То е просто валута или както се писа многократно тук просто едни хартийки. Наистина виновни са алчността и лакомията, които отприщиха спекулата. Асоциацията, че не убива оръжието, а човекът, който го държи е много на място в случая. Но има и нещо друго, защо беше нужно да даваме оръжие в ръцете на алчните тарикати. Наистина ли някой вярваше, че държавата, имам предвид правителството, ще регулира процеса и гражданите няма да усетят промяна. Да напомня, че става въпрос за същото това правителство, за което в една друга тема се изписаха хиляди постове с критики. До преди седмици няколко потребителя тук ни убеждаваха, че икономиката ни е готова и отговаряме реално на всички критерии. После се заговори за нисък БВП, ниска производителност на труда, та до каква ли икономика имаме и какво ли произвеждаме. Лично аз нито за минута не съм вярвала нито на доклада, нито съм очаквала правителството да направи нещо наистина полезно, и съм го писала. И за сега не съм се излъгала, очаквам  хаос и неуредици, и стабилен тренд на цени нагоре. И да, очаквам осезателно обедняване. Дано не съм права и ако е така ще си призная, че съм сгрешила. И на друго трябва да си отговорим честно, дали ако през юли 2025 не беше станало окончателно ясно, че България влиза в ЕЗ от 01.01.2026 цените щяха да започнат да се повишават още тогава. Аз съм убедена, че не. Та макар хартийката евро да не е виновна, оръжието евро със сигурност е.

# 6 545
  • София
Цените се повишават последните 5-6 години с различни извинения/оправдания. И да не бяхме влезли в ЕЗ, цените щяха да са същите като сегашните. Единственият ни минус е, че нямаме гражданско общество, което да избягва крадците, докато не започнат да играят по правилата.

# 6 546
И без това щяха да вдигнат цените, както всяка година. Досега не са падали, а причина все се намира.

Не знам къде виждате и хаос.

# 6 547
Да твърдя и за сивата икономика, къде директно, къде индиректно точно това се очаква от оптимистите.
Честно казано северомакедонците не ме интересуват.Факт е, че сме доста меки с тях и понеже др.решават, няма да им обръщам внимание.Затова полета София-Скопие, който един политик набута и после нищо не се чу, доста ме подразни по онова време.Къде видяхте  група, пък и руска да оплаква еврото в темата?😂Двама, трима излагат различно мнение, останалото е оптимизъм и еуфория. Ще видим след няколко месеца.Понеже някой пита с ирония тези дни дали има повишения в магазините, аз да попитам дали ни заляха чуждите инвеститори?
Не си спомням какво точно съм писала преди няколко години за Орбан, ще предположа.
Скрит текст:
Сигурно е казвал, че заради неконтролируемото нашествие на африканци и араби Шенген ще се разпадне съм споделила неговото мнение,с  което съм съгласна.Да възможно е да се случи, още повече, че точно той с мълчаливото съгласие на брюкселци сложи ограда.Германците май мин.год. сложиха полицаи на някои граници и проверявали по някакви техни критерии.Аз съм срещу безразборното влизане на всякакви същества от БИ и Африка. Да аз харесвам Орбан.Сега не ми пишете фермани, че унгарците не го искат.Това няма да повлияе на мнението ми. Унгарците скоро имат избори, да гласуват както искат.Аз няма да ги съдя. Между другото имам приятелка унгарка, която не го харесва и знае моето мнение.Разбираме се добре и двете сме толерантни.Нито ни свързват, нито ни разделят полит. мнения, а най-човешки отношения.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 23:25 от Silverstone

# 6 548
Интересно безплатно приложение за пазаруване в евро и лева с пресмятане на рестото - пишеш цената, после в каква валута и колко плащаш, и изчислява рестото
https://play.google.com/store/apps/details?id=microinvest.EuroCalculator

# 6 549
Само да кажа- на мен ми връщат само в левове . За цигари,платени с двайсетолевка вчера във Фантастико. Днес в аптека Ремедиум,още преди да кажа с какво ще платя ми беше заявено,че при плащане кеш връщат само в левове. Това в София. Предните дни не бях в България и не съм пазарувала.
Хич не вярвам ,че левовете ще се изчистят до края на месеца.

# 6 550
Много ценно - цял месец ще го ползваш.

# 6 551
Много ми е любопитно - защо защитниците на лева сте толкова силни онлайн, но слаби на площада? Видяхте големите протести срещу бюджета, видяхте софиянци, които протестираха и срещу двойното увеличение на паркоместата и разширяването на зоните.
Излиза, че противниците на еврото или не сте толкова много, или нямате какво по-добро да предложите. Даже оставам с впечатлението, че мирно ще приемете всяко увеличение, вместо да се занимавате да напишете жалба.

# 6 552
  • София
Скрит текст:
Не знам дали си вярва или просто плещи това, което искат да чуят еуглените, гласуващи за него. Пък може още да го държат изпаренията.
"Висока избирателна активност и суверенистите от Възраждане печелят изборите. Следва незабавно възстановяване на българския лев, завеждане на поредица от дела в Люксембург срещу Европейската комисия за фалшифицираното и незаконно анексиране на България в еврозоната, искове от страна на българското правителство за десетки милиарди щети, срив на еврозоната, разпад на Европейската комисия. България се превръща в световна новина, българите стават за пример на целия свят как един поробен народ извоюва сам свободата си.
..преди да върне бг лев ще има ли референдум кой иска Joy

Предлагам да върне жеста - колкото питаха за натрапване на еврото, толкова да питат и тогава!

Подготвят ви за хубави новини:
https://ruse.news/index.php/2026/01/05/bnb-udalzhava-prehoda-ot-leva-kam-evroto/

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 02:46 от Странната птица

# 6 553
БНБ нищо нв удължава, ще се решава едва към 20тл число, за сега 37% от левовете са извадени от обръщение. Принципно минем ли 50-60% няма да удължат, то няма и защо хората с пари в торби да ги сменят през банки, пощи и БНБ до юли или коги си искат

# 6 554
Мен и за СИВ не са ме питали.

И месец е много. Най много 10 дена и от там банките да си поемат нещата. Това напрежение и агресия на което са подложени касиерите е напълно излишно.

Общи условия

Активация на акаунт